Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szakmunkásként végeztem...

Szakmunkásként végeztem (anyám tanácsára szakmára mentem tanulás helyet) hogyan tovább ha karriert szeretnék befutni?

Figyelt kérdés

Jelenleg 26 éves vagyok, asztalos szakmával, nyelvet nem beszélek, nincs érettségim. Úgy döntöttem újrakezdeném az életem mivel vinni akarom valamire. :)

Elsőnek megtanulnék angolul egy magén tanárral.

Utána visszamennék a suliba és letenném az érettségit.

Ez után arra gondoltam, hogy vagy az informatikát választom vagy a zenét. Mindkettőt szeretem.

De azt szeretném választani amivel anyagilag is jól járok.

Mivel érdemesebb foglalkozni, miben érdemesebb elmerülni és kitanulni?

Informatika:

- Programozó

- Mérnökinformatikus

- Egyebek

Zene:

- És ebbe egyáltalán mit lehet választani? megtanulok mondjuk hegedülni vagy valami és ott ebből hogy lesz jó kereset?

2015. okt. 26. 17:59
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
59%

Az oke ha valaki 35 evesen kezd tanulni,de arra nincs garancia hogy annyi evesen dolgozol is abba a szakmaba palyakezdokent.

Max ha csaladi valalkozas vagy vmi...

Sokan hobbibol is tanulnak mellesleg.

2015. okt. 26. 22:07
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Tudod, nem lesz könnyű 35 évesen pályakezdőként elhelyezkedni még az informatikában sem. Ha meg elmondod egy interjún, hogy 26 éves korodig anyád irányított az nem vet jó fényt rád, mert azt jelenti, hogy nem vagy agilis és határozott. Elkéstél már tényleg a változással, még ha fel is vesznek valahová IT-sként, se fogsz nagyon nagyon jól keresni. Tényleg maximum azt teheted, hogy önállóan elkezded tanulni a Frontend fejlesztést, mert ahhoz kell legkevésbé a diploma. De ahhoz naprakésznek kell lenni mindig a technológiákban, mert folyamatosan változik illetve az angolodnak pengének kell lennie.

Egy IT Recruiter

2015. okt. 27. 10:39
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Ja és hogy valaki, aki elvileg nyolc éve otthagyta a sulit, és ott is utoljára asztalos szakmát tanult, képes legyen végigvinni egy egyetemi (azaz nem valami nevenincs főiskola!) infós képzést, nagyonnagyon merész gondolat.

Más. Míg sulizol, anyád fog eltartani? Mert ha meló mellett suliznál, akkor nem csak a sulira nem jut elég időd, de a sulin kívüli kockulásra sem, ami infós területen még fontosabb a sulinál.

2015. okt. 27. 14:18
 14/14 anonim ***** válasza:
56%

Nekem a családban több asztalos is van, szóval tudom miről beszélsz. Rabszolgamunka éhbérért. A mi környékünkön egyébként el lehet vele simán helyezkedni. Viszont általában be sem jelentenek, zsebbe minimálbér, aztán legyél bármikor elérhető, amikor a főnök csettint, ha meg éppen nincs munka, akkor fizetetlen szabi.

Én teljesen egyetértek veled. Érdemes tanulni, akármennyi idősen.

A férjem 33 évesen tette le az érettségit. Előtte bolti eladóként dolgozott, műszaki boltokban, jutalékos rendszerben, elég jól keresett, nem panaszkodott. De aztán elküldték és nagyon nehezen talált másikat, csak protekcióval.

Itt is kezdődött az, hogy minek oda a szaktudás, pakolni tudj, legyél fiatal és erős, szóval 2 gyerekes családapaként 30 év felett, pláne érettségi nélkül esélye nem volt. A mai világban egyébként érettségi nélkül nem lehet normális állást kapni, úgyhogy ez az első.

Aztán letett egy középfokú angol nyelvvizsgát. Az informatikához nagyon ért, ez a hobbija, itthon programozgat, iskolát sosem végzett, de sok diplomást lepipál.

5 hónapja dolgozik egy multinál informatikus munkakörben. Volt egy angol nyelvű helpdesk-szerű elbeszélgetés, aztán windows, linux teszt, aztán meg a főnökével egy technikai jellegű interjú. Mindenre tudott válaszolni, felvették.

Amúgy is ennél a cégnél 1500 informatikai jellegű irodista van, nem rendszergazda szintű fizetésekre kell gondolni, de azért egy nettó 200.000-es fizetés egy érettségivel, kellemes irodai körülmények közt azért nem olyan rossz.

Most kezdett el ő is egy főiskolát, 40 évesen, mert ha ennél a cégnél feljebb szeretne jutni, akkor az kell.

És nem vagyunk öregek egyáltalán 40 évesen, simán fog az agyam, én 2 éve tettem le egy nyelvvizsgát egy 3. nyelvből, 1 év alatt a 0-ról.

Azzal nyilván tisztában van a kérdező, hogy ennyi idősen már csak levelező/esti tagozaton lehet tanulni. Nem mondom, hogy könnyű munka mellett, de ha nincs még gyereked, akkor még most állj neki, nálunk már ez is eléggé hátráltató tényező.

Az viszont igaz, hogy zenélni már késő most elkezdeni.

Viszont gépészmérnökben vagy informatikában lehet gondolkodni. Hosszú távú projekt sok kitartást kívánok hozzá!

2015. okt. 27. 21:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!