Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szakmunkásként végeztem...

Szakmunkásként végeztem (anyám tanácsára szakmára mentem tanulás helyet) hogyan tovább ha karriert szeretnék befutni?

Figyelt kérdés

Jelenleg 26 éves vagyok, asztalos szakmával, nyelvet nem beszélek, nincs érettségim. Úgy döntöttem újrakezdeném az életem mivel vinni akarom valamire. :)

Elsőnek megtanulnék angolul egy magén tanárral.

Utána visszamennék a suliba és letenném az érettségit.

Ez után arra gondoltam, hogy vagy az informatikát választom vagy a zenét. Mindkettőt szeretem.

De azt szeretném választani amivel anyagilag is jól járok.

Mivel érdemesebb foglalkozni, miben érdemesebb elmerülni és kitanulni?

Informatika:

- Programozó

- Mérnökinformatikus

- Egyebek

Zene:

- És ebbe egyáltalán mit lehet választani? megtanulok mondjuk hegedülni vagy valami és ott ebből hogy lesz jó kereset?

2015. okt. 26. 17:59
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
34%

Gondolom az érettségit is anyád tanácsára nem tetted le. :D

Szereted a zenét, egész nap hallgatod a rádiót, mi? Ha ebben a korban már nem zenélsz egy együttesben rendszeres fellépésekkel, akkor ebből megélni nem fogsz.

Érettségi, suli? Ebben a korban a formális oktatás hatványozottan időpocsékolás. Ha van affinitásod informatika iránt, önéröböl ki tudnád tanulni a "szakmát", de megint, ha lett volna affinitásod iránta, ebben a korban már haladó programozó lennél.

Ez a kérdés egy vicc.

2015. okt. 26. 18:15
 2/14 anonim ***** válasza:
65%

szerintem kezdj valamit azzal az asztalos szakmával, persze mellé megtanulhatsz angolul az csak + pont.

Nappalin nem tudsz érettségizni, szóval max estire mehetsz, az menyi is? 2 év? vagy ugyanúgy 4? Nem tudom, ebben nem vagyok otthon. Viszont akkor máris 28-30 éves vagy, utána fősuli, az mérnökinfón 7 félév vagyis 3,5 év ha nem csúszol meg semmivel... Akkor már 31-33 éves vagy. És "pályakezdő" az adott területen, mivel semmit sem tudsz felmutatni, csak egy papírt.

Ezzel szemben 7 év alatt asztalosként simán szerezhetsz hírnevet, alapíthatsz céget, avagy kimehetsz külföldre is melózni!

2015. okt. 26. 19:11
 3/14 A kérdező kommentje:

Először is az elsőnek: Anyád a vicc nem a kérdés.

Nem mindenkinek olyanok a szülei, hogy azt csinálhat amit akar 12-14 évesen. Vitatkozhattam én, hogy informatikára akarok menni. Köszönöm a hasznos kommentet.

Másodiknak pedig nem értek a fizikai munkához.

Nem is foglalkoztam a szakmámmal mert gyűlöltem.

Na meg amit a kemény fizikai munkával lehet keresni... az egy vicc.

És úgy hallom a pályakezdő informatikusokat is jól megfizetik.

2015. okt. 26. 19:19
 4/14 anonim ***** válasza:
65%

Itt az a kerdes,hogy annyi idosen ahany eves lennel addigra felvennenek e palyakezdokent...

Szerintem is jobban jarnal max mas szakmaval,tanfolyammal,vagy valami ennyi evesen.

Bar te dolgod,megprobalni meg lehet.

Mernokok jol keressnek.

2015. okt. 26. 20:01
 5/14 A kérdező kommentje:
Valaki 20 évesen kezdi más 35 évesen.
2015. okt. 26. 20:06
 6/14 A kérdező kommentje:

"Ha van affinitásod informatika iránt, önéröböl ki tudnád tanulni a "szakmát"..."

Ha elég lenne az "affinitás" akkor nem kellenének tanárok sehova se és egyetem se kellene meg főiskola se.

2015. okt. 26. 20:16
 7/14 anonim ***** válasza:
72%

Én szoftverfejlesztőként dolgozok lassan tíz éve, emellett tinédzser korom óta amatőr szinten játszok egy hangszeren. Mindkét területre van így rálátásom, mindkét területen ismerek rengeteg embert, aki ezekkel foglalkozik, nagyon sok szakfórumot olvasgatok e témákban. Az infós felsőoktatást is volt alkalmam belülről megismerni.

De te biztos, hogy jobban értesz mindezekhez, csak az a fura, hogy akkor minek kérdezel? És ha már kérdezel (ami önmagában egy jó dolog lenne, ha figyelnél is a válaszokra), miért nem adott terület szakfórumain kérdezel?

Második voltam.

2015. okt. 26. 20:24
 8/14 anonim ***** válasza:
72%
Izé, első voltam. :D
2015. okt. 26. 20:25
 9/14 anonim ***** válasza:
66%

"Valaki 20 évesen kezdi más 35 évesen."

Ezt a bölcsességet is az anyádtól tanultad? :D

2015. okt. 26. 20:25
 10/14 anonim ***** válasza:
57%

Kérdező: Tényleg nem bántani szeretnélek, inkább egy tanács, hogy ne ölj olyasmibe energiát, ami már nem fog működni:

fogj egy középiskolai matematika tankönyvet, kezd el megoldani a példákat. Ha a kb 60%-uk csuklóból megy, 20%-uk azért megvan, és a maradék 20% okoz valamennyi gondot (de azért azokat is legalább részben megoldod), akkor kezdj el a mérnöki szakmákon gondolkozni.

Ha ez nem megy, akkor el fog kellened tölteni 3-5 évet, hogy behozd ezt a lemaradást, majdnem 30 leszel, mire belevághatsz egyáltalán a tanulásba.

Ha megfogadsz egy tanácsot, akkor én azt javaslom, hogy angolul tanulj meg, és mélyítsd el az asztalos tudásod. Multinál dolgozom sok éve, rengeteg külföldi alkalmazott van nálunk, akik idejönnek pár évre, és mikor kell nekik egy asztalos, kell nekik egy festő, eg kőműves, egy burkoló, akkor bajban vannak, mert olyan embert akarnak, aki nem csak szakmailag jó, de nyelvet beszél, kulturált (nem anyázik például), precíz.

Van egy réteg az iparosok között, aki ráállt ezekre a munkákra, had ne mondjam, hogy a standard árak sokszorosát kérik el, de még így is dúskálnak a munkában, mert egyrészt a nyelvtudás nagy előny, másrészt egy német kiszámolja, hogy otthon egy csináltatott szekrényt megkapna X százezerért, itthon az asztalos megcsinálja neki 80%-ért, ami még így is a magyar árak duplája.

2015. okt. 26. 21:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!