Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Durva spórolás, vagy normális...

Durva spórolás, vagy normális élet?

Figyelt kérdés

Külföldön èlünk a párommal, nem is tervezünk hazamenni.

Nincs semmi komoly célunk, amire félre kène tenni, nem akarunk sajàt lakást, se kocsit, és az esküvö, csalàdtervezés is a távoli jövö még.

Két havonta tudnánk félre tenni 1000€-t durva spórolással. Viszont mivel mindketten sokat rengeteget dolgozunk, inkább igyekszünk élni abból a pénzböl. Szóval ruhák, minöségi ételek, szórakozás...így viszont kevesebbet rakunk félre.

A barátok, ismerösök meg provokálnak, hogy nekünk elmentek otthonról, mert az intelligens ember azért megy külföldre, hogy a lehetö legolcsóbban megússza a lakhatást, kaját, minden erejével félre tesz, aztán 8-10 év múlva hazajön, és a megtakarításból öneröböl vesz egy kocsit meg egy lakást.

De most vagyunk fiatalok, eleget nélkülöztem gyerekként.

Valóban lenne értelme 5-10 évig megint nélkülözni, ha nincsenek komoly terveink?

21N

2015. okt. 19. 18:45
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
90%

Én tuti nem spórolnék durván, minek keresek, ha nem élek?

Viszont a legkisebb fizuból is félretettem, ha tudtam, a biztonság nekem fontos, tervekből pedig rengeteg van...

Megmaradnék az arany középúton. Amivel nem azt akarom mondani, hogy baj, ha valaki másképp csinálja. Mások a körülmények, a prioritások...

De hogy 10 évig megfosszam magam mindentől, csak hogy több jöjjön össze... Nem jó ötlet. Nekem házra is kellett gyűjtenem anno, nem nagy fizuból, én sem éltem nagy lábon, enyhén fogalmazva... De 1-1 étterem, görög nyaralás, motorvásárlás azért volt. Így is szegénynek éreztem magam, de anélkül..? Aztán rosszabbul ment, de a nyaralások, túrák emlékei megmaradtak. Nagyon jól tettem, hogy voltak :)

2015. okt. 19. 19:21
 12/19 anonim ***** válasza:
68%

mennyit kerestek, hogy csak havi 500-at tudtok félre tenni?

mire megy el és mennyi?

2015. okt. 19. 19:43
 13/19 anonim ***** válasza:
94%
Én valamennyit spórolnék, de durván, magamtól mindent megvonva nem. Ezek a legszebb éveitek... spóroltok, hazajöttök, kocsi, lakás, az sem biztos, hogy nem kell még másra költenetek, aztán gondolom, gyerek... mikor tudnátok elkezdeni élni? 50évesen, amikor már elkezd romlani az egészségetek?...
2015. okt. 19. 19:46
 14/19 anonim ***** válasza:
87%

Kinek mi a fontos. Egyelőre nekem sincs konkrét dolog, amire nagyon spórolni kellene, ezért inkább utazgatok, meg megveszem, amit szeretnék.

Ha kitűznék valami célt, akkor tudnék spórolni, de "bele a vakvilágba" nem megy, mert akkor úgy érzem, hogy csak vesztegetem az életemet.

2015. okt. 19. 20:10
 15/19 anonim ***** válasza:
41%

Kedves Kérdezö Hölgy!

Nem tudom, hogy miert adsz arra, amit más mond. Ha, egy magyar azt mondja neked, hogy a kék biciglid nem szép, fesd le inkabb pirosra, akkor lefested? A nemetnek a piros biciglid nem tetszik, ö azt mondja, hogy fesd át zöldre, akkor átfested?

Ahány orszag, annyi mentalitas.

Magyarorszagon, egy fel evszazada müködik a szabad piacgazdalkodas. A rendszer még uj, de az elmék még régiek. Az emberekben, idösebb generacio, belejük kodolta a szocializmus a sporolast, ott az emberek azert elnek, hogy dolgozzanak. A kapitalizmus pont az ellentetje, ami a pazarlasbol el, a konzumbol.

Ha, itteni embereket kerdeznel, ök mashogy allnanak a kerdeshez, mint egy magyar.

A kerdest mar 3X-ra teszed fel, mindig mas megfogalmazasban. Miert nem teszed az egeszet 'ad acta' es felejted el az otthoni velemenyeket.

Te, itt azert dolgozol, hogy eljél. Mi ebben a rossz?

Tudom, hogy jol tudsz gazdalkodni azzal a penzzel, ami a kettötök rendelkezesere all. Tudom, hogy voltatok franciaorszagban üdülni es Irorszagba keszültök. Ez mind, mind nagyszerü, a munkatok gyümölcse. En azt mondom, hogy élvezzetek!

Ha, jol emlekszem € 2.000 a netto csaladi beveteletek. Nos ebböl itt sem lehet messze jutni, ertem az alatt, hogy sajat otthont, ennyi penzöl nehezen lehet teremteni. Igy az ötletet mar az elejen el lehet vetni.

Azt ne mondd, hogy nem tervezed, hogy hazaköltözöl.

Ezelött harminc eve en is azt mondtam. Most eljött az idö, hogy valtoztassak a velemenyemen.

En azt javaslom, hogy tegyel felre ca. € 3.000, ha valami varatlan törtenne, akkor ne kelljen mar a bankba rohanni hitelert. Ne okozzon problemat, ha a mosogep felmondta a szolgalatot es gyorsan egy ujat kelljen venni. Ne okozzon problemat, ha a fogorvos azt mondja, hogy kell arra a fogra egy korona esatöbbi.

Röviden fogalmazva, az en meglatasom az, hogy ennyi csaladi jövödelemböl, amennyi nektek van jelenleg, nem lehet hosszu tavu terveket szöni itt Nemetorszagban,

Ha, azt mondanad, hogy az a terved, hogy egy hazat epitetek itt, akkor azt mondanam, hogy légvárakat épitesz.

En visszaigazolom neked, hogy az a helyes (ebben a felallasban), ahogy Te csinalod.

Ha, csak azt költöd, amit ti ketten megkerestek, akkor OK.

Azt nem ajanlanam, hogy a konzumert, adossagba verjed magad.

Nyugodj meg, veled minden rendben. Klassz kis csaly vagy, szorgalmas es ügyes. Büszke lehetsz magadra!!!

Üdv.

48/N

2015. okt. 19. 21:59
 16/19 anonim ***** válasza:
56%

Bocsanat elcsesztem.

Mo.-on nem egy fél evszada müködik a piacgazdalkodas, hanem egy negyed evszazada, azaz ca. 25 eve: Hiaba kesö van.

N8!

2015. okt. 19. 22:46
 17/19 Költőnő? ***** válasza:
83%

Is. Esetleg tegyetek félre kevesebbet és a gyertyát sem muszáj a két végén égetni.

Amit pénzért megvehetsz, csak anyagi való, de van néhány dolog amihez igenis kell pénz. Mondjuk a kocsi az pont nem esszenciális, van akinek a saját lakás sem. Nem vagyunk egyformák.

2015. okt. 19. 23:36
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Valamennyi tartalekkal azert kell rendelkeznie az embernek, ha barmi beut, betegseg, baleset, munkanelkuliseg, akkor ne keruljon mar a kovetkezo honapban az utcara.

Hogy mennyi legyen ez a sporolt osszeg az nyilvan habitus kerdese, szerintem kulfoldon azert 15-20e euro minimum kell ilyen celra.

Ha ez megvan akkor lehet koltekezni.

Mondjuk az en szememben a koltekezes meg a penz utolso fillerig valo elszorasa nem tul szimpatikus, de nem vagyunk egyformak.

2015. okt. 20. 07:43
 19/19 anonim ***** válasza:
90%
Én azt mondom, hogy arany középút. Nem szabad soha átesni az egyik oldalra. Tegyetek félre de éljetek is. Amúgy másoknak meg semmi köze mit csináltok a pénzetekkel, vagy mennyit raktok félre stb...
2015. okt. 20. 11:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!