Durva spórolás, vagy normális élet?
Külföldön èlünk a párommal, nem is tervezünk hazamenni.
Nincs semmi komoly célunk, amire félre kène tenni, nem akarunk sajàt lakást, se kocsit, és az esküvö, csalàdtervezés is a távoli jövö még.
Két havonta tudnánk félre tenni 1000€-t durva spórolással. Viszont mivel mindketten sokat rengeteget dolgozunk, inkább igyekszünk élni abból a pénzböl. Szóval ruhák, minöségi ételek, szórakozás...így viszont kevesebbet rakunk félre.
A barátok, ismerösök meg provokálnak, hogy nekünk elmentek otthonról, mert az intelligens ember azért megy külföldre, hogy a lehetö legolcsóbban megússza a lakhatást, kaját, minden erejével félre tesz, aztán 8-10 év múlva hazajön, és a megtakarításból öneröböl vesz egy kocsit meg egy lakást.
De most vagyunk fiatalok, eleget nélkülöztem gyerekként.
Valóban lenne értelme 5-10 évig megint nélkülözni, ha nincsenek komoly terveink?
21N
Nektek kell tudnotok, miről "éri meg" nektek lemondani, hogy esetleg több pénzt tudjatok félretenni. Valamennyit nyilván érdemes, mert valamennyi tartalék kell, bármi történhet.
Érdemes lenne egyszer leülni és higgadtan átgondolni a költségvetéseteket (akár egy hónapig előtte írni a kiadásokat), hogy lássátok, mennyire vagyok tudatosak: tényleg az életminőségeteket növelitek a pénzetekkel vagy esetleg "kicsúszik a kezetek közül".
Amúgy meg azért biztos nem éri meg, mert az ismerősök esetleg megszólnak...
A fö kérdés, hogy hol tervezitek az életeteket?
Ha "külföldön", akkor az ottani körülményekre berendezkedve éljetek, és csak egy keveset érdemes tartalékolni, ha meg vissza akartok költözni MO-ra, akkor tényleg spórolni kell, mert abból, amit összegyüjtöttetek kell megélnetek életetek végéig.
ezt nektek kell eldönteni. Lehet élni így is, úgy is, mind a kettőnek megvan a célja és a logikája.
Én értelmesen takarékoskodnék, mert a nagylábból nehéz visszavenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!