Miért van az, hogy 120 ezer forintot ígért a
munkaközvetítő, de ha kiszámolom 80 ezer forint sincs?
Figyelt kérdés
Tehát mindenkinek nettó 120 ezret ígértek, ehhez képest ha 426 Ft-os az órabér (nettó), és 3 műszakos, sehogy sem jön ki a 120. Vagy én számoltam rosszul? Majd hónap végén úgyis meglátja mindenki... Jól behülyítették azokat is, akikkel mentem.
2015. okt. 18. 11:30
1/8 anonim válasza:
Pontosan, jól behülyítették.
Én is majdnem benyeltem ilyet. Amíg csak interjú volt, addig ígértek fűt fát, aztán első munkanap reggelén olvasom a szerződést és teljesen más összeg van rajta feltüntetve mint amiben szóban megegyeztünk. Aztán habogtak össze vissza, majd a végén kibökték, hogyha nem tetszik nem kell aláírni. 10 emberből egyedül én nem írtam alá. Ilyen helyen, ahol hazugságra építenek egy kezdődő kapcsolatot, akar a franc dolgozni! amúgy is, üzletben nincs barátság.
2015. okt. 18. 11:37
2/8 anonim válasza:
Egyrészt az alapbér mellett pótlékok is járnak, ha több műszakban dolgozol. Persze ebből még koránt sem jönne össze a 120... Szerintem ez valami 12 órás munkaviszony, nem sima 8-as, ami nem épp legális, de sokszor alkalmazzák.
2015. okt. 18. 11:38
3/8 anonim válasza:
Délutános műszakpótlék és az éjszakás sokat tud dobni rajta. Mennyi bruttórol írtátok a szerződést? 105ezer bruttóbol nem lesz 120nettó.
Ja és úgy van meghirdetve : "Ha szeretnél 180.000 bruttó forintot keresni"... Vicc.
2015. okt. 18. 12:35
6/8 anonim válasza:
Munkaközvetítő is leveszi a saját hasznát. Ez általános jelenség sajnos. Amit a cég kifizet a közvetítőnek az annyi amennyi, de nektek amit továbbutal az kevesebb. Ez még tőlünk Nyugatabbra is így van az ilyen-olyan gyári melóknál. Munkaközvetítőknek dolgozni a legkiszolgáltatottabb dolog, azokat legkönnyebb kirúgni.
2015. okt. 18. 13:16
7/8 anonim válasza:
ennyit ér a munkád. lehet belőle rezsit fizet meg egy kis élelmiszert venni.
ha nincs lakásod akkor meg lakj anyukáddal.
2015. okt. 18. 13:54
8/8 anonim válasza:
Lehet, hogy szombat-vasárnap is menni kell. Az 50 és 100% pótlék általában.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!