Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Meddig maradnátok egy olyan...

Meddig maradnátok egy olyan cégnél ami szinte havonta csökkenti a dolgozók bérét miközben a vezetőségi tagok egymásnak milliós jutalmakat osztogatnak?

Figyelt kérdés

Hivatalosan (a cég közlése) a cég veszteséges (számok grafikonok) ezért a cég arra „kényszerül” hogy a dologi és bérkiadásokat csökkentse. Magyarul: kevesebb fizu és nincs fűtés budipapír a dolgozói blokkban mert arra nem futja. A főnöki iroda most lett felújítva új bútorok stb-érdekes erre futja.

Szóval a fizu csökken, de már nincs hova-elértük a minimálbért. Túlóra van mindig, de túlórapénz az sose volt.

Miközben a vezetőségi tagok (szintén hivatalos céges adatok! Nem kitaláció) kapják az ilyen olyan prémiumokat jutalmakat meg benzinkártya meg ruhapénz stb.

Én a melós nem kapok ruhapénzt, dolgozhatok a saját munkaruhámban, melyet szerződés szerint a cégnek kéne megvennie. Nem veszi meg, ha szólok, megemlítik hogy nem kell itt dolgozni.

Meddig dolgoznátok ilyen helyen? Az egyik oldalon habzsi-dőzsi, meg céges kocsi, meg azt se tudják még mit adjanak egymásnak, a másik oldalon megy a sírás hogy veszteséges a cég, és hát sajnos kénytelenek vagyunk a bért….

2015. okt. 15. 08:52
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

1 napig. Amint kiderul, hogy a ceg mindenen sporol, kiveve a fonokok irodajat, a csillivillit, mikozben a dolgozok minimalberert dolgoznak, otthagynam.

Egyebkent az tudod/tudjatok, hogy bert CSOKKENTENI nem lehet, csak ha munkakor-valtozas van, vagy munkaido-valtozas?

2015. okt. 15. 09:05
 2/11 anonim ***** válasza:

éljen az imádnivaló magyar vezetés!

melóssal a küszöböt rágatjuk, mi meg dőzsülünk :)

IMádnivaló latin amerikai kapitalizmus :)

2015. okt. 15. 09:06
 3/11 anonim ***** válasza:
Lehet bért csökkenteni, szerződésmódosítással. Viszont ahhoz mindkét fél egyetértése szükséges. Egyoldalúan nem lehet bért csökkenteni (és persze növelni sem).
2015. okt. 15. 09:24
 4/11 anonim ***** válasza:
Addig, amíg a fizetésem még magasabb, mint a másik helyen, ahova elmehetek dolgozni.
2015. okt. 15. 09:38
 5/11 anonim ***** válasza:
Na ez ismét séf fiú előre megírt kérdése. Ugyanis ezt a kérdést és az első 2 válaszát SZÓRÓL SZÓRA láttam már pár hete itt, ugyan így. Csak akkor gondolom törölték.
2015. okt. 15. 09:51
 6/11 anonim ***** válasza:
Aztán a munkaügyi felügyelőségnek szóltatok-e már, vagy a gyik nyilvánosságától várjátok a megoldást?
2015. okt. 15. 10:42
 7/11 anonim válasza:

Aztán a munkaügyi felügyelőségnek szóltatok-e már

Miért szólnánk? Milyen alapon?

Mert a cégvezetés úgy ítéli hogy neki jár a milliós jutalom, a dolgozónak meg csak minimálbér? Nem jogtalan, csak etikátlan.

Mert új szerződés van kevesebb bérrel? Hát nem muszáj aláírni, de mégis aláírjuk (mert ha nem repülünk). De ha már aláírtuk, nincs helye panasznak.

2015. okt. 15. 11:08
 8/11 anonim ***** válasza:
Például a kifizetetlen túlórák miatt. Persze szájat befogni egyszerűbb, de akkor meg ne tessék itt rinyálni.
2015. okt. 15. 11:23
 9/11 A kérdező kommentje:

Kérdéseim:

1)

Mi véd meg engem attól hogy ha rájuk szabadítom a felügyelet (akér névtelenül úgyis 5 perc alatt kisakkozzák ki volt a bejelentő) ne teygenek lapátra másnap vmi mondvacsinált ürüggyel?

2) Ha a felügyelet bünteti a céget akkor abból a büntiből mennyi landol az én zsebemben? Jól sejtem hogy 1 ft se?

3) Ha jön a felügyelet ki lesznek fizetve a totál fekete semmiféle papíron és jelenléti íven nem szereplő túlórák?

Jól sejtem hogy nem? Akkor mire jó az egész?

Ezekre várnék választ.

2015. okt. 15. 19:30
 10/11 anonim ***** válasza:

1. Ha nem te vagy az egyedüli, akivel ugyanígy kicsesznek, akkor nem fogják kisakkozni a bejelentő személyét. 50 embert meg nem fognak egyszerre kirúgni.

2. Természetesen semmi, a büntetésnek nem is az a célja. Ha egy autóst megbüntetnek, mert sima gumival jár, abból sem kapsz jutalékot azért, mert téged nem gázolt halálra.

3. A felügyelet kötelezi a céget az elmaradt juttatások kifizetésére. Ha nem teszik meg, mehet az újabb bejelentés.

Nekem is van egy kérdésem:

Ha semmit nem teszel a mostani állapot ellen, mitől vársz javulást? (a gyikos panaszkodást nem sorolnám az ellenlépések közé)

2015. okt. 15. 19:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!