Otthon maradnátok 45 évesen, családapaként, ha lenne elég pénzetek?
Egyetemet végeztem,olyat ami itthon semmit nem ér .A német tudásomból élek, egy gyárban középvezetőként dolgozom, rühellem a munkámat, de nem merek és nem is tudnék igazából váltani. Az eddigi munkahelyeim ( 5 különböző 20 év alatt ) mindegyikét megutáltam néhány hónap alatt. 6 és 9 éves gyermekeim vannak, a feleségem dolgozik és szereti is a munkáját , nem hagyna fel vele.
Van házunk és autónk is immár hitel nélkül. 1-2 éven belül a passzív jövedelmeimmel havi 450000 Ft-unk lenne , ha én "nyugdíjaznám" magam és nem keresnék semmit. Évek óta semmire sincs elég időm és elég feszült vagyok. Falun élünk a ház körül mindíg van munka, lehet tartanék állatokat, kertet művelnék, horgásznék, sportolnék szóval nem hiányozna a mókuskerék. Nyugodtabb munkával nem lehet 100000 Ft-nál többet keresni ezért ezt a lehetőséget inkább kihagynám .Számításaim szerint a havi 450000 Ft elég lenne a családi költségek fedezéséhez. Ti mit tennétek?
A havi 450ezret a feleséged fizetése mellett gondoltad, ugye? Mert amúgy nem lesz elég. (Gondolj az autóitok értékvesztésére, és a gyerekek iskoláztatására is!)
Keress kihívást! Szerezz még passzív jövedelmet! Sok sikert, szép életet!
Havi fél millió nehogy ne legyen már elég 4 embernek. Sokan a feléből élnek vagy kevesebből.
Amúgy meg miért itt kérded, hogy elég e, te tudod, hogy mennyit és mire költötök havonta.
"Havi fél millió nehogy ne legyen már elég 4 embernek. Sokan a feléből élnek vagy kevesebből. "
Igazad van, mindenkinek mások az igényei. Nem számoltam azzal, hogy a kérdező le akar adni az életszínvonalából.
"Nem számoltam azzal, hogy a kérdező le akar adni az életszínvonalából."
Nem írta, hogy az utolsó fillérig elköltik a pénzüket.
Kérdezőnek:
Nem kötelező bejárni egy munkahelyre ha van bejövő stabil jövedelmed. Az értéktelen ember ilyenkor bulizik és szórakozik.
Az értékes viszont ekkor is alkot, az álmait, ami sok munkával jár együtt, és sok esetben azzal is értéket és/vagy pénzt teremt.
Ha állatokat tartasz, akkor el tudod adni őket, vagy otthon értékesíted a tejet, tojást húst, stb. A kert szintén. Sok pénzt tudsz megspórolni azzal, hogy élelmet termelsz.
Mellette viszont valóban ajánlott a passzív jövedelmedet karbantartani, fejleszteni, bővíteni. Sohase tudhatod, hogy mikor fogy ki, vagy köröz le a konkurencia.
"a munkahely nélküli életvitelről várnám a véleményeteket"
Hát az egy kruva jó életvitel! :)
Szerintem maradj, otthon meg majd eldöntöd, hogy mihez akarsz kezdeni (anélkül, hogy az anyagiakon stesszelnél).
Hasonló cipőben járok, csak kicsit kevesebb a passzív de fiatalabb vagyok még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!