Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Maradnátok helybe, vagy...

Maradnátok helybe, vagy mennétek fel pestre dolgozni?

Figyelt kérdés
Ahol most vagyok, napi 10 óra megy el az életemből 90 ezer forintért, pestre felmegyek, 120-160 ezer forint lenne ami a zsebembe maradna utazással együtt, igaz így 10-14 óra menne el az életemből naponta, melyiket választanátok?
2015. okt. 11. 19:05
 1/9 anonim ***** válasza:
Pesten sem jobb az élet, az albérlet sokkal drágább, mint vidéken, hamar kidobják az embereket bárhonnan, már ha egyáltalán felveszik őket normálisan bejelentve, nem csak a próbaidőre vagy egyszerűsített foglalkoztatásban. Én nem adnám a biztos állásomat ezért.
2015. okt. 11. 19:10
 2/9 A kérdező kommentje:
bejárnék, biztos állás vagy sem, mindig dob jobbat a gép...
2015. okt. 11. 19:23
 3/9 anonim ***** válasza:
Akkor megis milyen valaszokat varsz, ha inkabb te probalom meggyozni a valaszadokat ?
2015. okt. 11. 19:33
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Én 2 éve voltam ugyanebben a dilemmában. Felköltözni nem akartam, mert nekem itt a családom, az ingázást vállaltam volna. Olyan helyeket pályáztam, amelyek a pályaudvarról gyorsan megközelíthetők. Így is kb. 3 óra lett volna napi szinten az ingázás.

És amikor ezt meghallották interjún, már nem is kellettem tovább.

Szóval ha ilyeneken gondolkodsz, mindenképpen mondd azt az interjún, hogy felköltözöl.

Ha ingázol arra számítanak, hogy fáradt leszel, nem akarsz túlórázni, késel, és ha találsz a közelben másikat hamar fel is mondasz.

Egyébként végül én találtam helyben jó állást, nem bántam meg. Hosszú távon az ingázást nem lehet bírni.

Fiatalkoromban gondolkodtam én is az albérleten, de amennyivel többet kerestem volna Pesten, annyival többe is került volna az albérlet.

2015. okt. 11. 19:52
 5/9 anonim ***** válasza:
én maradnék. Nem tudom milyen messze laksz attól a "csodátatos" pesttől.
2015. okt. 12. 16:35
 6/9 A kérdező kommentje:

cég leszarja, hogy hol lakok,sokan ingáznak pestre, meg aztán többet is keresnék még úgy is, hogy bejárást én fizetem, haverom is ugyan ennyiből autózik be ahova mennék, igazából vonaton is tudok aludni, szempontokat nem sorolnám de előbb dolgoznék ennél a cégnél mint ahol most vagyok, teljesen elüt az egész az én szakmámtól, kis töredékében érinti ráadásul csak két órát veszítenék az életemből.

"pestre felköltöznék" még háttérszelem is lenn szóval

2015. okt. 12. 18:56
 7/9 anonim ***** válasza:

Tévedsz, a cégek egyáltalán nem szarják le, hogy honnan jársz be dolgozni. Autóval Pestre feljárni dolgozni öngyilkosság, órákat állsz a dugóban, a saját autódat pár év alatt leamortizálod teljesen.

Viszont ha tömegközlekedéssel jársz, a munkáltatónak állnia kell az utazást, szóval nem mindegy nekik egyáltalán, hogy havi plusz 50-80.000 ft elmegy bejárásra.

Arról nem beszélve, hogy betanít, és lelépsz, mert találtál helyben. Nekem ezt fejvadász mondta, de hajtogasd csak a magadét.

Egyébként nem értem a kérdést, bármit írunk, lehurrogsz mindenkit, hát akkor csináld, amit jónak látsz.

2015. okt. 12. 22:42
 8/9 A kérdező kommentje:

Tévedsz, a cégek egyáltalán nem szarják le, hogy honnan jársz be dolgozni. Autóval Pestre feljárni dolgozni öngyilkosság, órákat állsz a dugóban, a saját autódat pár év alatt leamortizálod teljesen.

-tömegközlekedés, vonaton alap járaton alszok szóval...

Viszont ha tömegközlekedéssel jársz, a munkáltatónak állnia kell az utazást, szóval nem mindegy nekik egyáltalán, hogy havi plusz 50-80.000 ft elmegy bejárásra.

-csak közigazgatási határon kívül kell neki, ráadásul start bonusz kártyával kapásból 20 ezer amit ki kell fizetnie, de ezt adóból vissza tudja téríteni... no de cu ha még nem is fizeti akkor is 30-40 ezerrel jobban jövök ki.

Arról nem beszélve, hogy betanít, és lelépsz, mert találtál helyben. Nekem ezt fejvadász mondta, de hajtogasd csak a magadét.

-még mindig nem betanított munkás vagyok, ergo sum, lehet van egy "betanítási időszak" de még mindig mozogtam ilyen téma körben. (tök mindegy milyen szakirány)

ahol meg most vagyok, ott tényleg van egy un tanulási időszak mert határ eset a szakmámnak, csak ezt ők se tudják

Egyébként nem értem a kérdést, bármit írunk, lehurrogsz mindenkit, hát akkor csináld, amit jónak látsz.

-kösz am már felvettek ;) sokkal jobb hely,

2015. okt. 13. 16:55
 9/9 anonim ***** válasza:

Hát akkor minek kérdezted?

Én sem betanított munkára jelentkeztem, mégsem vettek fel. A fejvadász konkrétan megmondta, hogy esélyem sincs, mert a helyieket veszik fel helyettem. Igen, a közigazgatási határon kívülről beszéltem. Ha azon belül laksz miről is beszélünk? Akkor papíron a fővárosban laksz.

2015. okt. 13. 22:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!