Mennétek vagy maradnátok?
Jelenleg Magyarországon járok gimnáziumba (vagyis most éppen nem mert szünet van :), adódott egy lehetőség, miszerint egy bécsi gimnáziumban tanulhatok, kollégiumban laknék.
Sokszor próbáltam mérlegelni, de nem sikerült idáig döntenem és fogytán az időm:
Pro: egyik kedvenc városomban tanulhatok, német nyelvtudásomat tökéletesíthetem, új környezet: új barátok, stb., kicsit kiszabadulhatnék az unalmas életemből
Kontra: itt kéne hagynom egy neves gimit, amivel bármely egyetemre esélyem lenne, családomtól távol lennék, ritkán találkoznék velük és barátaimmal
Minden percben mást érzek:: valamikor mennék de valamikor nem.. bennem van a kalandvágy és kipróbálnám magam kint, de félek, ha nem jön be, akkor itt már nem lesz esélyem !
Ti milyen érveket tudtok ellene/mellette?
(10.-es leszek M.o.-n)
én biztos, hogy mennék, mint ahogyan mentem is.
végul Párizsban végeztem el az egyetemet is és Genfben a mesterképzést.
ne hagyd ki ezt a lehetoséget!
mellette szol minden érv,- megtanulsz egy nyelvet rendesen, kapcsolatokat épitesz, onállobb leszel ezáltan konnyebben megállod majd a helyed kulonbozo helyzetekben (országokban), kihivás, ami onbizalmat is ad...annyi minden szol még mellette. arra meg ne gondolj, hogy "nem jon be", naná, hogy bejon!! nyitva lesz a világ elotted!
Szívem szerint mennék, egyáltalán nem itt képzelem a jövőmet..
De rossz itthagyni a családot.. később, rossz érzés lehet hogy azt az időt, amikor még együtt lehettem volna velük, máshol töltöttem (persze, van internet, stb. de az nem ua.!)
Mennék, csak ezek a kisebb dolgok húznak vissza
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!