Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért ilyen nagyképűek a...

Miért ilyen nagyképűek a kamionsofőrök?

Figyelt kérdés
Akiket ismerek kamionsofőrök ők nagyképűek mert sokat keresnek ezzel a munkával a magyar átlaghoz képest (400 ezer Forint nettó) és lenézik azt aki kevesebbet keres, szerintük csak az ő munkájuk a hasznos, főleg az egyetemet végzett embereket vetik meg, hogy irodán dolgoznak pl.
2015. szept. 28. 21:52
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
55%

Figyelj, ehhez a szakmához kell némi önbizalom és rámenősség, vagányság. Ezek nélkül nehezen megy. Mára már sokat változott a dolog, de ez még most is így van. Egy kamionos általában nem egy "bocs, hogy élek" típus, itt magadra vagy utalva, nem végzi el robot, mert aki ilyet mond csak azt árulja el, hogy nem ismeri ezt a világot, elég sok szabályt kell ismerni. Ma már nemcsak ponyvás autóra gondoljatok, van hűtős, silós, tartályos stb., rakományrögzítés, áruismeret, egy rakás vizsga amiket hosszabbítani kell ötévente. Én a 14 éve vagyok a pályán, már jártam Szibériában is, nem sok európai ország van, ahol nem voltam, hat évig Skandináviában, láttam ezt - azt, ez nem kóristafiúknak való.

Ha jó pénzt akarsz, itt is érdemes külföldön próbálkozni, ahhoz meg nyelvtudás kell. Ha beszélsz nyelve(ket) és van gyakorlatod, Nyugaton hozzád vágják a kulcsot. Én három nyelven (a magyaron kívül természetesen) ha kell, holnap tudok kezdeni bármilyen cégnél, mint sofőr megértem jól az utasításokat. Ez egy hiányszakma, aki irigyli belevághat. Én napi nettó 80 eurót keresek és mégis folyamatos a felvétel a cégemnél. De ettől jobb végek is vannak. És igen, bár nem hivalkodom vele szükségtelenül, de büszke vagyok mikor három heti melómra közel nettó 500 ezret kapok, és havonta egy hétig semmi dolgom a világon, itthon ülök a családommal, van három lakásom és két kocsim - tényleg nagyon szar az életem.

Én mindig felnézetem a sikeres emberekre, sosem jutott eszembe irigyelni őket, inkább igyekszem tanulni tőlük.

2015. szept. 29. 19:15
 12/18 anonim ***** válasza:
42%
Bocs még valami: csak hirtelen kb. hat kolléga jut eszembe aki diplomával kamionozik.
2015. szept. 29. 19:16
 13/18 anonim ***** válasza:
33%

"itthon ülök a családommal, van három lakásom és két kocsim"

Havonta 1 hetet vagy a családdal, és akkor is itt térítesz. Tényleg szar életed lehet. Mert gondolom nem vezetés közben írogatsz ide.

2015. szept. 29. 19:22
 14/18 anonim ***** válasza:
42%

"Havonta 1 hetet vagy a családdal, és akkor is itt térítesz. Tényleg szar életed lehet. Mert gondolom nem vezetés közben írogatsz ide."

Miért, te mit csinálsz? Te is ide írsz, nem? Megtehetem, hogy itt írogassak, sok fórumon kommentelek, az asszony altatja a gyereket, kihasználom az időt, egyébként meg sok hobbim van. Mégis, mit csináljak? Szombaton jöttünk meg egy 5 napos wellness - ből egyébként. De nekem egyébként közömbös ki mit gondol. Ez is egy munka, valakinek csinálni kell, én 17 éves korom óta az autózással foglalkozom, 2 millió km - et vezettem, ehhez értek. Nem azt mondom, hogy vetekszik egy agysebész felelősségével, de jól megélek belőle, s engem ez érdekel.

2015. szept. 29. 20:38
 15/18 anonim válasza:
70%
Nekem édesapám 15 éve kamionsofőr. Nem nagyképű. Elég sok munkatársát ismerem ők se azok. De itt is mint minden munkahelyen van olyan aki nagyképű de tudás nincs mögötte. Olyan soknak állítod be azt a 400.000 forintot. Ha azt nézzük hogy napi 10-15 órát is dolgoznak és hétvégén se a családjukkal vannak hanem egy parkolóban mindjárt nem is olyan sok. Meg vannak ennek a munkának a szépségei is. Pl: eljuthatsz olyan helyekre ahova amúgy soha nem jutnál, és még pénzt is kapsz érte. Nem kell hozzá tudás, Nem mondanám. Igaz hogy jogsi elég hozzá de attól még nem biztos hogy jól vezetsz. Nem láttok ti bele ebbe a dologba. Az egy dolog hogyha elautókázol A-B 15km de ők 800kmt is mennek naponta. Te ezen a 15km is találkoztál már biztos hülyékkel. Akkor ő mennyivel találkozik? Tele van az út idiótákkal akik helyett nekik is figyelni kell.
2015. szept. 29. 20:53
 16/18 anonim ***** válasza:
33%

Kérdező, te meg miért vagy ilyen arrogáns, irigy p.cs?

Én meg az egyetemet végzett, diplomás alakoknál látom, hogy nagyképűek, és lenéznek mindenkit, na?

Mindezt úgy, hogy kb 0 tudás van mögötte, apucianyuci adta rá a pénzt, és sok főiskolán még a retardált hülyét is átrugdossák.

2015. szept. 30. 20:06
 17/18 anonim ***** válasza:
64%
HakapesziM évek óta itt kommenttel kamionos témában és lepontozzátok. Igazi idióták vagytok! Meg se érdemlitek, hogy válaszoljon a bugyuta kérdéseitekre.
2015. szept. 30. 23:23
 18/18 anonim ***** válasza:

17/17

HakapesziM egy végtelenül ostoba, korlátolt beképzelt ember, olyan, mint az átlag kamionos, tipikus fidesz-szavazó.

kérdező, a kamionosok egyszerűen kompenzálnak, ennyi. 99%uk nincs normálisa tudása, végzettsége, 20-30 év kamionozás utána és csak magoknak angolul, németül..ja, és! elhízottak, és hetekig kamionban élnek, ennyi.

2021. febr. 25. 14:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!