A munkáltató nem fizeti a munkábajárást! Mi a helyes döntés?
Feltételes módról hallottál-e?
Egyébként München-Budapest 1 óra 15 perc + reptér -> munkahely, vannak, akik ennél többet ingáznak.
Jól leragadtál ennél a hipotetikus részletnél, ahelyett, hogy felfogtad volna, amit leírtam.
Ettől még természetesen beszélhetek baromságokat, főleg, hogy kérdés volt, nem pedig kijelentés.
" Havi félszázezer viszont elég sok csak közlekedésre"
Munkáltatódnak nem ugyanolyan sok?
az lesz a vége, hogy férjed repül szépen.
aztán felvesznek olyan aki kevesebbe kerül nekik.
Kedves "Hozzáértők",
köszönöm a sok "kedves" szót, sikerült beszélnem egy ügyvéddel, aki a következőket mondta:
"Az utazási kötlségtérítés (és nem támogatás) nem azért jár, mert szerepel az szja-törvényben, hanem azért, mert kormányrendelet kötelezővé teszi a megfizetését.
A munkáltatód vagy nagyon tájékozatlan, vagy nagyon kreatív a juttatások elmismásolásában.
Akár a munkaügyi bíróságnál is felléphetsz igényeidnek érvényesítése érdekében. A jogalkotó így kívánja elősegíteni az ún. bejáró munkavállalók foglalkoztatásának esélyeit."
akkor szépen leküldik más indokkal és keresnek egy helyit.
vagy mit gondoltál, ország másik felébe mentek és a cég meg fizet mindent? nagyon buta vagy
" Jól leragadtál ennél a hipotetikus
részletnél, ahelyett, hogy felfogtad
volna, amit leírtam."
Mert butasagot hordasz össze! Nem tudsz beérni és hazamenni Munchenbol naponta. Masreszt tudtommal csak belfoldi utat köteles fizetni.
Szanalmas hogy a sok idiota mennyire tamogatja a törvénytelenséget...
A gyik szinvonaltalansagat jol mutatja, hogy a helytelen valaszok 100%-osak, a helyesek pedig 0%...
Persze nyilvan az ugyved is felrebeszel, a torveny is kamu.. csak a gyikes hulyegyerekeknek van igaza :D
Buta vagyok, mert azon az úton próbálok eljárni, ami legálisan az érdekem? Hát, remélem Te is legalább annyira vagy buta mint én, ha nem akarsz összetűzésbe kerülni a törvénnyel. Nem véletlenül vannak rendeletbe foglalva a dolgok, bár ha az itteni hozzászólók többségén múlik, még az ügyvéd szava is kevés...
Egyébként nem az ország másik fele, legalábbis az 1 óra nekem nem annak tűnik.
A normálisoknak pedig tényleg köszönöm a véleményt!:)
(A Münchenes sztorihoz meg csak annyit, hogy max.35000 ft-tal köteles támogatni a munkáltató, tehát onnantól az a te dolgod, hogy honnan jársz be, többet nem fog fizetni, mint amennyi az előírt.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!