Ti beleírnátok az önéletrajzotokba, hogy gyereketek van?
Én is most keresek állást, 20 hónapos baba mellől. Nem írom sehova sem a gyereket, de az interjún elmondom.
4 önéletrajzot küldtem el, 4 interjúra be is hívtak, 1 helyre már felvettek, de megnézem a többit is. Ja, a volt munkahelyem is visszavár, csak én nem biztos, h visszamegyek.
Az önéletrajzban meg az itthonlét miatt nincs lyuk. Miért kellene? Hiszen alkalmazásban vagyok, csak épp gyeden. Okosan kell ezt csinálni...
"Azert kell beleirni, hogy eleve ne is probalkozz olyan munkahelyen ahol ez problema.
Miert akarnal ott dolgozni ahol ne mnezik jo szemmel a kisgyerekes anyukakat? "
Mondj egy olyan munkahelyet, ahol nem probléma! Nem probléma, ha a gyerek miatt havonta kiesik a munkából az egyik ember? Sajnos a mai világban a legtöbb helyen kevés az ember, 1 emberrel végeztetik el 2 ember munkáját, így igen is gond, ha kiesik a munkából.
Nem azzal van a bajuk, hogy valaki anyuka, vagy gyereke van, hanem az, hogy gond, ha kiesik az anyuka a munkából és a munka nincs elvégezve, vagy helyettesíteni kell!
"Mondj egy olyan munkahelyet, ahol nem probléma!"
Irtam peldat, a nagy multik altalaban ilyenek, de nem minden munkakor. A felesegem munkahelyen peldaul nem problema, igaz a mi gyerekunk nem sokat betegeskedik, es felosztjuk egymas kozott ha megis, mert az en munkahelyemen sem problema.
A lanytestverem vezeto egy multinal, o az anyukankat szervezi mindig be ha beteg a gyereke.
Kedves 14-es!
Tegyük fel, hogy nem lenne segítségetek, a gyereketek pedig sokat lenne beteg. Szerintem melyik céget nem zavarná, beleértve a tiéteket is, ha havonta 1 hetet otthon lennétek táppénzen? Elárulom, nincs olyan, akit ez nem zavarna!
Mindenkinek igaza van, ez akárhonnan nézzük nagyon nehéz helyzet. Nekem nincs segítségem, és a gyerek is beteges. Fogalmam sincs mi lesz, de akkoris ő a legfontosabb! A beteg gyereknek az anyja kell szerintem, nem bébisitter, nagymama, testvér barátnő, stb. Én nem fogok mást megkérni arra, hogy ápolja a fiamat. Akkor se, ha ez azzal jár, hogy kirúgnak.
Mindazonáltal tényleg vannak olyan munkakörök,amik nem valók gyerekeseknek. Mindenhol problêma , de van ahol azért áthidalható, és van ahol nem. Én ezért nem megyek vissza a régi helyemre. Nagy multi, autóipar, logisztika, a napi 10-11 óra munka, a kötelezően elvárt túlóra, még egyedülállónak is sok, kisgyerekkel meg kivitelezhetetlen. Remélem, hogy azért léteznek ennél családbarátabb munkakörök is.
"A beteg gyereknek az anyja kell szerintem, nem bébisitter, nagymama, testvér barátnő, stb. Én nem fogok mást megkérni arra, hogy ápolja a fiamat. Akkor se, ha ez azzal jár, hogy kirúgnak. "
Igen ám, csakhogy a beteg gyerekednek ennie kell, legyen kell hol laknia, pénz kell, hogy kifizesd a gyógyszereit és ha nincs munkád, nincs fizetésed, akkor hidd el, hogy ezt baromi nehéz összehozni! És igaz, hogy egy gyereket a saját szülője tud ilyenkor legjobban megnyugtatni, vagy ápolni, de ez nem jelenti azt, hogy más ne tudná ezt megcsinálni. Hidd el, hogy egy nagyszülő vagy egy testvér is nagyon jól gondozza a gyereket, aztán ha vége a munkaidőnek, akkor ott leszel vele! Nem gondolnám, hogy egyik ne zárná ki a másikat. Az is éppen olyan fontos, hogy biztos anyagi körülmények között cseperedjen fel az a gyerek! Márpedig egy fizetésből ezt nem fogod megteremteni. Néha tudni kell azt a gyereket elengedni és kicsit másra bízni. Én is imádom a gyerekemet, az életemet adnám érte, de nem dobnám fel a munkahelyemet csak azért, mert beteg a gyerek. Nagymama, testvér is ugyanúgy meg tudja vigasztalni, a gyógyszereket beadni, viszont az én fiam is sokat volt beteg, amit adott haza nekünk, szóval nálunk egy téli betegség mindenkit beleértve nem igen volt 10.000 Ft alatt. Na, már most ezt ki is kell tudni fizetni a többivel együtt.
És ilyenkor bizony nagymama vagy testvér volt vele, amikor meg hazaértünk a munkából, akkor pedig ott voltunk neki mi az apukájával. Nem volt ebből gond sosem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!