Ti beleírnátok az önéletrajzotokba, hogy gyereketek van?
Pont fordítva, mint az 1-es.
Nőként kihagynám, férfiként mindenképpen feltüntetném.
Bizonyított tény, hogy nőknél hátrány, férfiaknál előny.
A női részt nem kell magyarázni, a férfiaknál azért tartják előnynek, mert úgy tartják, hogy egy családos férfi jobban teper, mert el kell látnia a családját, nem ugrál egyik állásból a másikba, kétszer is meggondolja mielőtt vált, többet benyel...stb.
Nem írnám bele sehová.
És nem is tettem soha.
Közel 1 éve dolgozom a jelenlegi munkahelyemen, nem írtam bele anno, de behívtak, ott nyilván kiderült, de ott és akkor közöltem, hogy meg tudom oldani, nem kell kiessek a munkából, szerencsére arra voltak kíváncsiak, hogy mit tudok, volt gyakorlati része az interjúnak(adminisztrációs munka-gyorsírás)és felvettek!:)
Viszont ha beleírom, valószínűleg be sem hívtak volna!
Ha beleírod, akkor nagy valószínűséggel egyből félreteszik a jelentkezésedet, be sem hívnak, amúgy egyáltalán nem kötelező része az önéletrajznak, hogy beleírd akár a családi állapotodat, akár azt, hogy van-e gyereked vagy nincs, viszont ha behívnak, akkor személyesen meg tudod őket győzni arról, hogy mit tudsz valójában, hogy alkalmas vagy a munka elvégzésére és el tudod mondani, hogy meg tudod oldani a gyerek elhelyezését, ha éppen mondjuk beteg vagy szünet van.
Nőként semmiképp nem írnám bele, de férfiként sem valószínű.
Egyrészről, mert egy szakmai önéletrajzban abszolut nincs helye annak, hogy van-e gyereked vagy nincs.
Más részről meg egyértelmű hátrány nőként, ha kisgyereked van, mert több szabit kell adni, többet hiányzol, stb...
Amúgy szóbeli interjún sem értem hogy derülhet ki ha nem mondod. Maximum abból, ha látszik egy x éves kiesés amíg a gyerekkel voltál otthon. Nyilán akkor nem hazudnék, ha megkérdeznék mi ez a 3 éves lyuk. De amúgy korrekt cég nem kérdez olyat interjún, hogy van-e gyereked - törvényileg meg sem teheti.
Azert kell beleirni, hogy eleve ne is probalkozz olyan munkahelyen ahol ez problema.
Miert akarnal ott dolgozni ahol ne mnezik jo szemmel a kisgyerekes anyukakat?
Keress olyan munkahelyet ahol ez nem gond, ezert ird bele a palyazati anyagodba. Azt is beirhatod hogy a gyerekfelugyelet megoldott, ha tenyleg ugy van, de legyel olyan jo es sporold meg a felesleges koroket a cegeknek es magadnak is.
Nő vagyok. Nehéz ügy... Sajnos szerintem is masszív hátrány, de el nem titkolhatom, mert előbb vagy utóbb beteg lesz az a gyerek, és én fogok vele otthon maradni. Tőlem mindig megkérdezték, hogy hogy állok a családdal, tervezek e gyereket, stb... Humorosan, kötetlen beszélgetés keretében, de rákérdeztek.Megjegyzést nem fűztek hozzá.
Tegnap küldtem el az anyagomat egy hirdetésre. Az önéletrajzba nem írtam bele, de a motiváció levélben említettem, de úgy, hogy lássák, hogy gyes alatt se lábat lógattam, hanem elvégeztem egy mesterképzést, hátha ez pozitív benyomást kelt. Nem tudom, hogy jól tettem-e....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!