Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit csinálok rosszul?

Mit csinálok rosszul?

Figyelt kérdés

31 éves nős férfi vagyok, és állás kereső előző munkám családi vállalkozás volt, de sajnos zátonyra futót, számtalan interjún és teszten vettem részt, és nem értem miért nem vesznek fel, pedig három szakmám is van

- Élelmiszer és vegyi-árú eladó

- Informatikus (közép fokú OKJ-és)

- Babysitter

Ennek ellenére nem kellek sehová

vagy induljak én is külföldre???

2015. aug. 11. 10:29
 1/10 anonim ***** válasza:
63%

Lássuk szépen sorjában:

1. Élelmiszer és vegyiáru eladó: rengeteg ilyen végzettségű ember van, viszont ritkán nyílnak új boltok. Multiknál viszont lehet esélyed (Tesco, Spar stb), de erős lesz a konkurencia, ha nincs tapasztalatod, csak papírod.

2. Babysitter: ki bízná egy 31 éves hapsira a gyerekét a mai világban??? Egyáltalán létezik ilyen végzettség?

3. OKJ informatikus: ez pontosan mit jelent? Milyen nyelveken tudsz programozni? Weblapokat össze tudsz állítani? Mennyi tapasztalatod van ebben?

Külföld: Milyen nyelven beszélsz, milyen szinten? Amúgy a fenti szakmáid közül jó eséllyel egyet sem fogadnak el a nyugati országokban, vagyis marad a mosogatás, trágyahordás és hasonlók. Viszont ne feledd, hogy csak illegálisan havi szinten több tízezren érkeznek ezekbe az országokba, aztán ott van a rengeteg EU-s lengyel, bolgár és román is, akik szintén ezekre a 0 képzettséget igényló melókra hajtanak. Emiatt már nyugaton is egyre gyakoribb, hogy a minimálbért se adják meg és feketén foglalkoztatnak, de így se jut munka mindenkinek. Azt se szabad elfelejteni, hogy a külföldi munkavállaláshoz pár százezer kezdőtőke is kell (pl. lakhatás 2 hónapig egy nyugati nagyvárosban nem 2 fillér).

+1: a helyesírásod sincs teljesen rendben. Ha az önéletrajzban/mot.levélben is így írsz, akkor komoly helyre sose fognak felvenni.

Összefoglalva: van 2 tucatszakmád (a babysittert felejtsd el), de jó eséllyel azokból is csak a papír van meg, megkopott/elavult mögöttes tudással. A legfontosabb, a tapasztalat, pedig jó eséllyel mindenhol hiányzik (legalábbis itt a kérdésedben nem említetted, emiatt arra következtetek, hogy nincs).

Külföldön pedig szakma és nyelvtudás nélkül csak egy lennél a sok bevándorló "jobbágy" közül, akiket ott vágnak át, ahol tudnak...

2015. aug. 11. 11:00
 2/10 A kérdező kommentje:
Van tapasztalatom, mind három szakmában, de az ismertetője defektes, mint az írója!
2015. aug. 11. 11:36
 3/10 anonim ***** válasza:
85%

Kedves Kérdező,

A személyeskedés helyett inkább megszívlelhetnéd az első hozzászóló, kicsit nyers de realista hozzászólását. Aki így ír, és az objektív véleményre így reagál az nem csoda, hogy az interjúkon és a teszteken elbukik.

Tényleg érdekel, hogy mit csinálsz rosszul??

Kezdd az első kérdéseinek megválaszolásával, és tedd félre azt a fene nagy önérzeted. Ugyanis nem azzal fogsz elhelyezkedni.

2015. aug. 11. 12:41
 4/10 anonim ***** válasza:
61%
Nem csinálsz semmit rosszul. Egyszerűen nincs munka Mo.-on. Be vannak töltve az állások és akik munkaerőt keresnek azok meg kényük, kedvük szerint válogathatnak, mert annyira sokan jelentkeznek és a lehető legkedvezőbbet fogja választani aki alacsony bérért, sokat tud és van tapasztalata is. Ezért nem kellesz sehová, mert sok a munkakereső és kevés a munkahely ahova embert keresnek. Egy helyre van ahova több százan is pályáznak! Ezért szívatják az embereket tesztekkel, több fordulós bar.omságokkal. Még egy egyszerű takarítói állásra is képesek 2 fordulós felvételit csinálni, mert ennyire sok a jelentkező és szánalmas amit művelnek az emberekkel ezek a munkaadók. Kívánom nekik kerüljenek egyszer hasonló helyzetbe és éljék ezt át!!!
2015. aug. 11. 13:33
 5/10 anonim ***** válasza:
78%

Az #1-es válaszoló vagyok.

Örülök, hogy van tapasztalatod mindhárom munkakörben (bár, ha majd a potenciális munkaadónak is a "van" választ fogod mondani a tapasztalatot firtató kérdésére, akkor ne csodálkozz, ha sose kapsz normális munkát), de ha ezt ennyire "titkolod", akkor olyan, minta nem is lenne. Nem mindegy, ha valaki tapasztalat alatt azt érti, hogy például 10 évvel ezelőtt 4 hónapig volt egy általános iskolában rendszergazda, ahol feltolta 5 gépre a Win XP-t, azóta pedig csak Facebook felhasználóként van köze az informatikához, vagy pedig 15 évig dolgozott egy multinál fejlesztőként X számú sikeres projectben, közben folyamatosan képezte magát és jelenleg 1 hónapja keres munkát...

Mert ezek a dolgok - vagyis, hogy valaki mennyit ért az adott munkakörhöz, melyet a tapasztalat tükröz - számítanak munkaadói szempontból, az pedig teljesen mindegy, hogy az informatikus-jelöltnek emellett például eladói papírja is van. Orvost se az alapján választ a beteg, hogy "Hűűű, Kovács dokinak még géplakatos szakmája is van, ezért vele vetetem ki az epehólyagom".

Viszont a kérdésed (és gyermeteg reakciód) alapján úgy tűnik, hogy te fordítva ülsz a lovon: arra építed a sikeres álláskeresést, hogy több, egymáshoz sehogy sem kapcsolódó papírod van, holott arra kellene, hogy valamihez értesz. Erről a tudásról meg is kell győzni a leendő munkáltatót, hogy jobban fogod csinálni a rád bízott feladatot, mint a többi 100-200 jelentkező.

U.i.: Lehet személyeskedni, de teljesen felesleges, mert én akkor is jól érzem magam a szabadságom alatt bruttó fél misi kezdőfizuval, ha itt a GYK-n "csúnya" dolgokat irkálnak :)

2015. aug. 11. 14:11
 6/10 anonim ***** válasza:

" én akkor is jól érzem magam a szabadságom alatt bruttó fél misi kezdőfizuval, ha "

Jól érzed magad? Nem baj, majd elmúlik! :)

2015. aug. 11. 18:15
 7/10 anonim ***** válasza:
48%

Szerintem ne csak azokra a szakmákra jelentkezz, ahová végzettséged van, add be mindenhová a jelentkezésed, ami csak megtetszik!

Egyébként nagyon nagy a népvándorlás a melóhelyeken is, mert a legtöbb munkahelyet nem sokáig bírják elviselni a dolgozók és inkább másikat keresnek,(ami sajnos legtöbbször ugyan olyan szar, hiszen ismerjük a magyar munkáltatókat...)

Másik baj az lehet, hogy eladónak, babysitternek inkább nőket szoktak keresni, informatikusnak pedig általában diplomást.Nem gondoltál még rá hogy más szakmát tanulj?

Mostanában vannak olyan szakmunkák, amikkel jól lehet keresni és sok embert felvesznek, pl mehetnél esztergályosnak.Én is ezt fontolgatom, pedig én nő vagyok.

2015. aug. 11. 18:22
 8/10 anonim ***** válasza:
25%
Vannak betöltetlen állások Magyarországon, butaság, hogy nincs. Csak ezek szakértelmet igénylő állások, sok cég küzd azzal hogy nem talál megfelelő alkalmazottat (és nem a kevés bér miatt). Furcsállom, hogy informatika területén nem találsz állást, mert szerintem rengeteg lehetőség van, de a papír szinte lényegtelen, specializálódni kell
2015. aug. 12. 21:03
 9/10 anonim ***** válasza:
Hát igen 1-es válaszoló, ha itt osztod az "észt", aki jól érzi magát fél misi kezdőfizuval, nézd már át az irományodat, van benne pár helyesírási hiba.
2015. szept. 10. 12:08
 10/10 anonim ***** válasza:

Egyszerűen nehéz találni itthon állást és egyre nehezebb, nem könnyebb lesz mert a drága miniszterelnök mosolyog a képeken pár új munkahelyteremtő létesítmény átadásánál...stb....ebből a nép nem érez semmit. Ugyan úgy nehéz elhelyezkedni nem javult semmi sem és csodálkozik mindenki, hogy külföldre megy a magyar? És nem kell lekezelően bánni senkivel ha valakinek kevesebb szakmája van vagy kevesebb tapasztalattal rendelkezik és mindent megtenne, hogy eltartsa a családját! Van egy pár olyan itt aki lekezelően írt véleményt....

Ezt nem így kell felfogni....

Egyébként attól, hogy nem beszélsz idegen nyelvet, még ki tudsz menni külföldre esetleg rokonok, ismerősök által. Egyedül már nehezebb azt nem tagadom, de ha esetleg van ismerősöd, aki dolgozik külföldön, akkor már jobb eséllyel indulsz. Vagy ha külföldre keresnek munkásokat és megbízható hirdetésről van szó. Nekem is kellett már kimennem dolgozni, mert itthon nem volt olyan állás amivel egy bizonyos pénzösszeget megkereshettem volna. Nem tudtam olaszul semmit csak angol meg kevés német....de kimentem és dolgoztam ismerősömmel. Ott megtanultam olaszul (kicsikét az ottani páromtól) és anyagilag helyrerázódtam. De nem volt könnyű 30 kilóval kevesebbel jöttem haza 4 hónap múlva.... Az ember sokra képes, ha döntés előtt áll és el akarja tartani a családját! Igen sokat kellett dolgozni, de ott meg is fizették nem mint itthon, mikor az anyuka napi 12 órát lenyom mert el kell tartani a két gyereket és mind ezt minimálbérért csinálja mert KELL és nem talál jobbat. Amikor a két szülő 3 műszakba van vagy teljes állás mellett részmunkaidőt vállal mert NINCS MÁS LEHETŐSÉGE.....

2015. szept. 10. 12:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!