Mit csinálok rosszul?
Frissen végzett újságíró-fotóriporter vagyok. Hónapokkal az iskola előtt befejezése előtt elkezdtem munkát keresni. Mivel tudtam, hogy újságíróként protekció nélkül elhelyezkedni nem könnyű, ezért jelentkeztem szakmán kívüli hirdetésekre is (eladó, adatrögzítő, ügyfélszolgálati kapcsolattartó).
A problémám az, hogy egyetlen helyről sem kaptam visszajelzést. Minden jelentkezéskor küldök önéletrajzot, motivációs levelet, az e-mailben írok pár kísérősort is, mégsem jeleznek vissza sehonnan. Nagyon bánt a dolog, mert dolgozni szeretnék!
Ma az egyik ismerősöm (frissen érettségizett, nincs szakmája, nincs nyelvvizsgája) mosolyogva mesélte, hogy holnap megy egy állásinterjúra, újságíró munkakörbe. A dolog pikantériája az volt, hogy a pozíciót én is megpályáztam...
Mit csinálok rosszul?
Van blogom.
Körülbelül hat éve írok. A hat év alatt egyszer elnyertem a "Budapest legjobb diákújságírója" címet, minden évben legalább két szépirodalmi novellapályázaton díjaztak.
Sajnos ezek mégsem érdeklik a munkáltatókat.
Két év, mert OKJ.
Egyébként tolmács szeretnék lenni (lengyel/szlovén/cseh)
Ez tényleg elég hihetetlen helyzet. Az ismerősöd lehet vmit elferdített az önéletrajzában, vagy protekciója van.
De szerintem ne add fel, próbálj meg még erőszakosabb, öndicsérőbb motivációs levelet küldeni:-))
Sok sikert! Ne add fel. Ha jó a nyelvtudásod, miért nem próbálkozol külföldön is újságírói állások megpályázásával? Lehet, hogy ott jobban értékelnének. Mo már csak ilyen....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!