Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Lehet valamit rosszul csinálok?

Lehet valamit rosszul csinálok?

Figyelt kérdés
4 hónapja vagyok itthon és azóta is keresek állást, de eddig nem sok sikerrel. Van valami ötletetek? 32 éves nő vagyok, nincs gyerekem. Budapest mellett lakom. Érettségim van. Kereskedelmi és vendéglátós gyakorlatom van.5 évig külföldön éltem. Az angolt tárgyalási szinten beszélem. Több száz önéletrajzot küldtem el eddig, de semmi.
2011. ápr. 14. 14:17
 1/3 anonim ***** válasza:

Keresd ki olyan belvárosi üzletek, vendéglátó egységek, szállodák, utazási irodák (=tolmács) központi ügyintézésének pontos levélcímét, amelyek elsősorban a külföldiek felé nyújtanak szolgáltatásokat. Oda küldd el az önéletrajzodat, felvételi kérelmedet az általad betölteni kívánt munkakör megjelölésével. Mindezt kizárólag angol nyelven írd meg!!! Még a kisérő levelet is angolul írd, azzal ne foglalkozz, hogy a titkárnő esetleg nem tud vele mit kezdeni!

Természetesen beleírod, hogy mivel társalgási szinten beszéled a nyelvet, természetesen ezt a beadványt is te magad írtad meg.

De próbálkozhatsz fordító-irodáknál, vagy u.n. "fejvadászattal" foglalkozó cégeknél is, ahol nyilvántartásba vesznek, és lehet hogy az angol tudásodat először csak esetenként, később valahol állandó alkalmazottként tudod hasznosítani.

2011. ápr. 14. 18:19
 2/3 anonim ***** válasza:
Ha csak tárgyalóképes vagy angolból, az nem elég a tolmácsoláshoz. A tárgyalóképes nyelvtudás nem egy nagy durranás, nekem is tárgyalóképes az angolom, pedig nem éltem 5 évig külföldön.
2011. ápr. 24. 17:03
 3/3 A kérdező kommentje:
17:05 Nem is állt szándékomban tolmácsolást vállalni. Ahhoz meg gratula, hogy ennyire penge vagy, de azért meghallgatnám én azt az angolt ;)
2011. ápr. 24. 18:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!