Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szégyenkeznem kellene vagy sem?

Szégyenkeznem kellene vagy sem?

Figyelt kérdés
Valaha jól menő vállalkozásunk volt (Édesapámmal és a testvéremmel). Nem habzsidőzsi, de jól éltünk. A házat, amiben lakom kp-ért vettük 4 éve, nincs hitel rajta és egyedül az én révemen lett meg (a családi vállalkozásból) A párom sosem a családi vállalkozásban dolgozott, hanem saját munkahelye volt és van. Mára az egykori vállalkozás a semmibe lett (sok szülő-gyerek vita, fater nem engedi ki a kezéből, mi ifjak talán túlzottan bíztunk a stabilitásban stb). Most a párommal úgy élünk, hogy nekem van vagyonom, de nincs bevételem. Egyedül ő keres. Férfiként nagyon nehéz megélnem a "kitartott" feelinget. Bár azzal vigasztalom magam, hogy a feleségem semmit nem kellett hogy beletegyen a házba. Semmit. Én munkát keresek ezerrel, árulom a nagyértékű autómat, a házat is (max visszaköltözünk valamelyikünk szülői házába - elég nagyok úgyis) Csak nekem mentálisan megélni azt, hogy valaha "menő" voltam és ma egy rakás szrnak érzem magamat. A párom nem bánt érte, csak minden nap többször megkérdezi, hogy apám (és közös) vállalkozásunkból mikor tudok pénzt hozni. De ott sajnos havi pártízezernél több nem csurran cseppen mostanában. Azon is erőlködünk, hogy menjen, de csak beszrunk az erőlködéstől.
2010. márc. 8. 06:57
 1/2 anonim ***** válasza:

Én azt mondom,hogy egy ideig el lehet fogadni, ezt az állapotot,de túl sokáig nem. Nálunk kb. ugyanígy van. Enyém a ház, de ő jóval többet keres. Bár nálunk ő soha nem hozná fel, hisz még azért is hálás, hogy kertes házban lakhatunk, de azért dolgozom. OKé,hogy nem keresek semmit, de próbálkozom. Talán ezért nem zavarja. Látja, hogy folyamatosan keresem a jobb melót, csak nehéz találni.

Nem kell szégyelned, hogy most ez van, de tegyél meg mindent azért, hogy sokáig ne legyen így. Tehát ne ülj bele abba,hogy a lakás az enyém. Ha már ennyire nem megy a vállalkozás, próbálj mást keresni.

2010. márc. 8. 09:43
 2/2 anonim ***** válasza:
Nem, de mindenképp keress munkát, a magad érdekében is. Ahhoz értékes embernek érezd magad férfiként, kell, hogy dolgozhaass, teljesíthess. Ha nem, lehet egy ál menekülésed: De egyém a ház, és lehet, ezzzel megőrjítenéd az asszonyt. Meg hát azt te is tudod, hogy abból még nem lesz se gázszámla, se kenyér, hogy tiéd a ház. De szerintem nem az a megoldás, hogy eladod a házat, hanem inkább talán, amig nem találsz melót (szerintem mindenképp helyezkedj el, amint tudsz) addig ha vissza költöznétek a szülőkhöz, kiadnhatnád a házat, és abból jön bevétel. Pl. Persze ezek csak ötletek.
2010. márc. 8. 09:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!