Most ezért tényleg szégyenkeznem kellene?
Nem, ha a szüleid kifejezett kérésére és beleegyezésével nem adsz haza, akkor nem vagy ingyenélő, hanem piszok szerencsés, hogy ilyen szüleid vannak. A többiekből az irigység beszél.
Én 24 évesen költöztem el otthonról, 95ezret kerestem, de a szüleim nem fogadtak el, akárcsak a te esetedben, inkább azt kérték, tegyek félre.
Nem vagy. Te felajánlottad és abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy anyukádnak nincs rászüksége.
(aki lakást,kocsit kap az is ingyenélő?)
spórolj és háláld meg, hogy amennyire telik tőle segít.
Nem.
Hasonló korú vagyok, már különélek. Amikor otthon laktam, tőlem sem fogadta el édesanyám a pénzt. Így mindig feltöltöttem a hűtőt, vettem enni az állatoknak. Meg persze a saját dolgaimat fizettem. (net, telefon stb)
Nekem is nagyon aranyosak voltak szüleim, és nem kértek semmit a fizetésemből, hiába mondtam én is többször. Persze, aztán amikor aztán végül szükségük volt rá, akkor természetesen azonnal segítettem lehetőségeimhez képest.
Szerintem ez amúgy függ attól is, hogy hogyan adod elő a baráti körödben. Ott is ha hálával beszélsz a szüleidről, és ott is érződik, hogy szerencsésnek érzed magad, akkor max irigykedhetnek, de le nem szólhatnak. Ha igen, akkor is irigységből, ami viszont felveti a kérdést, hogy vajon ilyen barátokra vajon van-e szükséged???
Amúgy mindenképp tényleg tedd félre azt a pénzt, amit Anyudéknak adnál, és valósítsd meg az álmaidat, hogy a Szüleid örömmel nézhessék, hogy tényleg jó helyen marad az a pénz. :)
Egyáltalán nem kell szégyenkezned, nagyon rendes anyukád van, valószínűleg olyan helyzetben vagytok, hogy nincs konkrétan rászorulva a fizud egy részére.
Ez nagyon jó dolog.
Becsüld meg, és okosan gazdálkodj azzal a pénzzel, ami így megmarad.
A barátaidnak valószínűleg súlyos ezer forintokat kell hazaadniuk, és emiatt irigykednek rád.
Hát azt nem választhatjuk meg, hogy milyen körülmények közé születünk.
Csak túllépnek rajta.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!