Etikus ha több munka + több munkaidő + több felelősségért ugyanannyi pénzt akarnak adni és megfenyegetnek ha nem vállalom a plusz melót a rendes melómat se kell majd ellátni többé?
A főnök behívott. Örömhír! Szakmailag sokat fejlődhetek, mert új munkát bíznak rám. Persze a meglevő mellé. Ennek következménye a megnövekedett munkaidő és persze a növekedett felelősség is.
Papíron persze a munkaidő marad, de mivel az új plusz meló ebbe nem fér bele, így túlóra. Persze ha nagyon ügyes vagyok akár még bele is férhet a meglevő munkaidőbe. Ja, ha majd nő még két kezem, esetleg.
És örüljek és vígadjak, hiszen mekkora előrelépés ez! A cég a bizalmát helyezi belém!
Na nagyon szép. Akkor beszéljünk a mocskos anyagiakról. Mennyivel kapok én többet ezért, mert ugye a cég túlórát azt nem fizet senkinek, és ha plusz munka lesz akkor még lecsúsztatni se lehet hiszen a munkaidő eleve kevés nem hogy még csúsztassak.
A főnök csak pislog. Többet kapni? Hát azt nem. A fizu az marad.
De ha nem akarom vállalni CSAK SZÓLJAK ÉS nem kell. Persze ez esetben a cégnek a plusz melóra új ember kell, aki félő hogy nem csak a plusz melót veszi majd át hanem a rendes melómat is....
Szóval összegezzünk. Plusz munka hosszabb munkaidő nagyobb felelősség mindez zéróval több pénzért. És ha nem vállalom hamar utcán leszek. És még örüljek hogy a cég a szakmai fejlődésemet így segíti de én a hálátlan dög csak azon a szaros pénzen tudok rágódni....
De nem baj majd más örömmel marad ott tovább és szakad meg a melóban ingyen. És az a vicc, hogy akár cégen belül is akadna erre ember, aki úgy be van szarva hogy mi lesz ha kirúgják hogy bármit csak nyaljon a főnöknek csontig.
HOGY VAN EZ?
Fejlesztőmérnökként dolgoztam, heti néha napi szinten új feladatkör, betanítás nincs, péntek este megbíztak egy új feladattal, hétfőn reggel 9-kor beszámoló a nagyteremben.
Szerda estétől CE jelölésért, megfelelőségi nyilatkozatokért, termékminőségért, engedélyeztetésért felelős személy lettem. Csütörtökön megtudtam másnap jönnek szúrópróbaszerűen ellenőrizni a hatóságok.
Megbüntették a céget 50 000 000-ra és én voltam a felelős személy, a főnököm "rendes" volt, mondta "megvéd", hogy ne keljen a 30%-át kifizetnem munkakörben végzett károkozás címszóval.
Még aznap írásban beadtam a felmondásom, amit azonnali hatállyal elfogadta főnököm főnöke, majd 2 napra rá volt főnököm próbálta rám verni a 15m Ft-ot, de már nem álltam a cég alkalmazásában :)
A munkaidőm heti 40 óra volt, de 07.00-től 18.20-ig dolgoztam (reggel 4.40-kor keltem, este 8-ra értem haza), hétvégén pedig a jelentéseket írtam és az új feladatköreimet próbáltam elsajátítani netről, mindezért kaptam nettó 98 000Ft-ot + 12 000 cafeteria juttatást.
Utána évekig benzinkutasként dolgoztam, fix napi 12 óra, majd 1 nap pihenő nettó 85 000Ft-ért + jatt 0,00-15e/hó + autómosás, őrzés, egyéb havi 0,00-30e/hó Gyalog 15 percre volt a munkahely így előző helyemhez képest 25e Ft utazási költséget is megspóroltam.
Összegezve nyugodtabb munka, több pénz, több szabadidő.
Sajnos kiderült a végzettségem, amit előtte letagadtam és a kútvezető, akinek gimnáziumi végzettsége volt ezt az napi szinten orrunk alá is dörgölte, rövid úton kiebrudalt.
11-es, ez aztán durva történet, még szerencse, hogy észnél voltál.
Kérdezőnek; ez nem etikus, de sajnos teljesen törvényes... mi lett végül? Elfogadtad?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!