Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Etikus ha több munka + több...

Etikus ha több munka + több munkaidő + több felelősségért ugyanannyi pénzt akarnak adni és megfenyegetnek ha nem vállalom a plusz melót a rendes melómat se kell majd ellátni többé?

Figyelt kérdés

A főnök behívott. Örömhír! Szakmailag sokat fejlődhetek, mert új munkát bíznak rám. Persze a meglevő mellé. Ennek következménye a megnövekedett munkaidő és persze a növekedett felelősség is.

Papíron persze a munkaidő marad, de mivel az új plusz meló ebbe nem fér bele, így túlóra. Persze ha nagyon ügyes vagyok akár még bele is férhet a meglevő munkaidőbe. Ja, ha majd nő még két kezem, esetleg.

És örüljek és vígadjak, hiszen mekkora előrelépés ez! A cég a bizalmát helyezi belém!

Na nagyon szép. Akkor beszéljünk a mocskos anyagiakról. Mennyivel kapok én többet ezért, mert ugye a cég túlórát azt nem fizet senkinek, és ha plusz munka lesz akkor még lecsúsztatni se lehet hiszen a munkaidő eleve kevés nem hogy még csúsztassak.

A főnök csak pislog. Többet kapni? Hát azt nem. A fizu az marad.

De ha nem akarom vállalni CSAK SZÓLJAK ÉS nem kell. Persze ez esetben a cégnek a plusz melóra új ember kell, aki félő hogy nem csak a plusz melót veszi majd át hanem a rendes melómat is....

Szóval összegezzünk. Plusz munka hosszabb munkaidő nagyobb felelősség mindez zéróval több pénzért. És ha nem vállalom hamar utcán leszek. És még örüljek hogy a cég a szakmai fejlődésemet így segíti de én a hálátlan dög csak azon a szaros pénzen tudok rágódni....

De nem baj majd más örömmel marad ott tovább és szakad meg a melóban ingyen. És az a vicc, hogy akár cégen belül is akadna erre ember, aki úgy be van szarva hogy mi lesz ha kirúgják hogy bármit csak nyaljon a főnöknek csontig.

HOGY VAN EZ?

2015. aug. 5. 13:15
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
62%
Ez megy manapsàg. Vagy elfogadod vagy lelépsz.
2015. aug. 5. 13:47
 2/12 anonim ***** válasza:
55%
Teljesen hétköznapi történet. Elvállalod vagy keresel másik munkát, ez a választásod. Etikáról beszélni fölösleges, ez egy piac, annyit ér a munkád, amennyiért el tudod adni. A főnöködnek ennyit ér, vedd tudomásul, vagy keress másik főnököt.
2015. aug. 5. 13:50
 3/12 anonim ***** válasza:
30%
Én elvállalnám,szakmailag fejlődsz,aztán kitanulsz mindent,és azonnal váltasz,amint lehet.
2015. aug. 5. 13:50
 4/12 anonim ***** válasza:
60%

Más lehetőség nincs (más munka)? Sajnos ez tényleg a valóság. Mindenesetre neked kell mérlegelned. Mit kell csinálni pluszban, mennyire tudod hasznosítani a jövőben. Nem kell az egész életedet eltölteni a cégnél.

Üdv.

2015. aug. 5. 15:22
 5/12 anonim ***** válasza:
75%

Hármas jól mondja. Vállald el, tanuld meg, amit lehet, aztán keress másik munkát.

Én is így csináltam, már nem egyszer.

2015. aug. 5. 16:03
 6/12 A kérdező kommentje:

Képzeljük el az alábbit.

Odamegyek a zöldségeshez. Mennyi a krumpli kilója? X ft. Na akkor öcsém itt van X ft és aggyá másfél kilót.

??? De miért adnék én másfelet a kiló áráért? Aranyapám, ha másfelet akarsz, akko' fizessé másfelet.

Azé aggyá ba --meg merha nem adsz itthagylak és semmit se veszek itt többé.

Na mint mondana erre a zöldséges?

Itt a másfél kiló és örülök hogy szolgálhatlak?

Vagy azt hogy húzz az x-be te ba---om?

Na melyik lenne?

2015. aug. 5. 18:28
 7/12 anonim ***** válasza:
75%

Nem, a zöldséges azt fogja mondani, hogy nem adja oda, és ha neked meg 1 kiló nem kell annyiért, akkor elbúcsúztok.

Ugyanez van itt is: annyiért te nem fogsz többet dolgozni, és ha a főnöködnek meg nem felel meg a jelenlegi munkaköröd ennyiért, akkor elbúcsúztok.

Értem én a problémát, de jogi segítséget itt ne várj, ez teljesen legális.

2015. aug. 5. 18:57
 8/12 anonim ***** válasza:
80%
Félsz a változástól szerintem. Pedig egyszerű: keress másik melót. Persze ez némi változással jár amitől félsz.
2015. aug. 6. 07:59
 9/12 anonim ***** válasza:
60%

A főnököd nyílt lapokkal játszik, vagy bevállalod, vagy mehetsz isten hírével. A döntés a tied.

És ha nem etikus akkor mi van? Fordulhatsz az etika betarttató bizottságohoz? Oh, wait!

Egyébként számtalan esetben fordult már elő velem is, hogy plusz feladatokat kaptam a korábbiak mellé, ez sosem járt azzal (a kezdeti betanulós időszakot leszámítva), hogy túlóráznom kellett volna. Jellemzően olyan feladatokat kaptam meg, amiket el tudtam végezni a meglévők mellett, főleg ha volt átfedés a két terület között, vagy junior kollégákhoz le tudtam csúsztatni a kevesebb szakértelmet igénylő dolgok egy részét.

Ha neked ez rengeteg plusz idődet viszi el, akkor próbálj meg a főnökkel beszélni, hogy mi az amit át tudnál adni kevésbé tapasztaltaknak, a erre nem hajlik, akkor pedig magad is le tudod vonni a következtetést, hogy mit kellene lépned, nem pedig a GYK-n puffogni, hogy etikus e vagy sem.

2015. aug. 6. 08:08
 10/12 A kérdező kommentje:

GYK-n puffogni, hogy etikus e vagy sem.

??? Miért ez a retek oldal nem arra van hogy kérdést tegyünk fel???

2015. aug. 6. 08:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!