Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Egy munkahelyen a vezetőség...

Egy munkahelyen a vezetőség hogy mer olyat mondani hogy a dolgozók nem motiváltak? Skizofrének talán? Kinek a dolga motiválttá tenni egy dolgozót? Nem a vezetőségnek?

Figyelt kérdés

Nem motivált a dolgozó? Hát apukám, akkor tedd motiválttá! De nem azzal hogy megfenyegeted hogy 20-an vannak a helyére és kapja össze magát vagy kirúgod (itt Szittyaországban ez megy) hanem mondjuk a sokat majmolt nyugati példát kéne követni.

Mondjuk fizess neki normális bért és nem minimálbéres röhejt! Mondjuk ne várd el a napi 8 óra mellett a 2-4 órás túlórát naponta mert annak nem minőségi munkavégzés lesz a vége hanem egy szar, egy kiégett érdektelen munkavállaló, hasonló munkával.

Mondjuk képezd tovább a munkavállalót és ne várd el hogy magától fizessen és munkaidején kívül vegyen részt mindenféle tanfolyamokon. Munkaidején kívül.... és mikor? Mikor látástól vakulásig benn van....

Mondjuk ne úgy beszélj vele mint a kutyával azt éreztetve hogy kussolsz és dolgozol mert én a főnök beszélek. Neked hallgass a neved, hogy jössz te ahhoz hogy csak rám nézz egyáltalán. Te a semmi kis dolgozó.

Mert a motiváltságot dolgozói részről marha nehéz ám úgy produkálni hogy üres az ember zsebe, és napi 12 órákat nyom le minimálbérért, szabi az nincs mert keresünk ám a helyedre más embert ha pofázol! Méghogy szabi!

És a primitív paraszt bunkó vezetőségnek mi jön le az egészből? Hát ez az ember nem dolgozik. És még mert szólni hogy mikor fizetjük ki a túlórapénzt (azt amit hónapok óra ígérget) hát mentek kirúgjuk és vesszük is fel a következőt. Na azt majd motivált lesz és befogja a száját.

A primitív állatja nem fogja fel hogy dehogy lesz az motivált. Csak örül hogy állása van és még nem mer megszólalni. Majd lehúz pár hónapot és az is meg meri majd kérdezni hogy "hány órát kell benn lenni ha napi 6 órás szerződésem van????"

2015. aug. 1. 09:35
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes, én építőiparban pont az ellenkezőjét látom.

Szinte úgy kell könyörögni a dolgozóknak, hogy bejöjjenek, trehány, szar munkát végeznek, de megtehetik, mert senki nem akarja elvégezni a "piszkos munkát", mindenki milliós fizetést akar de a kisujját nem mozdítja érte.

Összes vállalkozó akivel beszéltem, ezen panaszkodik, hogy nyugati bért úgysem tud fizetni mert a gatyája is rámenne, aki érti a szakmát az elhúz nyugatra, aki kevésbé az meg szarok a dolgokra,vagy leginkább csinálni sem akarja. Ha rászólsz hogy ugyan dolgozzon már, akkor inkább hazamegy.

Egyik melós legutóbb lopott is, ki lett rúgva, másnap már másik cégnél dolgozott...

Lényeg hogy a dolgozót sem kell félteni...

2015. aug. 1. 09:50
 2/21 A kérdező kommentje:

másnap már másik cégnél dolgozott...

??? szóval egy nap alatt talált melót? Érdekes. én diplomás emberként 9 hónap alatt találtam. egy gyárat ahol napi 12 órában minimálbérért csomagolni kell.

és miért csinálom ezt diplomásként? hát leírtam miért. mert 9 hónap alatt ezt sikerült találnom. még ennek is örülhetek. előtte közmunkáztam 47-ért.

2015. aug. 1. 12:15
 3/21 anonim ***** válasza:
87%

" mert 9 hónap alatt ezt sikerült találnom. még ennek is örülhetek. előtte közmunkáztam 47-ért."

Hát ha itt sírsz ahelyett, hogy keresnél, akkor ne csodálkozz, hogy nem találsz. Meg ha a vezetőséget hibáztatod nyíltan (még egy külsős fórumra is, mint ez kiírod), akkor meg ne csodálkozz, ha ezzel a mentalitással nem akarnak alkalmazni.

Ne érts félre, megértem a problémádat és részben igazat is adok. De a megoldás nem az, hogy másikat (=az aktuális céged vezetőségét) hibáztatod a rossz élethelyzetedért, hanem hogy megpróbálsz rajta változtatni (pl motiváltan dolgozni, hátha felfigyelnek rád és megtesznek vezetőnek, vagy keresni másik állást a szabadidődben, vagy képezni magad hogy elérhess egy olyan állást, amit most még nem tudnál elvégezni stb).

2015. aug. 1. 13:09
 4/21 anonim ***** válasza:
90%

"és miért csinálom ezt diplomásként? "

Talán mert semmirekellő idióta vagy. Írd már le milyen diplomád van

2015. aug. 1. 14:11
 5/21 anonim ***** válasza:
91%

Kérdező, te azt hitted, hogy a büfészakos diplomádért álomfizetést kapsz majd?!

Privátot nem érdemes írnod, olvasatlanul törlöm!

2015. aug. 1. 15:08
 6/21 anonim ***** válasza:
88%
Azért ha valaki 9 hónap alatt csak egy szaros gyári melót tud összeszedni, akkor ott nem a munkáltató a hibás...
2015. aug. 1. 15:54
 7/21 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, nincs olyan kategória, hogy "diplomás".

Kívánom neked, hogy a vakbeledet egy közgazdász vegye ki.

Na, most mi kínod van? A közgazdász is diplomás, nem?!

2015. aug. 1. 16:12
 8/21 A kérdező kommentje:

akkor ott nem a munkáltató a hibás...

És akkor ki a hibás ha a munkáltató az éves alapszabit ami ugye jogszabályban rögzített még azt se adja ki?

És akkor ki a hibás ha 6 órás szerződéssel 10-12 órákat vagyok benn, de pénzt csak ugyanannyit kapok mint a 6ra vagyis ingyen melózok?

És akkor ki a hibás ha úgy beszélnek velem mint a kutyával minden ok nélkül és nekem tűrnöm kell? (Nem kell csak ha visszaszólok mehetek is haza)

És akkor ki a hibás, ha az alapbérből a munkáltató kényed kedve szerint levonogat és közli ha nem tetszik majd mehetsz bíróságra? És röhög a pofádba?

2015. aug. 1. 16:20
 9/21 A kérdező kommentje:

Kérdező, nincs olyan kategória, hogy "diplomás".

Érdekes.... Akkor a KSH nyilván viccből vezet külön statisztikát a DIPLOMÁS munkanélküliekről, igaz?

Akkor a közmunkaprogramban is viccből vezetik külön a DIPLOMÁSOK arányát igaz?

2015. aug. 1. 16:25
 10/21 anonim ***** válasza:
100%
Van egy olyan érzésem hogy a kérdező ezt is csak kitalálja, mint a korábbi kérdéseit...
2015. aug. 1. 16:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!