Szerintetek mérnök informatikusként, friss diplomásként, kb fél év tapasztalattal milyen fizetési igényt lehet mondani?
meg kezdonek szamitasz.
Amugy komoly ember komoly helyen nem nettot mond hanem (eves) bruttot.
Huh.... nettó 200 az bruttó 306 ezer, nettó 250 pedig bruttó 380 ezer.
én nem sok esélyt látok rá.
Magyarország legnagyobb energiaipari vállalatánál (a német) a mérnökök bruttója is kettessel kezdődik, azoké is, akik már 20 éve itt dolgoznak. nem egy pályakezdőé...
a vezetőké kezdődik hármassal. persze nem a legfelsőbb szinteken, mert ott biztosan milliókról beszélünk, de nevezzük mondjuk osztályvezető félének, tehát aki már 20-30 embert irányít.
hogy neked pályakezdőként majd' bruttó 400-at ajánljanak, ismeretség nélkül, az adott cégnél releváns tapasztalat nélkül, hááát... kérdésedre válaszolva: szerintem nem reális.
"Magyarország legnagyobb energiaipari vállalatánál (a német) a mérnökök bruttója is kettessel kezdődik, azoké is, akik már 20 éve itt dolgoznak. nem egy pályakezdőé... "
Az Audiban Gyorben kezdo mernokkent a 350-400 brutto abszolut realis, 1-2 ev tapasztalattal akar 500 vagy felette is lehet.
Budapesten jobban fizetnek, informatikai szektorban meg plane.
hát akkor én dolgozom rossz helyen. azt gondoltam, hogy ekkora multi igencsak jól fizet. de azt is tudjuk, hogy nagy különbségek vannak ugyanennek a cégnek ugyanazon pozíciójának bérét tekintve a Dunántúlon és a Tiszántúlon. hiába csinálja ugyanazt két ember, a nyugati többet kap érte, ezt nem is tagadja a felsővezetés sem.
ugyanakkor azért is gondoltam, hogy ezek jó fizetésnek minősülnek, mert sok-sok ismerősöm ennek csak a töredékét keresi meg. szintén mérnök utcabelim jó, ha eléri a 100-at egy gyógyszergyárnál. szintén nagy cég, a T**a.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!