Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Meddig élhetek az állam pénzén?

Meddig élhetek az állam pénzén?

Figyelt kérdés

Üdv!

20 éves vagyok, érettségim van, tovább is tanultam, de idén azt abbahagytam. Szóval most munkanélküli vagyok, iskolába többet nem szeretnék járni, de dolgozni sem akarok, nem akarom magamat lealacsonyítani ha nem muszáj. Nemes terveim egyike, hogy minél több szociális juttatáshoz hozzájussak, akár még a közmunkát is elvállalom, majd ki szeretnék menni külföldre dolgozni. Lelki szemeim előtt előre látom a minősíthetetlen válaszokat, de én most segítséget/tippeket kérek, attól hogy ha neked esetleg nem jött be az élet, ne akard hogy nekem is ugyanolyan rossz legyen, próbáljatok meg most az egyszer nem magyarok lenni, tegyétek félre a kicsinyességeiteket. Elhiszem hogy kevés a fizu, a feleség ronda, de erről nem én tehetek.

2015. júl. 12. 09:42
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
86%
életed végéig ha kisebbség vagy.
2015. júl. 12. 09:54
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

nem akarod lealacsonyítani magad azzal, hogy dolgozol, de a közmunkát elvállalnád?

wtf???

2015. júl. 12. 10:05
 3/12 A kérdező kommentje:
Nem vagyok kisebbség. Ja elvállalnám a közmunkát. Mi rossz van abban? Ha közérdekű dolgot csinálom, szedem a ganét a patakból, annak inkább örülnie kéne a többi embernek, nem lenézni.
2015. júl. 12. 10:20
 4/12 anonim ***** válasza:
83%

külföldön se fogsz jobban élni ha nem értesz semmihez.

Senki se szereti azokat akiknek a munka büdös.

Most 20 évesen még ellébecolgathatsz főleg ha van aki eltartson, de majd 30 év felett már rábaxol, mert tanulni mér idős leszel, munkát vállalni szintén, mert nulla tapasztalatod lesz.

2015. júl. 12. 10:24
 5/12 anonim ***** válasza:
36%

ilyenkor büszke vagyok magamra. pedig csak egy hegesztő vagyok 346.000ft bruttóval.

22/f

2015. júl. 12. 10:33
 6/12 anonim ***** válasza:
48%

Kérdező, olyan vagy te, mint a nyuszika, aki elment a rókához, hogy kölcsönkérje a létrát. Remélem, ismered a történetet. Mi nem vagyunk frusztráltak, a fizetésem kimondottan jó, feleségem nincs, ronda nőkkel meg nem kezdek. Inkább te tűnsz frusztráltnak, aki önigazolást keres. No, nem is ez a lényeg.

Tőlem lehetsz közmunkás, meg élhetsz segélyen, már ha kapsz, nem ismerem a jelenlegi szabályozást. 51 ezer forintot én havonta csak szórakozásra költök, de ha neked ennyi elég, hogy megélj, az a te dógod. Nem egyformák az igényeink. Nincs ezzel semmi baj.

2015. júl. 12. 10:40
 7/12 anonim ***** válasza:
39%

Hát, nálunk a településen rengeteg hasonló mentalitású (fehér magyar) ember él, mint te. Ügyeskedés nélkül viszont sokra nem fogsz menni..

Egyik falubeli csinálta a legjobban. Papíron a férje szülei házában élt (akik papíron egy más városban élnek) egyedül és nem dolgozik már évek óta. Ez miatt alapból kapott valamekkora mértékű szociális segélyt, amit megfejeltek egy lakásfenntartási támogatással is. Ez mellé jött egy tűzifa támogatás és mivel az anyja szerzett valami papírt az orvostól, hogy súlyos beteg, még ápolási díjat (vagy mi a tökömet) is kapott..

Összesen ez olyan 120 ezer forint körül van neki havonta és közben a férjével lakik, (aki szintén nem dolgozik, hanem vállalkozó) van két autó (durván 10 millió értékben) és van egy felújított szép nagy ház 16-20 millió értékben. Közben még a vizet is lopják... és megismétlem, nem cigányok ezért nem pofátlanul csinálják, hanem alattomosan...

Papíron mindketten nélkülöznek. Na ezt kell neked is elérned. Csak papíron nélkülözz... Ilyen szempontból ez az ország a lehetőségek országa.

2015. júl. 12. 11:17
 8/12 anonim ***** válasza:
92%

"próbáljatok meg most az egyszer nem magyarok lenni"

Jól látod, ide igazi cigány segítség kell.

2015. júl. 12. 11:34
 9/12 anonim ***** válasza:
Haverkodj össze a polgármesterrel, minimálbér körüli segélyt is kaphatsz!
2015. júl. 12. 13:10
 10/12 anonim ***** válasza:

Nem akarsz lealacsonyodni de közmunkáznál? Nem érzed az ellentmondást? ;)

" Elhiszem hogy

kevés a fizu, a feleség ronda, de

erről nem én tehetek."

Értem, hogy nálad ez a helyzet de hidd el sokunknak nincs ilyen gond.

2015. júl. 12. 20:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!