Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha állítólag több tízezer...

Ha állítólag több tízezer betöltetlen állás van és alig van munkanélküliség akkor mért vagyunk több tucatnyian minden állásinterjún és mért nem vesznek fel sehova?

Figyelt kérdés
én nem félek attól hogy a bevándorlók elveszik a munkát mert így sem adnak pedig nekem szakképzettségem is van nem is egy.
2015. júl. 8. 12:34
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
50%

Sosem volt bajom a munkakereséssel. Ha kellett, költöztem, ha kellett utaztam...

Nem arra kellene várni, hogy a pénz és a munka az öledbe hullik, hanem tenni kellene érte.

2015. júl. 8. 22:33
 12/15 anonim ***** válasza:
58%

Ahogy azt korábban leírták a kereslet és a kínálat nem találkozik, és ez nem csak Magyarországra igaz.

Az egész világon hiány van mérnökökből, egészségügyi végzettségű alkalmazottakból, és a statisztikában szépen mutat, hogy az Audi megint keres 300 különböző mérnököt, ha a munkakeresők nagy része esetleg még főiskolát sem végzett. Ez a statisztika kozmetikázáson kívül semmit nem jelent.

2015. júl. 8. 22:38
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Az pedig jó nagy marhaság, hogy mennyi az OKJ-s rendszergazda, mikor IT-s munkaerő hiány van.

Több kollégámnak semmilyen IT-s végzettsége nincs, de vannak közöttük kiváló programozók, nagygépes rendszergazdák UNIX ismeretekkel stb.

Ellenben van szerencsém ismerni 1-2 OKJ-s IT tanfolyam anyagát, évtizedes szakmai lemaradással oktatnak, és mellé nyomják a marketing szöveget, hogy mennyi az üres IT-s állás, simán megéri. Nem, találkoztam interjúkon több emberrel aki elvégezte ezeket az iskolákat, a saját anyagi helyzetéhez mérten vagyonokat áldozott rá, lobogtatta a papírt, de egy mezei weboldalt már nem tudott összerakni, windowsból maximum egy kliens feltelepítésével boldogult (meg persze rengeteg szükségtelen elméletet nyomott fejből), *NIX kínai, script nyelvek kínaiak, hello world-nél komolyabb programot még elméletben sem rak össze, ahogy egy sima 1 táblás SQL-nél komolyabbat sem.

Jó lenne végre észrevenni, hogy az OKJ-s IT-s (túl)képzés csak a szegény emberek utolsó fillérjeinek lehúzását jelenti, nem pedig a piac számára hasznos emberek képzését, ettől még munkaerő hiány lesz a szakmában.

2015. júl. 8. 22:43
 14/15 anonim ***** válasza:
26%
"haljanak meg csak tudnám hogy ők hogy kezdték a munkatapasztalatukkal." Úgy, hogy már iskola mellett is foglalkozott a szakmájával. Először ismerősöknek dolgozva, utána pedig az ő ismerőseiknek, vagy akár csak saját projektekben. Akinek nincs ilyen ismertsége, annak is sok lehetősége van gyakornok programokban résztvenni, ahonnan valószínűleg rendes állást is kaphat. IT-ban gyakran iskola után rögtön vállalkozóként kezdik, mert mire megvan a diploma, addigra megvan az ügyfélkör is. Aki csak azt tanulja, amit az iskolában adnak, annak nem csak az okj, de a diploma is kevés lehet. Aki csak a papírját lobogtatja, és semmi tapasztalata, azt valószínűleg nem igazán érdekelte a saját szakmája. Ezért várják el a munkatapasztalatot a kezdőktől.
2015. júl. 9. 09:25
 15/15 anonim ***** válasza:
89%
És jó néhányan azt gondoljátok itt mindenki IT-s, meg menedzser, meg fax se tudja micsoda? Rengeteg szakma létezik. Én máig nem értem azt, hogy minek vannak eleve olyan iskolák, amikre nincs szükség, fossák magukból az elavult szakmás embereket, de minek? 4 évet vesznek el egy fiataltól. Én itt vagyok 34 évesen és ruhaipari végzettséggel lóxart sem érek, hiába voltam jó benne, nem csak az iparág elavult, hanem amit ott tanítottak az is a 50es 60as divat szerint ment és ez is elképesztő. Van több szakmám nekem is és 1 amivel tudok mit kezdeni az a vagyonőri. Nekem nincs eszem arra, hogy diplomát szerezzek és nincs kapcsolatom arra és sosem volt, hogy beprotezsáltassam maga bárhova vagy annak idején nem is volt lehetőség arra, hogy szakmádat valahol az iskolán kívül még gyakorold. Úgyhogy én nagyon nem értem ezt, hogy hogy képzelik el, hogy iskola mellett még dolgozzál is, amikor nappali mellett elképzelhetetlen és kivitelezhetetlen a kettő. Elképesztőek ez elvárások a fiatalok felé is. Beszélj több nyelvet, de hogyan gyakorlod a beszédet, ha nincs kivel társalognod? Egy nyelvtanfolyam százezrekbe kerül, ki tudja azt finanszírozni? Mondok egy pl. Lovastúra vezetői dolog annak idején engem is érdekelt. Nem rég megnéztem hogy működik, mi kell hozzá. Csak a tanfolyam vizsgával együtt közel 500 ezer ft. E mellé meg kell venned a felszereléseket, vagyis a ruházatot(kobak, lovasnadrág, egyebek), aminek az ára szintén súrolja a 50-10 ezret. Aztán ez még nem elég, legalább kéne beszélni egy szakmai nyelvet, jobb esetben kettőt is! Azt hol tanítják? És mennyiért? A nyelvoktatás, ami használható is és ér valamit, általában magán és 1 óra 4000 ft. Számoljátok ki ez így mennyi. És még nem dolgoztál csak tanultál eddig. Ahhoz hogy elhelyezkedj kiváló lovasnak kell lenned, jól kell beszélned az idegen nyelvet legalább középfokon. Ha nincs kapcsolatod idehaza nem fogsz tudni elhelyezkedni!!!! (Bármennyire is lehetsz tehetséges, nem egy tehetséges lovas ismerősöm egész más területen dolgozik már) Az hogy külföldre pl. Németbe, vagy Hollandiába ki menj ahhoz is kell némi tőke, ott talán van esély az adott területen és ez csak 1 szakág... Szóval ahhoz hogy a szakmádon belül dolgozhass, ahhoz bizony kapcsolat, rokonság kell, másként nem megy, mondhat nekem bárki bármit, vagy találhatsz még olyat ahol van hely, hogy szétszakadsz és alig fizetnek, általában ilyen helyekre van felvétel.
2015. júl. 9. 12:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!