3 éve borzalmas munkahelyem van. Előtte 3 hónapig voltam munkanélküli sajnos nem találtam mást, összeszerelek 80 ezerért. Gyermeknevelő vagyok de sajnos nem tudok vele elhelyezkedni. A munkahelyem nagyon messze is van oda vissza 3 órát utazok.. és összesen 90 km....
Betegen is köteleznek a munkavégzésre mert ha már nem mennék be azzal fenyegetőznek hogy leszámoltatnak.
Borzalmas meleg is van bent . Szerencsére tudtam félre rakni egy kis pénzt . Gondolkozok rajta hogy valami tanfolyamot elvégezzek-e vagy felesleges?!?! inkább mennyek ki külföldre?!?!?!
25 éves vagyok már ! Nem tudom mit tehetnék . Próbálkozok munkakereséssel de semmi....
Viszont ezt már igen nehezen bírom egy helybe állok melegbe wc re se engednek ki!
Kérem aki tud segítsen hogy hogyan találhatnék másik munkát!
Menj ki külföldre, itt nem lesz esélyed jobb életre. Én most vagyok 21, de én már idén vagy legkésőbb jövő nyáron kimegyek, mert nekem sincs más lehetőségem itthon csak a gyári szalagmunkára/összeszerelésre szar fizetésért, 3 műszakban. Amíg itthon jó esetben ugyan itt fogsz tartani x év múlva (értsd, örülhetsz, ha nem veszted el a munkád), addig külföldön, ha tényleg hajtasz (ergo nem ragadsz le mosogatásnál, hanem tényleg elsajátítod az adott nyelvet és továbbképzed magad) előretudsz jutni és olyan életkörülményt tudsz megteremteni ami itthon teljesen lehetetlen. Lényegében Magyarországon jelenleg csak azok tudnak megélni (tehát nem csak vegetálni, hanem élni) akik képesek megszerezni egy piacképes diplomát és azok is csak több éves tapasztalat után "jó" fizetést.
2015. jún. 14. 10:49
2/12 anonim válasza:
Nekem nincs diplomám mégis jól megélek Magyarországon.
Ide nem papír kell, hanem rátermettség és kitartás.
És ha itthon nem vagy képes csak betanított munkára, külföldön mit fogsz csinálni? Vagy a németek majd odaadják neked az iroda kulcsát, hogy vezesd, elvégre jó srác vagy te ?
2015. jún. 14. 18:52
7/12 anonim válasza:
Nem tudom mi a pontos végzettséged, de a gyermekekkel foglalkozó munkakörökbe általában nyáron keresnek embereket. Ha szeretnél ebben dolgozni, azt javaslom, írj egy jó önéletrajzot és motivációs levelet és küldd szét olyan helyekre, ahol dolgozni szeretnél. Ismerősöm így kapott munkát egy oviban. Mire kiírták a pályázatot, már szóltak, hogy őt veszik fel.
Sok minden függ attól is, hogy hol élsz. Sajnos vannak az országnak olyan részei, ahol tényleg nagyon kevés a munkalehetőség. Ebben az esetben meg kell fontolni a költözést, országon belül vagy külföldre.
2015. jún. 15. 10:10
8/12 A kérdező kommentje:
A végzettségem : Szociálpedagógus, és felsőoktatási szakképzésen elvégeztem még a Csecsemő- és kisgyermeknevelői képzést!Füzesabonyban lakom (Heves megye... )
2015. jún. 18. 11:44
9/12 anonim válasza:
Az Orbán kormány csak elméletben teremt munkát! Hazudtak amikor ezt ígérték! Pl. Békés Megyében katasztrofális a munkaügyi helyzet. Dunántúlon, meg Pesten viszonylag jó.
2015. jún. 18. 13:07
10/12 anonim válasza:
Az a komoly, hogy a viszonylag jó is gyári munkát takar amiből pont vegetálni lehet (=kifizeted a számlákat és reménykedsz, hogy hónap végéig marad kenyérre). Azért ez sok mindent elárul az ország helyzetéről.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!