Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Rossz döntést hoztam, mikor...

Rossz döntést hoztam, mikor ide jöttem továbbtanulni?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy manapság nagyon nehéz elhelyezkedni, ha nincs ismerős. Most határozott szerződésekkel melózok minimálbérért.

Debrecenben tanulok mérnökinformatikusnak. Minden szakmai tárgyam kész van időre, szakdolgozat is kész, az intelligens házak témakörben írtam (passzív ház, önszabályzó házak, zöld energiák, energiatakarékosság: pl.: LED-es világítás). Még van 3 tárgyam hátra, ami alapozó, ebből az egyik olyan, hogy nem épül rá semmi, csak meg kell legyen, de több csoporttársammal együtt már vagy 5. alkalommal vesszük fel, és szórnak minket minden vizsgán. Eddig 4 volt, most az egyik tárgyból új tanárt kaptunk, és 2 vagy 3 embernek nem sikerült. Eddig én is 3x vettem fel, még az aláírást sem kaptam meg, most meg elsőre meglett az aláírás, és az első vizsgán 2-essel átmentem. (Lehetett volna több is, ha nem meló mellett csinálom.)

TO-n is reklamáltunk már és a dékánhelyettesnél is, hogy nem tudunk haladni, azt kaptuk válaszul, hogy a hallgatónak azért hallgató a neve, hogy befogja a száját.

A lényeg, hogy nagyon szeretnék elhelyezkedni a szakmában, mert szeretem. Inkább a hardveres irány az én világom, nem a programozás, mérés és folyamatirányítás szakirányon vagyok (mint mondtam, ezzel már kész is vagyok, minden elsőre meglett, 4.4 - 4.5 körül van a szakmai átlagom). Áramkörök tervezése, tesztelése, dokumentálása, mikrovezérlők programozása stb. Az lenne az igazi, ha az energiatakarékossággal és a zöld energiákkal foglalkozhatnék, de tudom, hogy manapság nem azt csinálja a legtöbb ember, amit szeret, hanem amiben el tud helyezkedni.

Sorba adom be a pályázatokat, de már a 2. alkalommal kaptam olyan elutasítást, hogy mivel Debrecenben tanultam/tanulok, nem kérnek belőlem, mert színvonaltalan hely. Még interjúra sem hívtak be.

Gondolkoztam már olyan alternatívákban is, hogy ha sikerül felkerülni Budapestre, akkor a TV2 akadémián elvégzek valamit, ami közel áll hozzám, és a médiában szakirányú végzettséggel, az informatikával karöltve hátha lenne pár lehetőség.

Mit tudnátok még tanácsolni?

27/F

2015. júl. 1. 09:43
 1/2 anonim ***** válasza:

Ez elég furcsa, hogy elutasítanak mindenhol ilyen indokkal. Engem gazdinfós(PTE) végzettséggel behívtak minden helyre(csak programozás), ahova jelentkeztem. Ami azért érdekes, mert a munkáltatók 70% azt hiszi, hogy ez valami közgáz képzés, közben a tanterv 80%-át a proginfó adja.

Én a helyedben a programozásra állnék rá. Rengeteg lehetőség van benne.

2015. júl. 1. 11:53
 2/2 anonim ***** válasza:

"Tudom, hogy manapság nagyon nehéz elhelyezkedni, ha nincs ismerős."

Csicskaduma, azok nyomatjak, akiknek nincs semmi vegzettseguk, vagy megvan a papir, mert vegigpuskaztak a vizsgakat es/vagy kifizettek a tandijat egy ratyi foiskolan-kepzesen.

Egy eleg veszelyes felfogas csirajat velem felfedezni hozzaszolasodban, a sikertelensegedet kulso tenyezokkel magyarazod. Protekcio nelkul nincs melo, tanarok elkaszalnak meg ha tokeletesen meg is oldom a vizsgafeladatokat, a dekanhelyettes sem intezte el, hogy a ket szep szemeimert atengedjenek, amugy is a legtobben kenytelenek olyan munkat vegezni, amit talalnak es nem azt, amit szeretnek. Mielott elkezdesz ingerulten ervelni, hogy mar pedig igy van, szallj magadba, lasd be, hogy a vilagot magad korul nem tudod "megjavitani", lehet, hogy igazsagtalannak tunnek egyes dolgok, de konnyebb lesz a hozzaallasodon valtoztatni es maskepp/hatarozottabban probalkozni. Kifogasokat barmikor talalsz, ha keresel, de nem juttatnak elobbre.

En is a szoftver vonalat javasolnam kezdetnek. Ha nem ez a hobbid es nem foglalkoztal vele sokat szabadidodben, valoszinuleg fejlesztonek nem vennenek fel, viszont BP-n egy multinal tesztelokent is eleg komoly penzeket lehet keresni, ha vagod az angolt (ugye az egyetemi eveid alatt belattad, hogy a teruleteden nagyon fontos az angol es rendszeresen fejleszted a nyelvismereted!). Aztan ha lesz biztos melo es jo fizu, elkezheted tervezni a sajat vallalkozasodat amiben azzal foglalkozol, amit szeretsz.

27 evesen mar nem erdemes uj kepzesben gondolkodni, foleg egy mernok-info szinte befejezett szakkal. Ja es az egyetemet is erdemes lehet jegelni 1-2 evre, ha 27 eves korodra nem sikerult atmenned az osszes vizsgan, akkor ketes, hogy erdemes hajtanod mar csak a papirert, te is megtapasztaltad, mennyit er.

2015. júl. 1. 13:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!