Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyire lehet megélni ma...

Mennyire lehet megélni ma Magyarországon havi 110. 000 Ft + cafetiából?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy nagyon kevés, de még otthon lakom, így nincs reális rálátásom a dologra.

2015. jún. 13. 11:12
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
5%

"Akkor a te havi kereseted 260,000-, ami egy országos 150,000 átlagfizetésnél majdnem azt jelenti, te egymagad annyit keresel, hogy ha valaki más 0 Ft-ot keres, te azt a látszatot tudod kelteni statisztikailag, mintha mindketten átlagosan keresnének, holott ő már éhenhalt.

Gazdag vagy mint állat."

Ilyen értelemben az átlagfizetés 250 ezer. Ne keverjük akkor ide a mediánt.

2015. jún. 13. 13:05
 12/36 anonim ***** válasza:
29%

110 + cafeteria meg sok mindenre elég már 90 ezerből ki lehet amúgy jönni (hogy nincs megtakarításod meg ilyesmi)

kérdés, hogy mit jelent "megélni"...

hogy van egy 5 éves prémium kategóriás autód, meg fizeted a II. kerületi villád törlesztőrészletét?

hát igen ahhoz felettébb kevés

2015. jún. 13. 13:12
 13/36 anonim ***** válasza:
73%

Nem akarok politizálni, csak ebben a témában pár éve olyan személyektől jött az ilyen kérdésekre a válasz, akiknek van rálátásuk a dologra. A kaméleon tekintetű M.Gy. és az a másik, miskolci gy*kér Zs.M. is megmondta, meg lehet élni havi 47000 forintból.

Ezek szerint meg lehet.

Zs.M most nettó 1 millió felett keres, M.Gy. több 10 milliót havonta.

Attól függ, mennyi az a cafeteria.

Ha nem sok, akkor nem lehet megélni, csak a szülőknél, vagy ha van egy párod és ő is ennyit keres.

Elmész egy elfogadhatóbb albérletbe, akkor már ugrott 90-100e ft (bérleti díj, közös ktg. víz, fűtés általány, villany). Ha elfogadhatóan akarsz étkezni, akkor 30-40e ft, itt segíthet a cafeteria.

Eljön következő hónap és nem tudsz félretenni, nincsenek kilátásaid, jövőd, csak élsz és robotolsz, az albérletben fogod még a nyugdíjas éveidet is tölteni.

Ha nem lépsz.

Az országod kedves vezetőinek az bőven elég, ha az emberek 80%-90%-a csak vegetál mindenféle jövőkép nélkül, a céged (mármint ahol dolgozol) vezetőségének elég, ha éppen annyit fizetnek neked, hogy még épp ne halj éhen és bírj ott dolgozni, míg ők vidáman éldegélnek, gyarapodnak, gazdagodnak.

Amíg a szüleidnél élsz, addig még elvagy így, de ha tervezed az elköltözést és szeretnél egy szebb jövőt majd magadnak, akkor azt tanácsolom, lépj le.

2015. jún. 13. 18:17
 14/36 anonim ***** válasza:
32%
És mikor is mondta ezt Zsiga Marcell? Hányszor lehetett volna azóta tenni magadért?!
2015. jún. 13. 18:25
 15/36 A kérdező kommentje:
Külföldre nem akarunk menni Már csak azért sem, mert úgy gondoljuk, hogy nem lennék előrébb ha mosogatnánk kint és pakisztániakkal élnénk együtt.
2015. jún. 13. 18:42
 16/36 anonim ***** válasza:
73%

14: Már én? Én tettem magamért. Vagy a kérdező? Ezek szerint tesz és jól is teszi.

Mondjuk a véleményem az elköltözésről az, hogy jól teszi aki Magyarországról elmegy, mert nem lesz nyugdíj, egészségügy sem a mai formájában.

De azt is hozzá kell tenni, hogy aki nagyon, de tényleg nagyon keményen és nagyon sokat dolgozik, keményen küzd, tanul, az Magyarországon is tud felfelé haladni becsületesen. Tudok rá nem egy példát, aki otthon maradt és elég jól befutott a területén (egyiknek sincs köze a mutyikhoz, politikusokhoz, stb.). Való igaz, hogy külföldön könnyebb, csak ahhoz is sokat kell tanulni, például nyelvtudást tökéletesíteni, az erre fogékonyak előnyben.

2015. jún. 13. 19:11
 17/36 anonim ***** válasza:
73%

15: Először azt olvastam, hogy el akartok menni (kb 2 másodpercig az villant be), utána elolvasva a két sorodat látom, hogy pakisztániak meg stb. Miért mi a baj velük?

Nem kell feltétlenül velük lakni.

Ha kientek 3-4-en, akkor együtt tudtok bérelni lakást és nem kell idegenekkel együtt lakni. Haverék ezt csinálták. Csak úgy nekiindultak. Már az első héten ott helyben lett munkájuk, ami jól fizetett, szalagmunka. Gazdagok nem lesznek, de tudnak félretenni, van jövőképük, van reményük, már egy sima kiválogatós-rakosgatós szalagmunka mellett is.

2015. jún. 13. 19:17
 18/36 anonim ***** válasza:

" Elmész egy elfogadhatóbb

albérletbe, akkor már ugrott 90-100e

ft (bérleti díj, közös ktg. víz, fűtés

általány, villany). "

Nekunk 70-80e ezek a költségek összesen, pedig jobb a fizetés. De ha ennyire rossz lenne mint a kerdezonek akkor keresnék még olcsobbat. Szoval találtam 20ezret hozzád képest: ezt berakja fundamentába akkor 10 év alatt összejöhet annyi amivel elég egy hitel önerőhöz de vidéken hitel nélküli lakáshoz is.

Nem könnyű ès nem érdemes ennyi fizuval megragadni. De az se igaz, hogy nyugdijas korra ne lehetne összesporolni egy sajátra valót.

2015. jún. 14. 08:35
 19/36 anonim ***** válasza:

Hát nem tudom szerintem aki 20-30 év körüli, és azt tervezi,hogy majd 15-20év múlva ebből a keresetből lakást, házat vásárol, az valamit nagyon rosszul csinál.

Ha a sporolgatásra szánt idő felét fejlődésre fordítaná, a gond pár év alatt megoldódna.Viszont mivel nincs azonnali megtérülés, egyszerűen lusták rá az emberek.

2015. jún. 14. 09:23
 20/36 A kérdező kommentje:

Azért a kép ennyire nem árnyalt. Van elég félre tett pénzünk, tehát biztos hogy nem albérletbe fogunk menni, hanem sajátba HITELMENTESEN. Nem ülök a babérjaimon, ezéven 2 vállalkozást is elindítottam, olyan szakterületen amihez értek. Ezek mind a 110 ezres főállásom mellett vannak.

Barátnőm ő most is képzi magát, hogy vállalkozást tudjon nyitni.

Egyébként mindketten diplomásak vagyunk, nyelvvizsgával és valós nyelvtudással és irodai munkát végzünk szakmán belül.

Tanulni mást felső fokon nem látom értelmét, mert humán beállítottságú vagyok.

2015. jún. 14. 09:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!