Hallottam egy olyat, hogy Magyarországon, ha te mondasz fel, bármi féle okból, a munkahelyeden, akkor nem vagy jogosult munkanélküli segélyre? Csak ha kirúgnak, megszűnik a munkahely stb. Ez igaz?
Itt van pár pont. Nem említ ilyent.
Igazából sok oka lehet annak is ha a dolgozó mond fel. Én pl egyszer azért mondtam fel mert megszűntették a munkába utazási támogatást, így elment a fizu 80%-a,hát a seély több volt, de abban az időben hamar lehetett találni kicsit kevesebbért helyben.
Sehol nincs az nyilvántartva, hogy ki mondott fel kinek, az a munkáltató és a te magánügyed.
A központi nyilvántartás annyit fog tudni, hogy xy dátumkor megszűnt a jogviszonyod.
Viszont tényleg nagyon kevés a munkanélküli, és mióta kitalálták az idióta közmunkát, már tényleg semmi értelme.
Köszönöm szépen a segítséget!
Én is így tudtam,de egy kolléga belém akarta beszélni.
Annyit tudtam bő keretben én is,hogy minimum 30 ,maximum 90 napig jár egy ő általuk meghatározott összeg,napi 4250ft bruttó körül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!