Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Minek van a Munkaügyi Központ?

Minek van a Munkaügyi Központ?

Figyelt kérdés
Nekem eddig 6 év alatt összesen 0, azaz nulla munkahelyet ajánlottak fel.

2014. dec. 22. 22:22
 1/8 anonim ***** válasza:
Nekem 2 évvel ezelőtt egy munkát ajánlottak de abba szinte semmi lehetőséget nem láttam, és nem is passzolt hozzám. Utána nem sokkal beiskoláztak egy tanfolyamra mivel más nem volt így elvállaltam, mert mégis 1 papírral több mibajom lehet belőle. Utána adtak munkát 3 hónapra, ott kifejezetten elvoltam jobbára semmit nem csináltam, és kerestem is vele, bár beleuntam és a hely nem tudott tovább alkalmazni mert engem akkor az államtámogatott ezért tudtak csak felvenni arra az időre, persze ígérték hogy amint változik a helyzet vissza vesznek, persze azóta is csak hívnak. Én utána berágtam és ezerrel elkezdtem munkát keresni, eddig is kerestem picivel több mint 1 éve, de hiába. Egy ismerősömön keresztül kerültem be egy olyan helyre ahová alapból nem könnyű bekerülni és pont jókor kaptam az infót mert akkoriban számolt le egy velem egy idős ember és a helyére kerestek valakit, így egyből fel is vettek amihez nagy mázli kellett hogy bekerüljek a körbe, és onnantól kezdve nincs gondom az állás kereséssel, azóta adódtak munkák a cégen belül más körbe jobb pénzért, amit azonnal el is vállaltam, és most 5 hónapja egy másik cégnél dolgoztunk mint külsősök, és akkor mondták nekem hogy szeptembertől átvennének az ő nevükre és állandóra alkalmaznának mert látják hogy értem a dolgom és bármit megtudok tanulni 1-2 hét alatt így egyből át is vettek és én onnan ameddig nem lesz hatalmas baj addig én e nem tűnök mert olyan hely ahol most vagyok a világon nincs még egy, főleg abba hogy meg sem szakadok a munkába, és a 8 órából 4-5 órát dolgozok, a többit meg a semmit tevéssel töltöm és a fizetés sem rossz meg amiket még kapunk a cégtől, és ezt mind magam intéztem el saját magamnak. A munkaügyi nekem abba segített hogy beiskolázott és azzal fél évig elvoltam amivel lett valamennyi tapasztalatom, de azon kívül mindent magam intéztem, és amint lett munkám végre örültem hogy nem kell többé a munkaügyibe bejárnom 2 havonta vagy állás ajánlatok miatt.
2014. dec. 22. 22:34
 2/8 anonim ***** válasza:
Nekem hónapok után egy ország másik végébe lévőt hoztak össze. :)
2014. dec. 23. 03:07
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

nekem 3-4 hónap alatt egyetlen levelet küldtek, amiben 4 álláslehetőség volt. a 4-ből 1-re tudtam jelentkezni, a többi nem is végzettségemnek megfelelő volt.

annyit csináltak ez idő alatt, h berendeltek egy teljesen felesleges előadásra.

nem sok mindenre jó a Munkaügyi Központ, ha böngészed az álláshirdetéseket, sokkal többre mész.

2014. dec. 23. 06:15
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Sokáig csak volt, létezett, 2010-óta csak dísznek van. Nem lett még átnevezve valami "Nemzeti"-nek?
2014. dec. 23. 06:17
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Kell, hogy legyen, mert itt vagyunk Európa közepén, és hogy nézne már ki, ha nem lenne.

Egyébként ez évtizedek óta így van, a slepp csürhének munkát kell biztosítani, ezért kitalálnak bizonyos munkaköröket, tisztségeket. Teljesen fölöslegesen, semmit nem kell csinálni, csak így tudják legalizálni a fizetést.

Aztán ahogy jönnek mennek a pártok, meg a kormányok, a pozíciók megmaradnak. Néhány embert lecserélnek, de maga az atom fölösleges munkahely az megmarad.

Mert a másik kormánynak is vannak emberei, akiknek meg kell hálálni bizonyos dolgokat.

Így erről senki nem beszél.

Pl van utca név változást elbíráló bizottság. Valami tizen akárhány fővel.

Azok pl mit csinálnak?

Mit csináltak mondjuk múlt hét szerdán? Hány utcát neveztek át, és ehhez hányan kellettek?

Megmaradtak a rendszerváltás óta, azóta belekerülnek az adófizetőknek havi 5 millió forintjába.

Vagy a MÁV, még pár évvel ezelőtt is. Picivel volt nagyobb a vezérkara, mint az USA egész vasúthálózatának az összes vezetője.

Nem azt mondom, hogy fölösleges a munkaügyi központ.

De hasonló a helyzet.

Normál körülmények, és elvárások mellett, fele annyi ember 10-szer annyi munkát tudna elvégezni.

Nem papírtologatást, mert abban jók, hanem érdemi munkára gondolok.

Ez van, nem csak ott, az élet minden területén.

Szeretlek, Magyarország!

2014. dec. 23. 06:26
 6/8 anonim ***** válasza:
92%

dísznek

nem hogy munkát nem adnak, de jövőre már segélyt sem, úgyhogy pangás lesz majd, lehet elküldeni az ott dolgozókat is, a maradékot emg 10 órás műszakba tenni

2014. dec. 23. 07:09
 7/8 anonim ***** válasza:
92%
Hogy legalább nekik legyen "munkájuk"
2014. dec. 23. 20:24
 8/8 anonim ***** válasza:
Én álláskeresésin vagyok de 3 hónap alatt semmit sem sikerült találniuk.
2014. dec. 27. 15:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!