Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Orvosok! Vágták már a fejetekh...

Orvosok! Vágták már a fejetekhez, hogy könnyű nektek, hiszen orvosok vagytok?

Figyelt kérdés
Ha igen, mit reagáltatok?
2015. máj. 17. 12:47
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Igen azt hogy miért lenne könnyű rnegeteget tanultam és 175 000 az alapfizum...
2015. máj. 17. 12:58
 2/9 anonim ***** válasza:
76%
ez de szemét dolog! hisz egy orvos, nagyon sokat tanul az egyetemen, aztán évekig gürizik és az orvosoknál alja munkának számító dolgokat csinálja jó pár évig(ezalatt a nővérek és a magasabb rangú dokik lenézik), mire végre saját prakszisa lehet az embernek jól meg kell acélosodnia.Szóval már miért lenne könnyű egy dokinak? hagyd a fenébe az ilyen beszólókat, az ő intellektusukat tükrözi ez a mondat.
2015. máj. 17. 12:59
 3/9 anonim ***** válasza:
76%
Ez jó nagy hülyeség. Sose lennék orvos. Nemcsak hogy vért izzad az egyetemen, de emberek életéért felel, ami kikészíti az idegeket. Aki ezzel piszkál, az idióta, csak a pénzt látja. Az meg nem is érdekli, hogy mit kell szenvedni érte.
2015. máj. 17. 13:06
 4/9 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem nincs könnyű dolguk! Én spec nem vagyok doki, de minden elismerésem nekik. Sokat güriznek, kevés pénzért. Nyilván sokaknak csak akkor jutnak eszébe ilyen dolgok amikor betegek és van aki segít rajtuk. Ok, biztosan vannak olyan dokik is akik hogyismondjam csak bunkóbban vagy lenézőbben állnak az emberhez, de ez mindenhol jelen van, nem csak náluk. Tőlük ( az orvosoktól) nem sajnálnám a dupla fizut se ( mondom úgy, hogy semmi komoly dolgom velük szerencsére)... De ha egyszer majd lesz, akkor ne késsel essen nekem egy barbár állat... Szóval szerintem épp ellenkezőleg. Nincsenek jó helyzetben.
2015. máj. 17. 13:07
 5/9 anonim ***** válasza:
83%

Nekem igen, óvodában pedagógus anyuka értetlenkedett, hogy vannak anyagi gondjaim. Szó szerint ez hangzott el, hogy "de hát az orvosok nagyon jól keresnek!" Amikor elmeséltem neki, hogy kezdő orvosként szociális támogatást kaptam az önkormányzattól (néhány hónapig, amíg fájó szívvel el nem hagytam a pályát az ötszörös fizetésért), mivel rászorultam, nem hitte el.

A kollégáim között volt orvos házaspár, akik a szüleik által karácsonyra küldött csomagot nem tudták átvenni, mert fizetni kellett volna még rá valamennyit.

Azt gondolom, nem az én szégyenem, ha egy ország a magasan kvalifikált, és mellesleg nélkülözhetetlen szakembereit nem akarja legalább az elvárhatóhoz közelítő szinten megfizetni. Aki pedig ilyesmiket beszól, azzal már nem nagyon foglalkozom, mindenki előtt nyitva a lehetőség, hogy 6 év egyetem+6-7 év gyakorlatilag minimálbéres szakképzés után esetleg kapjon hálapénzt a túró fizetése mellé, amit vagy elfogad, vagy nem/külföldre menjen a munkája értékének megfelelő fizetésért.

2015. máj. 17. 13:17
 6/9 anonim ***** válasza:
24%

Aki orvos, az ne a pénz miatt menjen annak.

Aki meg az orvosokat minősíti, az magát minősíti.

2015. máj. 17. 15:50
 7/9 anonim ***** válasza:

6-os, ha a pénz lett volna az elsődleges szempont a pályaválasztásom idején, akkor bankárnak megyek pl., röhögve elvégeztem volna az ehhez szükséges képzést, feleannyi idő alatt, mint az orvosképzés. Szerintem a kollégák túlnyomó többsége is így van ezzel.

A családomat sajnos nem tudom eltartani a köztiszteletből.

Egyébként számomra érthetetlen és illogikus, hogy egy állam irgalmatlan pénzt befektet a szakemberei képzésébe, de abba már nem, hogy meg is tartsa őket.

2015. máj. 17. 16:10
 8/9 anonim ***** válasza:

" Igen azt hogy miért lenne könnyű

rnegeteget tanultam és 175 000 az

alapfizum..."

Szomorú, hogy ennyire kevés. Más területen még egy gyakornok is többet kap. :-(

2015. máj. 17. 20:51
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

"Aki orvos, az ne a pénz miatt menjen annak."

Miféle ba.romság ez? Hivatásból éljél már meg ember! Mindenki pénzért dolgozik, nem a köszönömökért. Az más dolog, hogy szereti is amit csinál, valószínű nem azért tanul valaki orvosnak, mert csak a pénz hajtja hanem érdekli az orvostudomány, különben nem azt tanulná. Nem vagyok orvos, nem is tanultam volna annak, de azt ne mondja nekem senki hogy hivatásból dolgozzanak. Orvosok, egészségügy nélkül, mi emberek maghalnánk. A kormánynak kéne valamit tenni, hogy normális fizetést (EU-s, nyugati szintű) kapjanak, ugyanígy a rendőrök, tűzoltók, és a pedagógusok. Ők az ország legfontossabb részei, elsősorban. Ezért tart ott az egészségügyünk ahol. Kiváló, jó orvosaink elhagyják az országot, a nővérek, ápolók, mentősök, akik szeretnének a szakmájukban maradni szintén elhagyják az országot, érthető, mert nincsenek semmibe sem véve és ránknézve, itthon maradt emberekre ez nagy baj, mert ha egészségügyi bajod lesz ki fog ellátni? Addig beszéltek így az orvosokra, amíg kórházba nem kerültök és megélhetitek, láthatjátok az orvosok mennyit rohangálnak és mennyire nincs idejük foglalkozni 1 beteggel is és láthatod a nővérek is menyit rohangálnak, milyen karikásak a szemeik és akkor majd ha nem kapod az elvárt segítséget meg, akkor majd elgondolkozol hogy mennyire nem kell őket megbecsülni!

2015. máj. 18. 10:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!