Az hogy egy család segélyből és családi pótlékokból él éveken át, a munkanélküliségnek tudható be vagy csak könnyű erre fogni?
A környezetemben akik így élnek,ott én azt látom,hogy nem is akar igazán dolgozni.
Pl takarítani vagy sorra egyik se menne el (nagy átlagban nők)
Attól függ. Ha van 1-2 gyerek, a szülők esetleg le vannak százalékolva, vagy a gyerek betegsége miatt nem tud az egyik szülő munkát vállalni, akkor lehetnek az okok a körülmények.
Ha a család amúgy jó egészségnek örvend, nem kapkodnak a munkáért, a nagy semmire még szülnek pár gyerkőcöt, akkor ott ők a hibásak.
Nekem is így él az egyik ismerősöm a párjával. A barátnőm szeretett volna dolgozni már eddig is, de a gyerekeket nem tudta otthon hagyni a párjára. Szakmunkás végzettsége van és mire eljutott oda hogy oviba mentek a gyerkőcök, rá kellett jönnie hogy még így sem lesz könnyű elhelyezkedni.
A párja sajnos különböző indokokkal sűrűn váltogatja a munkahelyeit és ezáltal alkalmazni sem akarják amikor meglátják az önéletrajzát.
Náluk azt mondom, hogy egyértelműen az apa hibája hogy csak segélyekből élnek (vagy inkább tengődnek).
Biztos, hogy benne van, hogy nem akarnak dolgozni menni.
Egyébként van akinél meg is értem. Aki mondjuk minimálbért keresne csak, de annak a 60%-át megkapja segélyként annak nem igazán éri meg elmenni dolgozni. Ha ugyanis egy hónapban csak egy-két napot dolgozik feketén (pl. fizet neki a szomszédnéni egy ötezrest, hogy ássa fel a kertjét, mert ő nem bírja), ugyanott van anyagilag. Akkor meg minek törje magát?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!