Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogy lesz normális életünk?

Hogy lesz normális életünk?

Figyelt kérdés
Bocsi, hogyha ostobák a kérdéseim. 18 éves lány vagyok és elgondolkoztam a jövőn. Jövőre érettségizem, aztán OKJ-s képzést szeretnék elvégezni, amivel valószínüleg 100 000ft körül fogok keresni. A barátomnak is lesz szakmája amivel kb. 100-150 000ft-ot fog keresni. Persze ezek csak feltevések, de ha minden jól megy akkor valahogy így lesz. Pár év múlva már szivesen összeköltöznénk albérletben, ez még oké. De albérlet mellett hogy rakjunk félre? Vagy ha valamennyit félrerakunk, abból hogy lesz egyszer mondjuk autónk vagy saját házunk? Hogy lesz családunk? Vagy egyáltalán hogy nyaralhatnánk? Mások ezt hogy csinálják? Hitellel mindkettőnk családja szív még mindig úgyhogy attól ódzkodunk. Vagy csak így lehet ezeket megvalósítani? Külföldön mennyivel jobb? Bocsi, lehet hogy tényleg hülye kérdések, de egyszerűen kilátástalannak látom a jövőt, vagy legalábbis hogy jobb életünk legyen mint eddig...csak a lottó ötösben bízhatok? :D
2015. máj. 15. 14:01
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Gondolom ahhoz, hogy ennél többet keressek egyetemre kéne mennem, amire szintén nincs pénzem. Úgyhogy inkább megyek lottózni :D
2015. máj. 15. 18:28
 12/21 anonim ***** válasza:
60%
Hogyhogy nincs egyetemre pénzed? Diákhitel? Többszörösen megtérül és egy vicc a törlesztőrészlet.
2015. máj. 15. 19:36
 13/21 anonim ***** válasza:
65%

" egyetemre kéne mennem,

amire szintén nincs pénzem."

Nem pénz kérdés. Tudod te hányfajta támogatás érhető el? És akkor még a diakmunka és diakhitel is ott van.

Keress más kifogást(ha kifogast akarsz keresni), a pénz biztosan nem lehet akadály.

2015. máj. 15. 20:50
 14/21 anonim ***** válasza:
65%
lottora hogy van pénzed? mégse vagy szegény ;-)
2015. máj. 15. 20:52
 15/21 A kérdező kommentje:
A lottó 225ft :D eddig egyszer vettem, csak hülyeségből írtam. Amúgy meg különbség van szegény és szegény között. Ha mondjuk az osztályomat nézem, én vagyok a legrosszabb helyzetben, de nem éhezem csak pl. osztálykirándulásra nem tudok menni meg a tankönyveket is inkább lefénymásolom (mert azt ingyen tudok). Egyetemre meg azért nem szivesen mennék mert szeretnék minnél hamarabb dolgozni. Lehet megérné pár évet még tanulni és később többet keresni, de erről sokféle véleményt hallottam már. Sok olyat tudok akinek jó agya van mégis inkább szakmát tanul. Hát én nem tudom hogyan jobb, majd kiderül :)
2015. máj. 15. 21:05
 16/21 anonim ***** válasza:
57%

" Egyetemre meg azért nem szivesen mennék mert szeretnék minnél hamarabb dolgozni."

-Miért?

"Lehet megérné pár évet még tanulni és később többet keresni, de erről sokféle véleményt hallottam már. "

-Mesélj.

2015. máj. 15. 21:12
 17/21 A kérdező kommentje:

Hát egyszerűen azért mert sz*r helyzetben vagyunk anyagilag és akkor anyukámnak már legalább rám nem kéne költenie.

Hát elég sok helyen hallani, hogy diplomás emberek nem tudnak elhelyezkedni. Legközelebbi példa anyukám diplomával, nyelvvizsgával eddigi 8 óra helyett már csak 4 órában dolgozhat..

2015. máj. 15. 21:18
 18/21 anonim ***** válasza:
76%

Azért az se mindegy, hogy milyen diploma, hogy a nyelvvizsgához társul -e nyelvtudás is, meg hogy mit csinált az ember azóta, hogy elvégezte az egyetemet. Mert ha 20 éven keresztül ülök valami közepesen szar munkahelyen, közepesen szar minőségű munkát végezve, közepesen szar fizetésért és közben nem képzem magam, tehát 20 év múlva is azzal a tudással próbálok boldogulni, amit 18-22 évesen megszereztem, akkor ráb*szok, mert nem fogok kelleni sehova.

Meg kell érteni, hogy a diploma nem garanciája a jól fizető munkának, hanem alap ahhoz, hogy tovább képezd magad olyan tudású szakemberré, akit már megfizetnek és nem kell munka után rohangálnia.

És ezt nem elfogultságból mondom, én is otthagytam az egyetemet, valószínűleg jobban keresek, mintha elvégeztem volna. Viszont nem mindenki van ilyen szerencsés helyzetben, ha nem kaptam volna állásajánlatot, még mindig a padban ülnék.

2015. máj. 15. 21:28
 19/21 A kérdező kommentje:
Szerintem is sok dologtól függ meg szerencsétől is. Nyilván ezért hallani sokfélét mert nagyon leegyszerűsítve, van akinek diploma nélkül is bejött az élet, másnak meg diplomával. :D
2015. máj. 15. 21:41
 20/21 anonim ***** válasza:

nem szerencse, ezt felejtsd el...

tanulas, mellette munka és lesz eredmény. Anyukadnak egy fillert se kell adnia.

2015. máj. 15. 22:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!