Hogy lesz normális életünk?
" egyetemre kéne mennem,
amire szintén nincs pénzem."
Nem pénz kérdés. Tudod te hányfajta támogatás érhető el? És akkor még a diakmunka és diakhitel is ott van.
Keress más kifogást(ha kifogast akarsz keresni), a pénz biztosan nem lehet akadály.
" Egyetemre meg azért nem szivesen mennék mert szeretnék minnél hamarabb dolgozni."
-Miért?
"Lehet megérné pár évet még tanulni és később többet keresni, de erről sokféle véleményt hallottam már. "
-Mesélj.
Hát egyszerűen azért mert sz*r helyzetben vagyunk anyagilag és akkor anyukámnak már legalább rám nem kéne költenie.
Hát elég sok helyen hallani, hogy diplomás emberek nem tudnak elhelyezkedni. Legközelebbi példa anyukám diplomával, nyelvvizsgával eddigi 8 óra helyett már csak 4 órában dolgozhat..
Azért az se mindegy, hogy milyen diploma, hogy a nyelvvizsgához társul -e nyelvtudás is, meg hogy mit csinált az ember azóta, hogy elvégezte az egyetemet. Mert ha 20 éven keresztül ülök valami közepesen szar munkahelyen, közepesen szar minőségű munkát végezve, közepesen szar fizetésért és közben nem képzem magam, tehát 20 év múlva is azzal a tudással próbálok boldogulni, amit 18-22 évesen megszereztem, akkor ráb*szok, mert nem fogok kelleni sehova.
Meg kell érteni, hogy a diploma nem garanciája a jól fizető munkának, hanem alap ahhoz, hogy tovább képezd magad olyan tudású szakemberré, akit már megfizetnek és nem kell munka után rohangálnia.
És ezt nem elfogultságból mondom, én is otthagytam az egyetemet, valószínűleg jobban keresek, mintha elvégeztem volna. Viszont nem mindenki van ilyen szerencsés helyzetben, ha nem kaptam volna állásajánlatot, még mindig a padban ülnék.
nem szerencse, ezt felejtsd el...
tanulas, mellette munka és lesz eredmény. Anyukadnak egy fillert se kell adnia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!