Hogy lesz normális életünk?
-külföldön sokkal jobb,
-nem kell saját ház, mert az nagyon odaköt és gátolja a munkahely váltást,
-nem kell eleinte félrerakni, mert semmi értelme,
-szabad hitelt felvenni, de normális autóra és lakásra (új autót nem szabad sohasem venni)
-nyaralni bárhol lehet, nem szükséges messzire menni...
Olyan szakmát kell kitanulni amire van kereslet. Ez ennyire egyszerű. Ha valaki elmegy pincérnőnek, eladónak az ne csodálkozzon, ha nem él túl jól. Úgy fogtok megélni, ha kuporgattok, házatok, kocsitok úgy lesz ha egy életre eladósítjátok magatokat.
Persze ki lehet menni külföldre, és igen ott valamivel jobban meg tudnátok élni, de ott sincs kolbászból a kerítés.
Még van időd és lehetőséged, választhatsz olyan szakmát amiért nem éhbért fogsz kapni.
Házat én itthon max kiadás célból vennék.
Amúgy meg megtakarítás kell, hogy legyen, mert bármikor kirúghatnak, bármikor lehet egy csőtörés, lebetegedés, baleset.
Ha azt veszed, hogy ketten 200e-et kerestek, akkor ehhez kell igazítani az álmotokat és nek 3 millióba kerülő nyaralást tervezni, meg nem 400 nm2 -t kell kibérelni kettőtök számára.
Én pl soha 26 éve nem voltam nyaralni! Miért? Mert nem fér bele a költségvetésembe, és a jövőbeli terveimet nem fogom tolni nyaralás miatt.
Annyiból, amit leírtál két ember épphogy megél. Félretenni nem igazán lehet. A hitel megoldás lehet, de kizárólag ingatlanra. Autóra értelmes ember szerintem nem vesz fel hitelt, az autó idővel elértéktelenedik, az ingatlan nem. Külföldön akkor jobb, ha van egy viszonylag értékes szakmád. Az OKJ-s dolgok általában nem ilyenek. Az általános szabály kb. úgy néz ki, hogy ha itthon jól élsz, akkor külföldön van esélyed még jobban élni.
Én a helyedben törekednék valami jól eladható tudás megszerzésére, természetesen olyan téren, ami érdekel is.
Amúgy 18 évesen ne kösd magad a barátodhoz, most hiába gondolod így, alacsony a valószínűsége, hogy olyan sokáig fog tartani, mint ahogy leírtad.
" abból hogy
lesz egyszer mondjuk autónk vagy
saját házunk? "
Ilyen rossz fizetéssel ne akarj autot és házat.
És miért akarsz okj-t végezni? Azzal nagyjából az ember csak a s.eggét törölheti ki.
A fiataloknak itthon általában csak úgy van saját lakásuk, ha örököltek valahonnan, vagy felvettek egy csomó hitelt. A tesómék 12 év alatt már a ház árának kétszeresét kifizették, és még mindig annyi van hátra, mint amennyit felvettek. Eszméletlen szemetek a bankok, bármit megtehetnek, semmi kontroll. Én tuti nem vennék fel hitelt.
Az mondjuk igaz, hogyha nem a tied a ház, bármikor válthatsz lakóhelyet, itthon nagy gond ez a röghöz kötöttség.
Ha autot akarsz, gyereknek luxust ès csaladi házat akkor ne 100 ezret akarj keresni, hanem a többszörösét.
Ha csak 100 ezret akarsz keresni akkor add lejjebb az igényeidet. Két ilyen fizetésbol ki tudtok fizetni egy pici alberletet ès akár gyerekeket is tudtok nevelni szerény körülmények között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!