Egy munkahely vajon jól teszi ha a munkanélküliségre alapozva minimálbérért hirdeti a kvalifikált álláshelyeit és talál is embert?
Állást keresek már egy ideje. Diplomás vagyok nem mintha bárkit is érdekelne (főleg nem ismeretség nélkül).
Cég hirdet. A hirdetésben diplomás szakmai tapasztalatokkal rendelkező nyelvet beszélő fiatal jogsis egyedülálló embert keresnek admin munkára (minek admin munkához diploma? Mindegy).
Állásinterjú: közlik, túlórák lesznek bőven esetenként hétvégi munka sőt több napos vidéki utak is. Ezért kell egyedülálló ember mert nem családbarát éppenséggel a munkabeosztás.
Fizetés: minimálbér + bérlet és slussz. Jutalom különpénz forgalomarányos pénz caferetia? Semmi a világon, minimálbér és slussz.
Túlórák? Hétvégi munkáért járó pénz? Ezeket nem fizetik, le lehet csúsztatni „ha van rá lehetőség”. Vagyis majd papíron ki lesz írva lecsúsztatás a valóságban meg nem.
Ja és 4 hónap próbaidő.
Tehát foglaljuk össze: diplomás nem pályakezdő nyelvet beszélő jogsis túlmunkát hétvégi munkát is vállaló ember kell nekik nettó minimálbérért.
Pofájukba röhögtem és ott hagytam őket.
Azonban nem vagyok naiv: fognak találni embert még ilyen feltételekkel és ennyiért is.
Ők csak ügyesen meglovagolják a munkanélküliek világát és szarnak az egészre annyit fizetnek hogy a teszkóban többet adnak a pénztárosnak-és ezzel együtt is találnak majd embert.
Vajon egy ilyen cég egy hulladék szemét vagy csak tudja a realitásokat és ki is használja nagyon helyesen? Miért is fizetne normális bért a dolgozónak ha filléreket is fizethet? Embert meg talál így is úgy is hát szarik az többet fizetni.
Becsület tisztesség korrektség (ld túlórákkal való játszadozás már az állásinterjún) ezek meg nem szempontok manapság.
No, akkor eltaláltad. Zseni vagy!
De akkor súgd már meg nekem mester, hogy melyek a piacképes humán diplomák manapság? :O
Lehetőleg ne csak egyet mondj...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!