Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Egy munkahely vajon jól teszi...

Egy munkahely vajon jól teszi ha a munkanélküliségre alapozva minimálbérért hirdeti a kvalifikált álláshelyeit és talál is embert?

Figyelt kérdés

Állást keresek már egy ideje. Diplomás vagyok nem mintha bárkit is érdekelne (főleg nem ismeretség nélkül).

Cég hirdet. A hirdetésben diplomás szakmai tapasztalatokkal rendelkező nyelvet beszélő fiatal jogsis egyedülálló embert keresnek admin munkára (minek admin munkához diploma? Mindegy).

Állásinterjú: közlik, túlórák lesznek bőven esetenként hétvégi munka sőt több napos vidéki utak is. Ezért kell egyedülálló ember mert nem családbarát éppenséggel a munkabeosztás.

Fizetés: minimálbér + bérlet és slussz. Jutalom különpénz forgalomarányos pénz caferetia? Semmi a világon, minimálbér és slussz.

Túlórák? Hétvégi munkáért járó pénz? Ezeket nem fizetik, le lehet csúsztatni „ha van rá lehetőség”. Vagyis majd papíron ki lesz írva lecsúsztatás a valóságban meg nem.

Ja és 4 hónap próbaidő.

Tehát foglaljuk össze: diplomás nem pályakezdő nyelvet beszélő jogsis túlmunkát hétvégi munkát is vállaló ember kell nekik nettó minimálbérért.

Pofájukba röhögtem és ott hagytam őket.

Azonban nem vagyok naiv: fognak találni embert még ilyen feltételekkel és ennyiért is.

Ők csak ügyesen meglovagolják a munkanélküliek világát és szarnak az egészre annyit fizetnek hogy a teszkóban többet adnak a pénztárosnak-és ezzel együtt is találnak majd embert.

Vajon egy ilyen cég egy hulladék szemét vagy csak tudja a realitásokat és ki is használja nagyon helyesen? Miért is fizetne normális bért a dolgozónak ha filléreket is fizethet? Embert meg talál így is úgy is hát szarik az többet fizetni.

Becsület tisztesség korrektség (ld túlórákkal való játszadozás már az állásinterjún) ezek meg nem szempontok manapság.

2015. máj. 2. 14:23
1 2 3 4 5 6
 41/53 anonim ***** válasza:

"Ez van, fel kell menni Pestre. Diplomával, nyelvtudással ott azért el lehet helyezekedni."

Szerintem ez azért nem ilyen egyszerű, főleg, ha nem egyedülálló az ember. Férjem helyben jól keres, itt a lakás, nekem jelenleg nincs munkám, akkor most hagyjam itt és menjek egyedül Pestre?

2015. máj. 10. 09:06
 42/53 A kérdező kommentje:

Visszakanyarodtunk az elejére. Budapest józsefvárosi önkormányzat (a város belseje a legzsúfoltabb dzsumbuj, ez a nagybetűs PEST). Ha kimész egy közparkba, láthatsz csapatokat közmunkán. Menj oda hozzájuk és krédezd meg kinek van diplomája. Legalább negyedüknek lesz, akár több is.

Pedig Pest pedig diploma pedig nem feltétlenül idősek.

És mégis.

"fel kell menni Pestre. Diplomával, nyelvtudással "

2015. máj. 10. 09:26
 43/53 anonim ***** válasza:

De az miért számít ha van valamelyiknek diplomája? Lehet, hogy a szabadban, pl egy parkban szeret dolgozni. Nem mindenki szeret irodában.

A pénz is olyan dolog, hogy van akinek többszázezer se elég és van aki a közmunkás bérével is elégedett.

2015. máj. 10. 10:26
 44/53 anonim ***** válasza:
43-as: ennyire ne legyél már hülye!!! Van aki jobban szeret kint dolgozni, és nem egy irodában, de közmunkásnak 47ezerért senki nem szerelemből megy el, mert jobb egy parkban melózni.
2015. máj. 10. 10:42
 45/53 anonim ***** válasza:

43-as: El vagy tévedve.

Nem jókedvemből vállaltam el tavaly a közmunkás állást, hanem mert mást nem találtam, és a fizu siralmasan kevés, ehhez jött, hogy még a szabadságokat is korlátozták, eleve kevesebbet kaptunk, de nem is igen tudtuk kivenni akkor mikor szükség volt rá. Mi is emberek vagyunk és dolgozni szeretnénk, csak nem találunk rendest állást, mert hol túlképzett az ember, hol nincs gyakorlata vagy túl öreg, a következő azért utasít el, mert kisgyerek van és nincs ismerős, aki valahova be tudna segíteni, így sajnos marad a közmunka, már ha sikerül megcsípni, mert oda sem egyszerű bekerülni.

Most jöhet, hogy a munka is olyan, ami nem érdemel többet. Igaz, a munka nagyon gáz volt, mert nem volt egy önálló feladatom, mindig másoktól függtem, nekem kellett munka után kajtatnom, ami tiszta megalázó volt és legtöbbször nem is tudtak adni, így hiába szerettem volna dolgozni, nem tudtam, mert nem igen volt mit, de mindig végig bent kellett lenni.

2015. máj. 10. 14:53
 46/53 anonim ***** válasza:

Nem mondtam, hogy senki nem álmodozik többről. De a többség nem tesz érte semmit.

" ez a nagybetűs PEST"

Nekem valahogy nem a Jozsefvarosi dzsumbuj jut eszembe pestrol.

2015. máj. 10. 15:48
 47/53 A kérdező kommentje:

Tökmindegy mi jut eszedbe Pestről nem csak a Parlament meg a csili vili Váci utca a Pest.

Bizony a nyócker meg az Illatos út is Pest mégpedig igen sűrűn lakott része.

Vagy ott vannak a Békásmegyeri lakótelepek, Bp tán legsűrűbben lakott részei.

2015. máj. 10. 19:20
 48/53 anonim ***** válasza:

Mi van, nem tetszik a munka merthogy minimálbéres?

Én diplomásként közmunka programban dolgoztam havi 64 ezerért. Most is ezt tenném ha lehetne, jelenleg munkanélküli vagyok.

Ha nem tetszik én vagy valaki más elvállalja helyetted. Ez van és persze, hogy kihasználják a munkáltatók, na és?

Diplomás munkanélküli 24/F

2015. jún. 28. 13:02
 49/53 anonim ***** válasza:
Milyen diplomád van utolso?
2015. jún. 28. 14:23
 50/53 anonim ***** válasza:

Én vagyok az "utolsó"

és könyvtáros diplomám van :D

2015. jún. 28. 17:30
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!