Egy munkahely vajon jól teszi ha a munkanélküliségre alapozva minimálbérért hirdeti a kvalifikált álláshelyeit és talál is embert?
Állást keresek már egy ideje. Diplomás vagyok nem mintha bárkit is érdekelne (főleg nem ismeretség nélkül).
Cég hirdet. A hirdetésben diplomás szakmai tapasztalatokkal rendelkező nyelvet beszélő fiatal jogsis egyedülálló embert keresnek admin munkára (minek admin munkához diploma? Mindegy).
Állásinterjú: közlik, túlórák lesznek bőven esetenként hétvégi munka sőt több napos vidéki utak is. Ezért kell egyedülálló ember mert nem családbarát éppenséggel a munkabeosztás.
Fizetés: minimálbér + bérlet és slussz. Jutalom különpénz forgalomarányos pénz caferetia? Semmi a világon, minimálbér és slussz.
Túlórák? Hétvégi munkáért járó pénz? Ezeket nem fizetik, le lehet csúsztatni „ha van rá lehetőség”. Vagyis majd papíron ki lesz írva lecsúsztatás a valóságban meg nem.
Ja és 4 hónap próbaidő.
Tehát foglaljuk össze: diplomás nem pályakezdő nyelvet beszélő jogsis túlmunkát hétvégi munkát is vállaló ember kell nekik nettó minimálbérért.
Pofájukba röhögtem és ott hagytam őket.
Azonban nem vagyok naiv: fognak találni embert még ilyen feltételekkel és ennyiért is.
Ők csak ügyesen meglovagolják a munkanélküliek világát és szarnak az egészre annyit fizetnek hogy a teszkóban többet adnak a pénztárosnak-és ezzel együtt is találnak majd embert.
Vajon egy ilyen cég egy hulladék szemét vagy csak tudja a realitásokat és ki is használja nagyon helyesen? Miért is fizetne normális bért a dolgozónak ha filléreket is fizethet? Embert meg talál így is úgy is hát szarik az többet fizetni.
Becsület tisztesség korrektség (ld túlórákkal való játszadozás már az állásinterjún) ezek meg nem szempontok manapság.
Hát ja!
Igen.
Lehet mint a példa mutatja több diplomával nyelvekkel stb elmenni 10-12 órázni minimálbérért.
Igen ilyet találok!
Sőt, szórólapozni is elmehetk akár azzonnal beléphetek!
Napi legalább 6-8 óra meló a lábam lejárhatom és megkapom a 10-15, esetleg 20.000-et per hónap!
Nem per nap, per hónap!
Igen lehet dolgozni!
Sőt lehet 47-ért kutyaszart söpörni közmunkásként!
De nem sokat, csak 3 hónapot /év!
"Aki akar és nem beteg az tud dolgozni."
Te nem vagy teljesen normal. Két diplomaval és nyelvekkel nem szórólapozni kell...
Nekem még csak egy diplomám van, mégis kaptam munkát ami átlag felett fizet.
A Profession-hu-ról: Nem kamu állások, mert ezekért fizetni kell -nem keveset- a cégeknek. Sehol nincs leírva, hogy meg kell hirdetni, max. állami cégeknél. Az én jelenlegi munkahelyemen ezer belsős álláshirdetés van, és inkább az itt dolgozók ismerőseit veszik fel, legvégső esetben hirdetik meg kifelé.
Ennek ellenére igaz, hogy a profession.hu-n és társain levő állások nagy része nem létezik.
És miért? Mert mondjuk felteszi 3 hónapra futni. Sőt, olyat is láttam, hogy fél éve fent volt, nem igazán értem, hogy csak elfelejtették levenni, vagy eleve ennyi időre fizették ki. Ugyanakkor gyakorlatilag ha a megjelenés napján nem jelentkezel, már mindegy.
A másik meg az, hogy egy cég beadja az igényét akár 10 fejvadásznak is, akik mind meghirdetik, cég nevet nem adnak meg, így úgy tűnik, hogy hej, de sok állás van!
Közben meg az mind csak egy hely.
Élő példa, én Fejér megyében lakom, pénzügyi területen próbáltam elhelyezkedni. Amikor munkanélküli lettem, elkezdtem nézni a hirdetéseket, huh, de jó, 26 aktuális állás!!! Elküldtem mindre az önéletrajzomat, 3 fejvadász felhívott, kiderült, ugyanarra a hirdetésre jelentkeztem különböző fejvadászokhoz. A többiek nem is válaszoltak, majd erre sem hívtak be, mert már elég régóta futott a hirdetés, és már megtalálták az emberüket. Utána már figyelmesebben olvastam a hirdetéseket, és kiderült, hogy a 26 hirdetés, nem más, mint 3. Egy csomó olyan volt, ami már lejárt és több ugyanolyan volt. Utána láttam, hogy kb hetente 1 új hirdetés ha megjelent. Még volt olyan, hogy lelkesen felhívott egy fejvadász,és én tájékoztattam, hogy ne is strapálja magát, mert az a cég azt az adott állást már rég betöltötte! Még a fejvadászt is elfelejtették értesíteni, hogy ne keressen.
És ha beírod a keresőbe, még Fejér megyében van a legtöbb találat!!!
Egy kelet-magyarországi kisvárosban épp emiatt találnak is ilyen embert. És lesz, aki el fogja vállalni. Gondolom a munka könnyen tanulható, betanított szellemi munka, így nem érdekli a munkaadót a nagy fluktuáció sem.
És főleg a magyar vállalkozók ilyen pofátlanok, mert ő kiszámolja, hogy neki ez mennyi költséggel jár (járulékok, adók), és aztán örülj neki. Az más kérdés, hogy te a töredékét kapod meg.
Hát nem KELL.
De a boltban meg kenyeret venni azt KELL mert különben éhen halsz.
És ha nincs más -és sok akár diplomás embernek sincs más mint ilyen munkák - akkor bizony két diplomával nyelvekkel szórólapozni KELL!!!
Két diplomaval és nyelvekkel nem szórólapozni kell...
" De a boltban meg kenyeret venni azt
KELL mert különben éhen halsz."
Nem kell. Vegyél kalácsot. Vagy méginkább felejtsd el az ócska, szénhidráttal teli pékárukat és egyél zöldséget.
Egyáltalán nem kell kenyér, hidd el.
Idézlek: ' több diplomával nyelvekkel stb.elmenni 10-12 órázni minimálbérért.'
Ez a hülyeség. Két diploma és valós(!!!) nyelvtudás esetén csak az szórólapozik akinek az minden vágya.
Aha. És ha idehozom neked a maga hús vér valójában azt a több diplomást akinek valós nyelvtudása van és aljamunkán fillérekért bohóckodik? Hm?
Aki ha nem is szórólapozik de közmunkázik takarít stb?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!