Egy munkahely vajon jól teszi ha a munkanélküliségre alapozva minimálbérért hirdeti a kvalifikált álláshelyeit és talál is embert?
Állást keresek már egy ideje. Diplomás vagyok nem mintha bárkit is érdekelne (főleg nem ismeretség nélkül).
Cég hirdet. A hirdetésben diplomás szakmai tapasztalatokkal rendelkező nyelvet beszélő fiatal jogsis egyedülálló embert keresnek admin munkára (minek admin munkához diploma? Mindegy).
Állásinterjú: közlik, túlórák lesznek bőven esetenként hétvégi munka sőt több napos vidéki utak is. Ezért kell egyedülálló ember mert nem családbarát éppenséggel a munkabeosztás.
Fizetés: minimálbér + bérlet és slussz. Jutalom különpénz forgalomarányos pénz caferetia? Semmi a világon, minimálbér és slussz.
Túlórák? Hétvégi munkáért járó pénz? Ezeket nem fizetik, le lehet csúsztatni „ha van rá lehetőség”. Vagyis majd papíron ki lesz írva lecsúsztatás a valóságban meg nem.
Ja és 4 hónap próbaidő.
Tehát foglaljuk össze: diplomás nem pályakezdő nyelvet beszélő jogsis túlmunkát hétvégi munkát is vállaló ember kell nekik nettó minimálbérért.
Pofájukba röhögtem és ott hagytam őket.
Azonban nem vagyok naiv: fognak találni embert még ilyen feltételekkel és ennyiért is.
Ők csak ügyesen meglovagolják a munkanélküliek világát és szarnak az egészre annyit fizetnek hogy a teszkóban többet adnak a pénztárosnak-és ezzel együtt is találnak majd embert.
Vajon egy ilyen cég egy hulladék szemét vagy csak tudja a realitásokat és ki is használja nagyon helyesen? Miért is fizetne normális bért a dolgozónak ha filléreket is fizethet? Embert meg talál így is úgy is hát szarik az többet fizetni.
Becsület tisztesség korrektség (ld túlórákkal való játszadozás már az állásinterjún) ezek meg nem szempontok manapság.
" Vagyis, 10ből 8 munkavállaló
ismerettségi alapon kerül oda ahova."
Forrás? Ez biztosan nem igaz.
De ha tartod magad ahhoz hogy mégis akkor meg azt javaslom legyél a 20%ban és nincs gond. ;-)
Hidd el, hogy sok embernek ugyanugy nincsenek nagy, befolyasos kapcsolatai. Vagy ha vannak nem fogja őket álláskereséssel zargatni.
Tanulj nyelveket, szerezz piacképes diplomát és jó állásod lehet. Mindenféle kapcsolat nélkül is.
Ühüm persze. És negyven felettiként ötven felé közeledve is áll vajon ez a dolog?
Hm?
Vajon a hátam mögött vagy szemembe röhögnek ha beállítok X munkahelyre akármilyen papírral lassan 50-esként zéró valós szakmai gyakorlattal és munkatapasztalattal az adott téren?
Hm?
"Tanulj nyelveket, szerezz piacképes diplomát és jó állásod lehet."
Hát kezdtem volna korábban is!
De korábban se kellettem a kutyának se!
Bolti eladó újságos takarító portás árufeltöltő közteres voltam.
Egyiket se jókedvemben csinálatm ám!
Hanem azért mert nem volt más!
Na tessék.
És most újra jön majd a duma: hát az illető biztos egy lúzer egy balfax. Nem, nem az. Nem törvényszerűen.
Egyszerűen nincs meg a kellő sógor koma haver viszonya.
Csak lenne valami ismerőse már bársonyszékben ülne!
Még akkor is ha történetesen tényleg egy balfax lenne!
Én megértelek kérdező.Lejár a határozott idejű szeződésem közalkalmazottkén,de már megmodták nyiltan,hogy nekem nem fognak hoszabbítani,hanem a főnököm haverjának a feleségének,aki most jönne vissza dolgozni GYES utánn kell egy tuti max 16h-ig tartó állás(előtte nem itt dologzott,nem az ő helyére vettek fel határozottal).Hát nem esett valami jól,szerettem ott dolgozni,jól kisírtam magam,de ez van Magyaroszágon.
Elkezdtem pályázgatni,épp most belefutottam egy kft-be,behívott a főnök interjúra.A felsorolt feladatok közül csak párban nem volt tapasztalatom,erre már húzta az orrát.Aztán kiderült,hogy 2 műszakban kellene dolgozni,és havonta 1x szombaton is(ezek a hirdetésben nem voltak megemlítve).Erre még azt gondoltam,ha korrket a fizu,üsse kő,nincs gyerekem,belefér,a férjem is össze-vissza melózik megérti.Aztán jött az,hogy de neki 2 héten belül kell az ember.Mondtam az nem fog menni,nekem hó végén jár le a szeződésem,nem jöhetek el előbb.Erre újjabb orrhúzás,hogy dehát hó közepén elmegy a kolléga(itt elgondolkodtam,hogy ha ez ekkora,gond akkor,hogy mennek el az emberek itt szabira?).Aztán megkérdezte a bérigényem.Mivel két műszak meg + szombat,és mégiscsak versenyszféra mondtam 40 ezerrel többet,mint amit közalkalmazottként kerestem.Természetrsen bruttót mondtam,a pasasnak elkerekedett a szeme,gondolkodott egy kicsit,majd leesett neki,hogy bruttótól beszélünk,ezek utánn közölte,hogy őt nem érdekli a bruttó nettót mondjak.Na itt már kezdett derengeni,hogy nem akarna rendesen bejelenteni.Modtam a nettót.Hát az sok...Végül kiderült,hogy 4 órás minimálbérre tud(akar) csak bejelenteni-itt jött egy kör sírás az adóterhekről,de a cég előtt újszerű BMW állt-majd mondott 30 ezerrel kevesebb nettót,mint amit legendásan szarul fizetett diplomás közalkalmazottként kerestem(ahol egy műszak, 8 óra, van szabi,és merhetek beteg lenni).Természetresen egyetemi diplomát és minimum erős közép angol nyelvtudást várt volna el egy amúgy középfokú végzettséget,és minimáls nyelvtudást igénylő munkakörhöz.Én is kiröhögtem és eljöttem.Persze én is tudom,hogy sajnos fog olyat találni aki odamegy.Nekem hála égnek nem élet-halál kérdése,mert a férjem nem keres rosszul.
" mert a
férjem nem keres rosszul."
Persze, mert egy ismerőse beültette a bársony székbe! Könnyű a férjednek! De miért nem kéred, hogy neked is adjon jó állást?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!