Mit tudna kezdeni egy fiatal a pénzével?
Biztos vannak nálam okosabb emberek, akik tudnak mit javasolni arra, hogy egy 23 éves mit kezdjen a megkeresett pénzével, mit lenne érdemes csinálnia vele azon kívül, hogy gyűjti, és önmagának takarékoskodik.
Ehhez szeretnék segítséget kérni. Ahogy írtam, jelenleg csak szimplán gyűlik, de feltételezem nem ez a leghasznosabb módja :)
Nem kell még eget rengető összegre gondolni (~200 ezer), de úgy gondolom jobb időben tájékozódni a lehetőségekről.
A "költsd el", "vegyél kvát", stb hozzászólások nem érdekelnek :)
Előre is köszönöm!
Vegyél kvát :D
Hát nézd, a tanulás a legjobb befektetés, szóval mondjuk nyelvtanfolyam, valamilyen képzés jól jöhet, esetleg megpályázhatsz valamilyen külföldi önkéntes programot vagy ösztöndíjat, és akkor az útiköltséget ki bírod fizetni.
Esetleg tőzsdézhetsz, pénzt válthatsz, államkötvénybe fektethetsz.
#1: elsősorban nem arra gondoltam, hogy mire tudnám elkölteni, hanem hogy mit érdemes kezdeni vele, hogy ne csak 'porosodjon', hanem mondjuk saját magát gyarapítsa :)
Szóval inkább pénzügyi dolgok érdekelnének, mint: tedd be bankba ide-oda-amoda, időnként jön rá kis kamat, stb. csak nekem ezekhez fingom sincs, ezért nem tőzsdézek, és ezért érdeklődnék olyan emberektől, akik legalább ennyivel is többet tudnak nálam :D Lakástakarékban gondolkoztam, de hosszabb utánajárás után rájöttem, hogy nekem jelen pillanatban nem éri meg.
#2: a takarékoskodás is megoldható amellett, hogy közben gyarapítom valamilyen módon. Egyébként munkám az szerencsére mindig lesz, ettől nem félek.
200e forinttal gyakorlatilag semmit sem tudsz kezdeni, azt inkább gyűjtögesd egy számlán.
1-2 millió alatt teljesen értelmetlen bármibe befektetni a pénzt.
Irigylem az optimizmusodat kérdező (már ami a "mindig lesz munkám" részt illeti), de kívánom, hogy így legyen!
Itt az is kérdés, hogy mik az elképzeléseid a jövőre nézve? Felteszem, szükséged lesz saját otthonra. Tehát egy lakástakarék feltétlenül játszik. Ez időben behatárolható, törvényi és állami garanciával védett. Ezen felül egyéb célra is célszerű tartalékot képezni, (váratlan kiadások, tönkremegy valami a lakásban, meghalnak szülők ne adj' isten, időskor, stb.) ezekre hosszú távú befektetési lehetőségek állnak rendelkezésre, pl bef.alapok. Ülj le pénzügyi tanácsadókkal beszélgetni, beszéljétek át a célokat, kérj tanácsot!
#5: ez csak egy kezdő összeg, ahogy dolgozok, úgy nő
#6: a mai világban az ember már csak a pozitív gondolkodására hagyatkozhat :) egyébként köszönöm a tanácsot, hamarosan mindenképp fel fogok keresni egy ilyen illetékest.
Lakástakarékon még gondolkozok, ugyanis egyedül fizetném, ami hát nem egy nagy összeg...viszont közben gondolkoztam, úgyhogy lehet mégis belevágok ebbe. Csak előtte egy szakértővel konzultálok.
" Egyébként munkám az szerencsére mindig lesz, ettől nem félek."
Drogban tetszik utazni a bácsi?
A kíváncsiság... :D
Informatika jelegű egyébként az, ahol jelenleg vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!