Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Nyári munka Angliába megéri?...

Nyári munka Angliába megéri? Maradna pénzem?

Figyelt kérdés
Ismerősnél tudnék lakni, jóval kevesebb pénzért vagy ingyen - ezt még nem tisztázunk pontosan -, kajába beszállnék. Gondolom kéne adóznom is. Mennyi pénzt tudnék hazahozni ha kintlennék 2 hónapot?
2015. ápr. 13. 23:25
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Adózni nem fogsz amig el nem éred a 10000 font keresett pénzt. Adószámot igényelned kell ami legalább egy hónap mire megkapod. Arról nem is beszélve hogy munkát is kell találni és senki sem fog csak két hónapra felvenni.
2015. ápr. 13. 23:28
 2/5 A kérdező kommentje:

Munkát már találtam, diákmunka egy étteremben. Nem tudom mennyie megbízható ez így, de elég bizalomgerjesztőnek tűnik.

Ja, és még egy kérdésem lenne; Mennyi kezdőtőke szükséges így, hogy ismerősnél lakok majd? (pl, kijutásra, tömegközlekedésre gondolok)

2015. ápr. 13. 23:34
 3/5 anonim ***** válasza:
75%

Melyik város? Milyen messze van a munka a lakástól?

Kajára kell majd kb. £50 hetente.

2015. ápr. 13. 23:37
 4/5 anonim válasza:
0%
kb olyan 1200fontot tudsz spórolni ha teljes munkaidőbe dolgozol és fizetsz minimális lakbért kaját bérletet és kicsit költesz is. az olyan félmisi :D
2015. ápr. 14. 04:41
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

A minimálbér egésze az 1200...abból még kajálni is kéne.

Ha 21 fölött vagy, akkor a teljes minimálbért kapod.

Nem kell, hogy 2 hónapra vegyék fel, vegyék fel "határozatlan idejű idény munkára" a legtöbb gyár ilyen. Nyáron hajtanak a legjobban. Nem kell, hogy tudják, hogy két hónapot maradsz. Nem kell mondanod semmit. Amikor hazafele akarsz jönni, egy héttel előtte szólsz, hogy lépsz. Itt egy hét a lefutási idő.

Hát én ha közeli rokonom lennél, nem kérnék csak a kajába.

Egyébként nem sokat veszít rajtad, aki befogad, itt szinte minden fix díjas. Egyedül a kényelmetlenséget okozod, hogy mondjuk lefoglalod a szobájukat, mikor azt másra is tudnák éppen használni. De két hónapra ez kibírható. Egyedül a villany és a gáz, ami nem fix díjas, de mivel nyáron jössz, fűteni nem igazán kell majd, azt a kis plusz villanyt meg kibírják.-Már segítettem elindulni pár embernek.

A közlekedés sajnos sokba kerül. De az otthon is. Ha kibírod, hogy 2 hónapig sar kaján élsz, akkor elég sokat meg tudsz menteni a pénzből.

Az, hogy most az kamu meló, amit találtál, vagy sem, az kiderül, ha kijössz. Ha kamu, az első dolgod, hogy eldzsalsz munkaközvetítőkhöz és a jobcentrébe, valamint online is keresgélsz. Kiegészítésként pedig bekopogtatsz minden boltba, pub-ba, étterembe és egyéb helyekre, ahol munka lehetséges.

Átlagosan 1-3 hét alatt lehet melót találni, ha valaki tényleg keresi, akarja, és beszél is kicsit angolul....ha olyan helyen él, ahol van munka....úgy értem nem egy nagyon eldugott kis faluba él, ahol csak egy kis sarki bolt van. Érdeklődj a munkalehetőségekről, hogy mekkora a város és a környékbeli városok. Gyárváros a legjobb. Ott van meló.

2015. ápr. 14. 08:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!