10. § (1) Ha e törvény másként nem rendelkezik, a föld tulajdonjogát belföldi természetes személy és tagállami állampolgár szerezheti meg.
(2) A földművesnek nem minősülő belföldi természetes személy és tagállami állampolgár - a (3) bekezdésben meghatározott személyek kivételével - akkor szerezheti meg a föld tulajdonjogát, ha a birtokában álló föld területnagysága a megszerezni kívánt föld területnagyságával együtt nem haladja meg az 1 hektárt.
2015. ápr. 5. 20:29
22/30 anonim válasza:
egy újabb válaszoló!!
"Igen csak aranykalászos OKJ végzettséggel még a legutolsó előtti vagy a sorban. Előtted még számos ember lecsaphat a földre"
Jaj ne legyél már ennyire érthetetlen. Már miért lenne utolsó a sorban? Vegyen földet a lakóhelyén vagy rosszabb esetben annak 20 km-es körzetén belül. Simán megoldható.
Nekem nem kell linkelgetned a törvényt, mert többek között ezzel foglalkozom.
2015. ápr. 6. 17:47
23/30 anonim válasza:
És mi ez hogy utolso a "sorban"? Az az első a sorban aki legtöbbet fizet, nem? Ha megállapodok Kovács Pista földtulajdonossal hogy eladja nekem az x hektárnyi földjét y millio forintért akkor nem teheti meg? Pedig nekem kell a föld, Pistának meg az én y millio forintom...
2015. ápr. 6. 19:50
24/30 anonim válasza:
Ahelyett hogy itt diskuráltok elméleti kérdésekről, hasznosabb lenne ha mennétek és vennétek egy kib-szott földet. Meglátnátok hogy minden lehetséges csak akarat kell hozzá. Az viszont tény hogy könnyebb a neten írogatni hogy ezért nem lehet meg azért nem lehet.
2015. ápr. 7. 10:01
25/30 anonim válasza:
Köszi előző!! Naugye jol sejtettem hogy mindent lehet csak valami okoska bután értelmezi a törvényt. :-)
2015. ápr. 7. 10:05
26/30 egy újabb válaszoló válasza:
Nos, én tudom miről beszélek, mert a lakóhelyemen, ahol élek és gazdálkodom, én vagyok az első, aki földet vehet. Nem számít ki, mennyit ajánl, először nekem van vételi jogom. A többiek akkor vehetik meg, ha én nem tartok rá igényt. Nem baj, ha buták vagytok, csak ne hirdessétek.
2015. ápr. 10. 17:22
27/30 egy újabb válaszoló válasza:
A törvényt pedig nem lehet rosszul vagy jól értelmezni. Az, hogy Ti nem értitek, az nem a törvény hibája. Na további jó szenvedést. Mellesleg szerintem itt közülünk, aki tényleg földet vehet és vesz is nagy mennyiségben, az egyedül én vagyok. Szóval talán ki kéne lépni a való életbe.... Sziasztok.
2015. ápr. 10. 17:24
28/30 anonim válasza:
És mitől vagy te első? Gondolom te se kapod olcsobban mint amennyiert el akarják adni?
2015. ápr. 11. 00:37
29/30 anonim válasza:
A legelső az lenne,hogy elhúznék ebből a tetves országból.Meggazdagodásra akár Mozambikban is nagyobb esélyed van mint itt Magyarországon.(Hacsak nem nyalsz a fidesznek)
2015. ápr. 11. 17:11
30/30 anonim válasza:
újabb válaszoló: Nagyot tévedsz, ha azt gondolod itt közülünk csak te vásárolsz nagyobb tételben földet.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!