Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Te hogy oldanád meg, hogy...

Te hogy oldanád meg, hogy gazdag legyél?

Figyelt kérdés
Tanuláson kívül. Gazdag szeretnél lenni, mit hogy csinálnál érettségi után?
2015. ápr. 3. 22:03
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
91%

Én nem vagyok gazdag, de tavaly jelentős jövedelmem volt. Elmondom hogy csináltam.

Anglisztika szakon végeztem, mindenki azt mondta hogy nem lesz állásom vagy ha lesz is, akkor McDonalds. Megnyitottam a Google-t és kerestem pesti cégeket akiknek van angol nyelvű honlapja, de hibás szöveggel. Ebből arra lehet következtetni hogy vannak külföldi ügyfeleik, de nincs külön ember aki külön a kommunikációval foglalkozna.

Végül egy mobil alkalmazásokat fejlesztő cégnél kötöttem ki. Ez elég rossz hely volt, viszont észrevettem valamit: az ott lévő munkatársak akik programozóként vannak ott, nem rendelkeznek mérnöki diplomával és egyáltalán nem zsenik (de természetesen nem is buták).

Ekkor eldöntöttem hogy kitanulom a webfejlesztést -- és otthagytam az állást. Pestről visszaköltöztem a szülőkhöz vidékre.

Mivel az angol jól megy, ezért angol oldalakról, könyvekből jól tudtam tanulni és kezdetektől fogva azt kerestem hogy mire van igény, mik a trendek. Félév után (napi 14 (!!!) órát ülve a gép előtt) eljutottam oda, hogy megláttam egy lehetőséget.

Innentől fogva a napom úgy nézett ki, hogy 8 óra fejlesztés, 4 óra ügyfélfelhajtás. Cégeket kerestem akiket érdekelhez az amit csináltam. Tíz elküldött e-mailből átlagban kevesebb mint egy volt amire jött válasz. Most néztem meg, több mint 1000 e-mailt küldtem ki!

Ez így szerzett ügyfelek elegendőek voltak ahhoz, hogy rendszeres bevétel legyen és meg tudjam fizetni más ember munkáját is (így nem kellett kitanulnom azt amihez nem értettem) és volt egy kis pénz reklámozásra is (ami szintén fontos, hiszen ha nem tudnak rólad, akkor vásárolni sem fognak tőled).

Végül az egyik legnagyobb ügyfél úgy döntött hogy megveszi azt amit csináltam. Egy az egyben mindent. Kiszámoltam hogy nekem mennyiért érné meg eladni, mondtam egy összeget, elfogadták, aláírtam a papírokat és kész.

Most van pénzem, de nincs üzletem. Elkezdtem egy más dolgot csinálni, de eddig úgy néz ki hogy ez konkrétan bukás lesz.

Szerencsém volt-e előzőleg? Kellett hozzá, de minimális. Az angol nem csak úgy rám ragadt. A számítástechnikához nem azért értek mert úgy születtem. Az ügyfelek sem maguktól találtak meg engem.

Ne várd senki hogy megmondja hogyan legyél jómódú, mert ahány gazdag ember, annyi történet.

Tanulni viszont kellesz, ha nem iskolában, akkor máshol-máshogyan, de amíg csak egy érettségid van, vagy az se, addig ugyanaz a tudás van a fejedben mint több száz millió ember fejében szerte a világon -- ez garancia arra hogy nem leszel gazdag!

A meggazdagodáshoz üzleti érzék kell, sokan azt hiszik hogy orvosnak lenni gazdagság vagy a több millió Ft a bankban lekötve az gazdagság. Nem, ez csak szimplán jómódúság.

Ja és egy vállalkozás nem napi 8 órát igényel és nem heti 5 munkanapot. Egy vállalkozásnál ha konkrétan sz-rt kell lapátolnod 15 órán keresztül, mert az ügyfél TALÁN hajlandóbb lesz megvenni a disznót az ólból, akkor azt is meg kell csinálnod.

Az egészhez még azt is hozzátenném, hogy muszáj hogy érdekeljen a dolog, mert csak a pénzért úgysem fogsz végigcsinálni semmit, mert az első akadálynál feladod.

Például szerintem manapság jó üzlet a kertépítés, sok jómódú embernek van kertesháza és havi 200e Ft nettóban (adók és egyéb költségek után) bármelyik vidéki városban kihozható, de engem soha nem érdekelt semmilyen növény.

Ezért is marhaság az ehhez hasonló kérdések, még ha bárki meg is mondja neked mi a tuti vállalkozás, úgyse fogod kihozni belőle azt amit a másik ember.

2015. ápr. 4. 12:06
 12/30 anonim ***** válasza:

" Talán a földforgalmi törvény miatt.

Olvassatok, tanuljatok és egyszer

lehetek pénzetek..."

Lehetsz a pénzünk?! :-)

Én kérdeztem a földet, de csak kívácsiságból. Kétlem, hogy ne vehetnék ha van rá pénzem.

Amúgy nem akarok venni, teljesen más területen dolgozom.

2015. ápr. 4. 14:42
 13/30 anonim ***** válasza:

11-esnak gratula!

Amúgy mekkora összegért adtad el? (nagyságrendileg hány tizedesjegy?)

2015. ápr. 4. 18:00
 14/30 egy újabb válaszoló ***** válasza:
Bocs rosszul írtam. Próbálj meg venni nyugodtan, nem fogod megkapni. De mondom, olvasd el a törvényt...
2015. ápr. 5. 09:33
 15/30 anonim ***** válasza:

nem erdekel

mas munkabol elek, nem panaszkodom

2015. ápr. 5. 12:40
 16/30 egy újabb válaszoló ***** válasza:
Jó én csak ezért írtam le, hogy ne butaságokat terjessz itt..
2015. ápr. 5. 14:05
 17/30 anonim ***** válasza:

egy újabb válaszoló!

Miért ne vehetne földet? Ha valaki nagyon földbe akar fektetni, annak nem lesz akadály egy szaros aranykálaszos OKJ elvégzése.

2015. ápr. 5. 17:54
 18/30 egy újabb válaszoló ***** válasza:
Igen csak aranykalászos OKJ végzettséggel még a legutolsó előtti vagy a sorban. Előtted még számos ember lecsaphat a földre, és le is fog a kifüggesztés ideje alatt. Szóval nem rossz dolog földbe, vagy más értékes dologba fektetni, de előtte informálódni, olvasni kell, hogy az ember ne essen később pofára.
2015. ápr. 5. 18:37
 19/30 anonim ***** válasza:

szerintem is csak penz kerdes...

ha van aki eladja nekem akkor miert nem vehetek?

2015. ápr. 5. 19:08
 20/30 egy újabb válaszoló ***** válasza:
Mert befektetési céllal nem engedi a törvény. Mondom olvassátok már el. Ilyen lusták nem lehettek....
2015. ápr. 5. 20:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!