Az én helyemben a 2 közül melyik msc-t választanátok bsc után?
Most vagyok végzős fizikus ELTE fizika bsc-n. Leadtam a jelentkezésemet Biztosítási és pénzügyi matematikus közgazdász msc-re, illetve ide, fizikus msc-re.
Jelenleg az Onkológiai Intézetnél írom a szakdolgozatomat, leegyszerűsítve a téma bizonyos sugárkezelések opcionalizálása. Nagyon megszerettem ezt a munkát. (Tudvalevő, hogy a kezelési terveket fizikusok végzik). Nagyon nagy örömmel csinálnám, és ugyanekkora lelkesedéssel. Jófejek az ott dolgozók. Minden tökéletes lenne, csak a fizetés nem. A közalkalmazotti fizetések eléggé alacsonyak, és egyébként is az egészségügyben dolgozók keresete nem a sok 0-ról híres. Lehet, hogy sokan nem a pénzért csinálják, hanem elhivatottságból, ami bennem is megvan, de hát pénzből él az ember, és én abból nagyon sokat szeretnék, a célom az, hogy Máriaremetén legyen házunk; ami nem 20, hanem 70-80 millió forint. Éppen e célból bejelöltem a biztosítási és pénzügyi matematikus közgazdász képzést is, ami egy pénzorientált szakma, ott az ember rengeteget tud keresni. Ez a szakma is igen tetszetős, ráadásul a fizikusokat nagyon szeretik ott, mert megvan az a különleges gondolkodásmódunk, ami másoknak nem, és a jó modell-alkotó képesség. Ezt is imádnám csinálni, szóval egy kicsit dilemmázok. Az eszem utóbbit mondja, de a szívem az előbbit.
Egyetem utan szedd meg magadat a jobban fizeto szakmaval. 10 ev alatt elered, hogy penzugyileg fuggetlen legyel (olvass ilyen weboldalakat, pl.: kiszamolo.hu).
Ha angolul vagy nemetul beszelsz, rogton indulj ki, talan mar az egyetemet is ott fejezd be. Fizetesed joval magasabb lesz, mint Magyarorszagon.
Menjél el dolgozni bankban vagy pénzügyi céghez,és mellette menj MSC-ra gazdasági fizikus szakra vagy matematikus,pénzügyi matek,biztosítási matekra.
És majd MBA-ra.
Jól csinálod,menj dolgozni építsd a karriered tanulj mellette,és külföld.Neked tuti sikered lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!