Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Két munka közül ti melyiket...

Két munka közül ti melyiket választanátok?

Figyelt kérdés

Budapesten dolgozok több mint egy hónapja egy jó számítástechnikai cég bolti eladójaként. 12 órás műszakok, de így több szabadnapom van. Jófej társaság. A fizu 100 körül van.

Kaptam egy ajánlatot egy vidéki kisvárosban, hogy a helyi gyermekotthonban (zárt nevelőintézet) nevelőként felvennének. A fizu ugyan az, délutáni meló, de minden 2 hétvégén is kellene dolgozni. A srácok elég zűrösek. A fizu nagyjából ugyan az.

Vidéken azonos pénzből jobban meg tudnék élni, viszont félek h az idegeim rovására fog menni. Hosszabb távon nem szeretnék Pesten maradni (pl gyereket nevelni)

Egyébként tanári diplomám van.

Ti hogyan döntenétek?

2013. márc. 24. 23:07
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Én a pestit választanám. Még ha később nem is jön össze, sokkal könnyebben találsz másikat: jobbak a lehetőségek. Vidék: egyrészt korlátozottabb e szempontból, kötöttebb is a munkarend, plusz ki tudja, bírnád/szeretnéd-e? Igazából úgy veszem ki a soraidból, h neked sincs sok kedved hozzá:) Gyereknevelés terén meg majd meglátod, mit hoz a jövő.
2013. márc. 24. 23:36
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Én is a pestinél maradnék. Minden délután dolgoznál egy kisvárosban, ráadásul minden 2. hétvégén is, és még a srácok is zűrösek...
2013. márc. 24. 23:39
 3/8 anonim ***** válasza:

Nem értem, miből gondolod, hogy vidéken jobban kijönnél azonos pénzből. Mi vidéiek meg úgy látjuk, hogy Pesten minden olcsóbb. A rezsi, a tömegközlekedés díja, meg sok más egyéb is. Miközben a fizuk meg magasabbak.

Szerintem maradj Pesten, aztán ha családot szeretnél, majd ráérsz vidéken keresgélni. De munkalehetőség sokkal több van Pesten, mint máshol.

2013. márc. 25. 00:17
 4/8 anonim ***** válasza:
Maradj a Budapesten lévő munkahelyeden! A vidéki "zárt nevelőintézet"-nél több hétvégéd és ünnepnapjaid is rámehetnének az ügyeletre!
2013. márc. 25. 02:52
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Tudod ez nem is annyira egyszerű kérdés. Egyébként előrebocsájtom, válaszd inkább azt a melót, ahol most jól érzed magad. Talán egy másodállás is tanulás, ismerkedés, szórakozás, bármi belefér. Viszont ugye azért kérdezel minket mert a mi nézőpontunk más.A mi nézőpontunkban nagyon sok minden nincs benne ami a tiédben megvan. Valamiért ugyanis te tanár lettél, az embereknek jó esetben szokott lenni egy küldetése ezzel kapcsolatban. Ha ez áll fen és az a hely az, amire neked szükséged van, akkor válaszd azt. Én nem hiszem, hogy mentálisan, egészségügyileg, anyagilag vagy bárhogy jobban járnál ezzel a nevelőintézettel. Ha csak nem annyiból, hogy lesz gyakorlatod, ami fontos lehet, ha később is tanár szeretnél lenni. Egyébként szerintem az a nevelőintézet nem az a hely ahol dolgozni szeretnél majd, mikor gyereket kell nevelned. Ha nekem lehetőségem vn válogatni, mindig olyan munkát végeznék amiben jól érzem magam, még akkor is ha kevesebb a pénz. Ha pedig lehet, akkor olyan munkát végzek, amiért akár én fizetnék, hogy csinálhassam. Ha neked a tanári állás ilyen akkor csináld, hanem, akkor inkább maradj egy jó munkahelyen, ahol most jól érzed magad.
2013. márc. 25. 06:11
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
A helyedben kipróbálnám, bírom-e a zűrös kölyköket. Kérj akár csak pár nap szabadságot a munkahelyeden, a gyerekotthonnal meg beszéld meg, hogy kipróbálnád a munkát, mielőtt elvállalod. Biztos, hogy belemennek, én is tanár vagyok, hívtak iskolába, és én is kértem, hogy taníthassak pár napot, hogy mennyire fekszik nekem az a korosztály (ez általános iskola volt, előtte nyelvsuliban tanítottam), mielőtt elvállalom. Minden további nélkül belementek, sőt még meg is köszönték, hogy ily módon megspóroltam nekik a beléptetést-kiléptetést pár nap különbséggel. :)
2013. márc. 25. 14:56
 7/8 anonim ***** válasza:
40%
Nem értem a kérdésedet. Van egy aránylag jó munkahelyed Budapesten, és mégse tetszik? Miért akarnál egy vidéki koszos faluba menni, amikor a fővárosban is élhetsz, és van munkád. Szerintem neked túlságosan is jó dolgod van abban a számtech boltban, és nem becsülöd meg. Na ilyenkor vonnám le a fizudat, 70.000ft-ra és akkor majd megbecsülöd a munkahelyedet. De tudod mit, menjél abba a faluba, majd jön olyan ember abba a számtechbe boltba aki megbecsüli a helyét és örül neki.
2013. márc. 25. 17:08
 8/8 A kérdező kommentje:

A "koszos falu" az egy kisváros és a szülővárosom. Dolgoztam otthon havi 46ért szóval hidd el megbecsülöm amim van.

Otthon az albi olcsóbb. Nem kell havi 10e ért bérletet vennem, mert bicajjal bárhol ott vagyok és nem kell ingáznom se távolságival ha haza akarok menni a szüleimhez.

A jelenlegi hely is jó, igazából a 12 órás állással van leginkább bajom, és h nem ezt szeretném életem végéig csinálni. Nyilván azért tanultam tanárnak mert ezt szeretném csinálni. Oktattam az egyetem mellett is, viszont egy javító intézet azért nem piskóta.

Azért kérdeztelek titeket, mert más vélemény is érdekel. (és nem azért h ítélkezzetek)

A "próba nap" jó ötletnek tűnik.

Pest mellett több érv szól...

2013. márc. 25. 17:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!