Két munka közül ti melyiket választanátok?
Budapesten dolgozok több mint egy hónapja egy jó számítástechnikai cég bolti eladójaként. 12 órás műszakok, de így több szabadnapom van. Jófej társaság. A fizu 100 körül van.
Kaptam egy ajánlatot egy vidéki kisvárosban, hogy a helyi gyermekotthonban (zárt nevelőintézet) nevelőként felvennének. A fizu ugyan az, délutáni meló, de minden 2 hétvégén is kellene dolgozni. A srácok elég zűrösek. A fizu nagyjából ugyan az.
Vidéken azonos pénzből jobban meg tudnék élni, viszont félek h az idegeim rovására fog menni. Hosszabb távon nem szeretnék Pesten maradni (pl gyereket nevelni)
Egyébként tanári diplomám van.
Ti hogyan döntenétek?
Nem értem, miből gondolod, hogy vidéken jobban kijönnél azonos pénzből. Mi vidéiek meg úgy látjuk, hogy Pesten minden olcsóbb. A rezsi, a tömegközlekedés díja, meg sok más egyéb is. Miközben a fizuk meg magasabbak.
Szerintem maradj Pesten, aztán ha családot szeretnél, majd ráérsz vidéken keresgélni. De munkalehetőség sokkal több van Pesten, mint máshol.
A "koszos falu" az egy kisváros és a szülővárosom. Dolgoztam otthon havi 46ért szóval hidd el megbecsülöm amim van.
Otthon az albi olcsóbb. Nem kell havi 10e ért bérletet vennem, mert bicajjal bárhol ott vagyok és nem kell ingáznom se távolságival ha haza akarok menni a szüleimhez.
A jelenlegi hely is jó, igazából a 12 órás állással van leginkább bajom, és h nem ezt szeretném életem végéig csinálni. Nyilván azért tanultam tanárnak mert ezt szeretném csinálni. Oktattam az egyetem mellett is, viszont egy javító intézet azért nem piskóta.
Azért kérdeztelek titeket, mert más vélemény is érdekel. (és nem azért h ítélkezzetek)
A "próba nap" jó ötletnek tűnik.
Pest mellett több érv szól...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!