Ha elvesztek egy bírósági pert, amit ellenem indítottak és nincs pénzem kifizetni, akkor mi van?
Eladtam valamit inkább olcsón, mint reális áron, és 3 hét múlva az új tulajdonosnál kiderült egy rejtett hibája. Szavatossági hibára hivatkozva vissza akarja hozni. De mivel ez nem szavatossági hiba nem akarom visszavenni. Perrel fenyeget. Azt szeretném tudni, ha elvesztem a pert, mi van, ha nem tudok fizetni? Mivel ez egy 350 000 Ft-os állat. Ha elvesztem, akkor rámhúzhatnak havi 30 000 Ft bértartást, és elhúzódhat egy évig az ügy , és a hazahozatal is ennyi lenne (30 000 Ft). Ehhez jön még a perköltség és az ügyvédi díjak.
Ez megközelíti az 1 000 000 Ft-ot. Én munkanélküli vagyok, a házamon jelzálog van, és 2 kiskorú gyermekem van. Miből fizethetnék egyáltalán? Van méltányosság?
amugy ez egy vicc, hogy nem ment neki semminek?? A ló a lovassal arra megy, amerre a lovas akarja. Ha nem, akkor a lovas nem tudja ellovagolni.
Ennek semmi köze semmiylen rövidlátáshoz, egyébként is ha ez egy nem hirtelen betegség, hanem fokozatos szemromlás, ahhoz a ló hozzászokott.
nálunk a lovardába hoztak /vettek egy lovat 600 ezer ft ért, amióta nincs mellette a korábbi társa ágaskodik.
Na, most akkor vigyük vissza, vagy kérjük a társát is, mert anélkül a ló "hibás" ???
Jobb lenne , ha még most visszahozatnád a lovat, és visszaadnád a pénzt. Inkább most szedj össze 350 ezret, mint egy-két év múlva 1-2 milliót! Természetesen a szállítás a vevő költsége, mert ő nem vitt magéával állatorvost a vásárláskor!
Igaz, hogy nagyon alacsony áron adtad el, de ez nem lehet a bíróságon hivatkozási alap, hogy ennyit ér egy szemhobás ló, mert a vevő nem ilyet akart venni.
Akkor én ezek után már hogy adjam el a lovat, úgy, hogy tudom a jobb szeme rossz, és a bal szemére ijedezik?
Holott nálam ezt nem csinálta.
Ez a a gazdagok betegsége, hogy vesznek valamit, aztán rájönnek hogy nem olyan mint gondolnák, és visszaviszem ?!
Megveszek egy Zsolnay vázát, és 2 nap múlva rájövök, hogy mégsem tetszik akkor visszaviszem? Vagy veszek egy csokit, ami nem ízlik, visszaadják a pénzt?
Nem kért próbavásárlást. Itt kipróbálta és tudott rajta lovagolni.
Ez a csaj 1 hét alatt 2 mesekönyvet olvasott el a lónak!:)
A kikötőszárat drasztikus módszernek tartja....Én vágjam magam adósságba más hülyesége miatt?
Egy ló eladásakor szokásjog a 30 nap szavatossági idő.
De ha 3 hétig semmi gond nem volt vele és utána lett ijjedős, azt nehezen lehet az előző tulaj nyakába varrni...
Egyébként a kikötőszárat nem értem... mi köze van a használatának erre a problémára???!!..
Szervusz!
Elmondom mi van. A lányok hisztisek. Hívd fel a csajt, és mondd meg neki, hogy ha lovagolni szeretne, ismersz egy két helyesebb srácot. Azt is mondd meg neki, hogy magasról leszarod, hogy mivan a lóval. Megvette tőled, akkor még semmi baja nem volt, nem veszed vissza. Ha perre viszi az ügyet: "Tisztelt esküdtcég. Kérem, mutassanak bármilyen bizonyítékot arra, hogy az én általam eladott állat betegsége már akkor fenn állt, amikor én azt eladtam." És nem fognak tudni, mivel SENKI nem volt ott (mármint fontos ember...) amikor kötetek megköttetett a szerződés. ÁMEN!
NE hagyd magad hülyének nézni.
Manapság sokan megélnek ebből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!