Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Két teszkós pénztáros az...

Két teszkós pénztáros az egyik diplomás a másik épphogy érettségis. Mi a véleményetek a sztoriról? Ld részletek

Figyelt kérdés

Röviden.

Két ember, iskolatársak voltak a középsuliban.

Az egyik az osztály szégyene volt, magatartási problémák, sose tanult, kegyelemkettesekkel rugdosták át mindig, az érettségi is éppen sikerült. Kettes. Csak azért nem egyes mert annyira unták már a tanárok hogy örültek hogy végez.

A másik jó tanuló, majdnem osztályelső, már a gimi alatt nyelvvizsga, OKTV, majd egyetem, ahol kiváló eredménnyel diplomázott, majd kieg egyetemi képzés szintén kiváló eredménnyel,

Sajnos, duplaszakos bölcsész diploma munkaerőpiaci értéke nulla zéró.

Álláskeresés, semmit se talál a diplomásunk. Egyre lejjebb és lejjebb teszi a lécet, már nem az a szempont hogy szakterületi munka legyen, már az a szempont hogy mindegy mi csak legyen mert nincs egy fillérje se.

Végül teszkó pénztáros. Oda felveszik. Nem erre vágyott de a zsebe üres más nincs, hát belemegy.

És ki ül mellette a pénztárban? A régi osztálytárs az osztály szégyene, aki mindig magasból szart mindenre, nyelvvizsga diploma meg hasonlók azt se tudja mi az stb.

És ott ülnek ketten, kemény minimálbért épp meghaladó fizuval, és a rossz tanuló röhög.

Na megérte tanulni? Na megérte rohadni az egyetemen X vizsgát izgulni meg nyelvvizsga, meg kollégium meg jegyzetek horror pénzért meg utazás vidékre stb?

Én meg szartam az egészre a haverokkal buliztam naponta p*csa részegre ittam magam. És ide jutottam ahova te. Csak én közben jól is éreztem magam, te meg ott izzadtál és lógott a beled a semmiért.

Mi a véleményetek a sztoriról?

2015. márc. 23. 13:56
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:
Pr = hr
2015. márc. 24. 11:57
 22/29 anonim ***** válasza:
52%

20: Nem igaz. HA olyat tanultál volna, aminek van piaci értéke, akkor a munkaerőpiac megfizetne. De egy teológia-szabadbölcsészet kombóval mihez értesz, ami nem oktatás/kutatás/írás esetleg? Mihez? Ki vegye meg a szaktudásodat a munkaerőpiacon, ha nincs olyanod?

Ne légy nevetséges! A nem létező logikádat követve jogászok mind állástalanok lennének, az összes (!), mert tisztában vannak a jogaikkal.

Újra kérdezem: milyen szaktudást akarsz érvényesíteni mely területen?

2015. márc. 24. 12:22
 23/29 anonim ***** válasza:
25%
Prédikálni, azt nagyon tudmeg észt osztani, ezzel csak az a baj, hogy nincs miből. Végeztél egy élhetetlen semmi szakot, ami a kutyának mit kell. Mit vársz mégis? Isteni csodát?
2015. márc. 24. 12:27
 24/29 anonim ***** válasza:
0%
Egyáltalán nincs igazad abban, hogy ki mit írhat bele az önéletrajzába és mivel veszik fel! Én mikor jelentkeztem a tescoba, (mert sajnos volt ilyen) igaz a diplomám még nem volt meg, de az összes iskolámat beleírtam, és nem csak az érettségiig! Megsúgom, hogy felvettek! Igaz csak a karácsonyi időszakra kellettem a 3 hónapos hajrára, de akkor is volt munkám, és többet kaptam kézhez, mint a velem együtt újonnan felvett emberek akiknek nem volt csak érettségijük. Igaz, hogy kur.vára kiutáltak, mert az iskoláim miatt gyakorlatilag annál is többet kerestem aki már ott dolgozott több éve, meg nem volt nap, hogy ne jöttek volna oda más osztályról is megkérdezni, hogy mégis milyen iskoláim vannak, de akkor is megérte pénzügyileg, hogy ne a minimálbért kapjam, hanem többet.
2015. márc. 24. 12:58
 25/29 A kérdező kommentje:

KAMU!

A teszkóban adott munkakörhöz adott bér társul és nem iskolai végzettség függvénye. Az árufeltöltő annyit keres amennyit ha nyolc általánossal ha doktorival dolgozik.

Ez nem iskola itt nincs közalk bértábla.

Ha a munkakör betöltéséhez szükséges végzettség megvan (pl érettségi) akkor tök8 azon felül még mi van.

Csak ugye nem nagyon szeretnek diplomást alkalmazni padlót nyalni. Sose értettem miért.

Nem mindegy ki tolja a partvist?

" és többet kaptam kézhez, mint a velem együtt újonnan felvett emberek akiknek nem volt csak érettségijük. "

2015. márc. 24. 13:04
 26/29 anonim ***** válasza:
0%
Bocs, de egy valamit kihagytál, van egy olyan tétel a bérmegállapításnak, hogy szakirányú képzettség. Szóval mielőtt kijelentenél oltári nagy baromságokat olvass utána! Ha meg nem hiszed, és nem is nézel utána akkor megérdemled a sorsod, és a hülye osztálytársad lenézését!
2015. márc. 24. 17:44
 27/29 anonim ***** válasza:
41%
Ezt a kérdezőt amúgy ismerem, mindig jön valami hasonló kamu sztorival, amivel hergelheti a népet :)
2015. márc. 24. 18:58
 28/29 A kérdező kommentje:

Tisztelt MOderátor!

Ne törölgesd a hozzászólásaimat ha semmiben se sértik a szabályzatot!

Akkor megismétlem. AMit törölt a "T" Moderátor!

Ismersz? persze. egy angonim fórumon bármit lehet ugatni pro és kontra is.

egy reg ma egy reg holnap és ennyi.

2015. márc. 25. 08:05
 29/29 anonim ***** válasza:
58%

Kezd nyilvánvalóvá válni, bármennyire is tagadod, hogy te vagy a diplomás a történetben, akinek nagyon sérti a csőrét, hogy ez történt vele.

Én is két diplomás vagyok, nem kell elmesélni milyen naphosszat tanulni, mérnök lettem. Ha befut egy-egy új munka, akkor újra és újra elő kell venni a szakirodalmat, megtanulni azt, amit az egyetemen nem tanítottak, továbbképzésekre járni, az új technológiákat és nézeteket elsajátítani. A diploma nem egy csodapapír, ami biztosít arról, hogy életed végéig nem lesznek megélhetési gondjaid. A diploma egy papír, amivel ha elég leleményes vagy és életed végéig képes vagy tanulni, akkor azt csinálhatod, amit szeretsz.

18 évesen lehet nem tudja felmérni az ember, hogy mely szakokkal megy valamire és mivel nem. Mire eltelik az a 3-4-5 év, addigra a hallgatónak éppen elég rálátása van erre és eltudja dönteni, hogy érdemes-e itt megállni, vagy lépni kell egy lépcsőt, esetleg teljesen más irányba haladni... Azt kell mondjam a történet diplomása hiába állítja be magát okosabbnak, valójában nem volt az.

Ilyen felállásban valahol megértem a rossz tanulót, hiszen önigazolást nyert, hogy jól csinálta a dolgait, semmi értelme tanulni, az sem jutott előrébb, aki éveket áldozott arra, hogy többet kapjon az élettől, mégsem tart előrébb nála. Nem szép hozzáállás, de nyilván dagad a melle, ez van.

Én gimiben sosem tartoztam az éltanulók közé, mégis mérnök lett belőlem, amit imádok és semmi pénzért nem cserélnék el. Vannak olyanok, akik nálam jobb tanulók voltak, akik küzdenek egy mekiben állva a mindennapjaikkal és vannak olyanok, akik rosszabbak voltak, még is boldogok a maguk szakmájában akár diplomások, akár nem. Egy papíron semmi nem múlik jóformán. Ha én fodrászként lelném örömömet a mindennapi munkámban, akkor megvesznék, hogy mérnökként kell dolgoznom nap, mint nap.

Van olyan volt osztálytársam is, aki végzettség nélkül külföldön dolgozik egy szállodában tripla annyi fizetésért, amennyit én kapok itthon mérnökként. Osztálytalálkozókon rendszeresen ő a kárörvendő és a "látjátok, tudtam én" megmondója. Csak azt felejti el, hogy én a pénzemért azt csinálom, amit szeretek és nem mások mocskát takarítom naphosszat. Külföldön mérnökként én keresném a tripláját annak, amennyit ott szállodai szobalányként megkeres, mégsem verem rá a mellemet, mert jól érzem magamat itthon a bőrömben, ez az otthonom és amíg megélek a pénzemből, addig nem megyek sehova. Csak mosolyogni szoktam a nagyképűségén, nem állok le vitatkozni. :)

2015. márc. 27. 11:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!