Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Két teszkós pénztáros az...

Két teszkós pénztáros az egyik diplomás a másik épphogy érettségis. Mi a véleményetek a sztoriról? Ld részletek

Figyelt kérdés

Röviden.

Két ember, iskolatársak voltak a középsuliban.

Az egyik az osztály szégyene volt, magatartási problémák, sose tanult, kegyelemkettesekkel rugdosták át mindig, az érettségi is éppen sikerült. Kettes. Csak azért nem egyes mert annyira unták már a tanárok hogy örültek hogy végez.

A másik jó tanuló, majdnem osztályelső, már a gimi alatt nyelvvizsga, OKTV, majd egyetem, ahol kiváló eredménnyel diplomázott, majd kieg egyetemi képzés szintén kiváló eredménnyel,

Sajnos, duplaszakos bölcsész diploma munkaerőpiaci értéke nulla zéró.

Álláskeresés, semmit se talál a diplomásunk. Egyre lejjebb és lejjebb teszi a lécet, már nem az a szempont hogy szakterületi munka legyen, már az a szempont hogy mindegy mi csak legyen mert nincs egy fillérje se.

Végül teszkó pénztáros. Oda felveszik. Nem erre vágyott de a zsebe üres más nincs, hát belemegy.

És ki ül mellette a pénztárban? A régi osztálytárs az osztály szégyene, aki mindig magasból szart mindenre, nyelvvizsga diploma meg hasonlók azt se tudja mi az stb.

És ott ülnek ketten, kemény minimálbért épp meghaladó fizuval, és a rossz tanuló röhög.

Na megérte tanulni? Na megérte rohadni az egyetemen X vizsgát izgulni meg nyelvvizsga, meg kollégium meg jegyzetek horror pénzért meg utazás vidékre stb?

Én meg szartam az egészre a haverokkal buliztam naponta p*csa részegre ittam magam. És ide jutottam ahova te. Csak én közben jól is éreztem magam, te meg ott izzadtál és lógott a beled a semmiért.

Mi a véleményetek a sztoriról?

2015. márc. 23. 13:56
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
17%

Diplomás buta, mint a tök.

Nyelvtudásával simán elmehetne ügyfélszolgálatosnak, recepciósnak egy szállodába és máris többet keresne mint a tescoban. De ha szíve vágya a tesco, akkor legalább külföldön tenné ezt az ottani minimálbérért!

2015. márc. 23. 18:14
 12/29 A kérdező kommentje:

Elképesztő ahogy így távolról osztják az észt a szuperokosok.

Szerinted ezeket a köröket nem futotta be már 100x?

Szerinted kikerült az egyetemi padból és beült a teszkóba?

Nem. Ezer és ezer állást pályázott meg, szakjába illőt és nem illőt egyaránt.

És ment egyre lejjebb és lejjebb. Nyilván ahogy fogyott a tartalék pénze, és a végén ott tartott hogy akár wc pucolónak is elmegy csak kapjon valami fizetést.

SZállodába recepiós: esélye sincs senkinek kapcsolat nélkül bekerülni ilyen helyre akármilyen végzettséggel és nyelvtudással se. Esélye sincs.

Hacsak nem valakinek a valakije.

"Nyelvtudásával simán elmehetne ügyfélszolgálatosnak, recepciósnak egy szállodába "

2015. márc. 23. 18:32
 13/29 anonim ***** válasza:
21%

Egyrészt, diplomásként szerintem tényleg gáz, ha valaki elpazarol éveket a semmire, mikor mellette tanulhatott volna olyat is, amiből meg simán megél.

A "buta" tanuló meg hozza a tipikus magyar mentalitást, hogy igaz én semmire nem vittem, de legalább a másik sem...

Amúgy ez esetben én azt válaszolnám, hogy igen, megérte, mert míg a másik segg részegre itta magát és egész nap melózott, addig nekem volt lehetőségem kikapcsolódni, utazni, tanulni. Na meg, egy büfészak azért messze nem vészes, akiket ismerek ilyeneken, azok tényleg reggeltől estig lógatják a lógatni valót. És hosszabb távon egy értelmes, diplomás ember még mindig nagyobb eséllyel jut előre, mint valaki, akinek zéró a tudása.

2015. márc. 23. 20:11
 14/29 A kérdező kommentje:

Végezz el egy büfészakot, de nem akármit: mondjuk teológiát.

Aztán amikor latinul kell vizsgázni és szénné kell tanulnod magad akkor mondd hogy "reggeltől estig".

"azok tényleg reggeltől estig lógatják a lógatni valót"

2015. márc. 23. 20:16
 15/29 anonim ***** válasza:
32%
Ne is haragudj már kérdező, de aki ilyen élhetetlen szakot végez, az ne sírja már tele az internetet, hoyg neki latinul kellett vizsgáznia. Lássuk be, kitörölheti vele.
2015. márc. 23. 20:26
 16/29 anonim ***** válasza:
34%

Életképtelen a diplomás, ez ennyi.

Elvégzett egy teljesen semmit érő iskolát, és még annyira nem tudja eladni magát, hogy ennél egy hajszálnyival jobb munkája legyen.

Latinul vizsgázott? És akkor? Annak mennyi az értéke az iparban? Nulla.

Sokan úgy tekintenek a diplomára mint valami biztos garanciára a nagy pénzre. Van ember, akinek bármilyen jó diplomája van, nem tud elhelyezkedni, mert egyébként életképtelen. Nem hogy egy ilyen semmirevaló diplomával.

Nézd meg a másik oldalról, ő milyen értéket teremt azzal, hogy teológia szakon tanult latinul zsoltárokat? Maximum akkor, ha kitalál valami szekták amibe berángat idióta embereket pénzért.

2015. márc. 23. 20:31
 17/29 Koplárovics Béci ***** válasza:
52%

"Mert nem éri meg tanulni. "

Megéri, csak nem mindent.

2015. márc. 23. 23:01
 18/29 A kérdező kommentje:

Hát igen, az a Jézus nevű fószer sem teremtett sok értéket.

Prédikált meg vallást alapított (melyen mellesleg az egész európai kultúra nyugszik).

Hát bagatell. Ahelyett hogy alapított volna valami gyárat ahol véresre ostorozta volna a rabszolgákat és hülyére kereste volna magát. Mennyivel is szebb lett volna igaz?

Kellett itt neki szellemi értékekkel bíbelődni.

A francnak.

Csak az az érték ami a két kézzel megfogható és mércével mérhető.

De apukám, azért te is csupasz valaggal mész majd a túlvilágra ahogy jöttél.

" ő milyen értéket teremt azzal,"

2015. márc. 24. 08:23
 19/29 anonim ***** válasza:
21%

A diplomásságnak vannak egyéb kritériumai is: pl. tudni kell olyat tanulni/másoddiplomázni/váltani/munka után menni stb.

Lehet ez egy időre megoldás, s mellette lehet állást keresni. De ha valaki elvégzett egy bölcsész szakot just for fun, akkor semmire nem megy vele, kivéve, ah oktató, kutató stb lesz. A többinek semmi értelme azon kívül, hogy puffoghat a teszkópénztárban (diplomás, sőt, értelmiségi vagyok).

2015. márc. 24. 11:11
 20/29 A kérdező kommentje:

Ó nem. A teszkóban nem puffogtathatja hogy diplomás vagyok. Sőt a teszkónak beadott életrajzban ami alapján felveszik az embert még véletlenül se írhatja bele az ember hogy diplomás. Mert akkor helyből szóba se állnak vele még ki is röhögik.

Ismerősöm is phd-val media marktban eladó.

Millió helyen keresett állást sehova se kellett.

Hát elkezdte szórni mindenütt az új életrajzát amiből "kifelejtette " a phd-t a diplomát.

És láss csodát: felvették. Előzőleg diploma + phd-val senkinek se kellett.

Úgy előttem van a kép, amikor a pr-esek elbírálják az életrajzokat. Azt mondják: na nézzük. Egy újabb bölcsész agyondilomázott k..öcsög. És még doktor is? Hát kell a francnak. Kell az ide nekünk okoskodni? Hát ez tisztában van a jogaival, a munka törvénykönyvével stb. Ezt nehéz átverni ki nem adott szabival kifizetetlen túlórával csak részmunkaidős bejelentéssel stb.

Kell ez nekünk? Dehogy kell.

Inkább felveszünk egy érettségis barmot aki kettőig se tud számolni, az olyan hülye hogy azt etetünk meg vele amit akarunk.

Ez kb így zajlik?

2015. márc. 24. 11:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!