Miért nehéz munkát találni a mai világban?
Miért nem jeleznek vissza levélben:
Köszönjük betelt az állás!
Köszönjük, jelentkezését, de sajnálatos módon nem felelt meg az elvásárásoknak! Stb. mondattal.
Engem ez nagyon irtitál, hogy akarok dolgozni, vagyis akarnék dolgozni.
Egyszerűen nem reagálnak a levelekre!
De legyél fiatal, és egyben tapasztalt! Legyél gyors precíz, munka szerető...stb. Elvárásokat sorolnak fel.
A pályakezdővel mi a fr.nc legyen?
Én nem vagyok pályakezdő, de újra munkát keresek.
Ember bármit elvállalna, csak dolgozhasson!
Betanított munkákra, eladói állásra jelentkezem, konyhai kisegítő vagy mosogató, s mostmár sajnos a takarítást is elvállalnám.
Van két szakmám, érettségim. Mindhárom papír.... Felesleges...
Ezt vettem észre.
Attól függ hol vagy, és hol keresel munkát. Én például sosem aggódtam, hogy nem találok munkát, mert mindig akadt. Van egy kedves barátnőm akinek 8 általánosa van, mégis talált magának munkát, mert elég volt a gyakorlata, és az előző munkahely referenciája.
Nem tudom milyen szakmád van, nekem halott szakmám van (könyvkötő) mégis ha munkát keresnék rögtön felvennének..Talán a gyakorlat sokat nyom mint maga a papír. De ne ad fel.
Aki akar az talál.
max 2 hét
Persze vannak aki azért nem találnak mert 350 bruttó a minimum amiért hajlandóak bemenni egy munkahelyre.
Aki akar talál munka szöveget gyűlölöm...
Elküldhetem olyan helyre is a papírt, ahova nem hiszem felvennének.
Borász és élelmiszer-ipari laboráns a végzettségem (tovább tanulás nélkül.)
Eladói munka körbe is próbálkozom. Mivel van pénzbeli tapasztalatom.
Sajnos semmit nem ér előző munkahelyi gyakorlatom.
S nem feltétel nekem a 350.000Ft!
Most épp elég lenne 90.000Ft plusz cafateria!
Mindegy... Én így szeretlek Magyarország!
egy éve vagyok otthon, mégsem az országot gyalázom, okolom, mert máshol rosszabb... Sokkal...Menj el, több meló jut nekünk.inkább fejlesztem magam, tanulok, pedig nincs diplomám, menő szakmám (sőt, szakmámban nem tudok elhelyezkedni, pedig ahova szoktam bőven jó lennék, mégis elutasítanak), mégsem növelem a sírók számát, kitalálok valamit.hátha jól jön az otthon könyvekből tanult tudás, amiből majd szerzek gyakorlatot is. Smerek olyat, akit képzett a főnöke, mert csak ő akart újat tanulni a 4 emberből, akit választhatott volna. Most abból a tudásból él.
Elsőnek jó pont, részletezhetné.
Átlagosan másfél év, míg egy munkanélküli el tud helyezkedni, ne add még fel.
Amikor én kerestem legutóbb munkát, napi 2-3 helyre jelentkeztem, de csak egyszer jött (általában elutasító) válasz egy héten. Kéthavonta jutottam el interjúra, végül 8 hónap alatt sikerült elhelyezkednem.
Én meg a "Én így szeretlek Magyarország!" szöveget gyűlölöm.
Szerinted külföldön jobb a helyzet? Elárulom, nem jobb. Kint is sok cég létminimumot fizetne, és amit ígér annak a felét sem tartja be. HA nem tetszik el lehet menni.
Meséljek? Kint élek egy ideje Angliában, és volt párszor, hogy majdnem bedobtuk a törülközött, hogy hazamegyünk.
A férjem a Hondában dolgozott lassan 3 éve. Karácsonykor bejelentették, hogy 1200 embert január 10-ig elküldenek. Első körben a külföldi munkások repültek. Így a férjem is belekerült.
Márciusban még durvábbak voltak, mert akkor már nem jelezték előre a létszámleépítést. Egyik nap a délutános műszak kezdte volna a munkáját, de kiemeltek 500 embert, hogy "bocsi, de nektek nem kell beöltözni, és dolgozni. Ki vagytok rúgva.
Az én munkahelyem is eljátszotta. Májusban a főnök egyik napról a másikra bejelentette, hogy holnaptól 8 óra helyett 4 órát dolgozunk, de ne aggódjunk csak 1 hónap.. Na és ebből majdnem 1 év lett. Persze keresett az ember munkát de mindenhol létminimum, össze-vissza dolgozói időpontokkal vagy eleve nem is értesítettek, hogy sorry, nem te kellesz.
Volt olyan, hogy bementünk egy munkaközvetítő irodába, ahol a csaj annyit mondott. Ott van a nagy napló. Legyen kedves írja bele a nevét, telefonszámát, és visszahívjuk. Pár hónappal később amikor visszamentem, ugyanezt mondták. Írd bele a neved a naplóba. Akkor rákérdeztem. Ugye az a napló csak egy ürügy, hogy ne kelljen foglalkozni az emberekkel. A nő simán megmondta, hogy igen. Soha senkit nem hívtak fel aki a naplóba írt. De kell egy ilyen napló, hogy az ember ne tegyen panaszt.
Szóval ne gyere, hogy "Én így szeretlek Magyarország!" mert külföldön sem jobb..Nem az ország hibája hanem azoké akik ilyené teszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!