Hogyan lehet munkát találni a mai világban?
Főleg irodait. Kétségbeejtő hogy sehonnan nem hívnak vissza :S Tudom hogy ki kell tartani, de már annyira sz@r munkanélkülinek lenni.
Ti hogy csináltátok?
Pénzügyekhez, könyveléshez esetleg marketinges feladatokhoz (diplomás vagyok)
Pályakezdő vagyok, ez az egyetlen hibám csak. Vagyis csak a cégek szerint hiba.
Nos ilyen esetben volt nálam az, hogy elmentem egy hipermarketbe a csemegeosztályra eladónak.
Rengeteg olyan ember van ma, akinek ilyen végzettsége van. Viszont egy pályakezdőnek az a nagy hátránya, hogy nincs gyakorlata. Ami ugye honnan is lenne, ha nem adnak lehetőséget, hogy dolgozz a szakmádban?
Ha mindenképpen csak irodai munkát akarsz végezni, akkor sajnos benne van a pakliban, hogy hosszú évekig munkanélküli maradsz.:(
Próbálj meg más munkát is keresgélni, ne csak irodait, aztán közben ha mégis találnál valami irodait, beadod az életrajzodat, hátha, de addig is van bevételed.
Én idén végeztem közgén, és azonnal el is tudtam helyezkedni az állami szférában. Persze ezért én tudatosan dolgoztam. 15 évesen kezdtem el dolgozni, a középsuliban a nyarat végig melóztam, de suli időben is dolgoztam, ahogy időm engedte. Érettségi után nem jutottam be a vágyott egyetemre, ezért elvégeztem egy OKJs képzést, amivel plusz pontom lett és töriből is újra érettségiztem a pontokért. A képzés mellett is folyamatosan dolgoztam. Szerencsére sikerült felvételt nyernem az egyetemre. A suli nagyon jól ment, mert minden érdekel, ami gazdaság, ezért nem volt fáradtság a tanulás, folyamatosan volt ösztöndíjam, még köztársaságit is kaptam. Az egyetem mellett volt a legkönnyebb dolgozni, 2 banknál és egy biztosító társaságnál is dolgoztam diákként. Az utolsó évemben már egyéni tanrendet kértem, hogy még többet tudjak dolgozni. A diploma után már világossá vált számomra, h én inkább az állami szférát választom, mert elég volt egy időre a versenyszférából. Az összes hivatalba elküldtem a pályázatom, ami be is jött, mert felvettek az egyikbe. Ez életem legjobb munkája, nagyon szeretem az egészet, nekem találták ki, és még korrektül meg is fizetnek.
Összességében gyakorlat nélkül nagyon rossz helyzetben van, mert sok pályakezdő státuszú van, akik már diákként rengeteg helyen dolgoztak. Nekem sok csoporttársam volt, akik folyamatosan dolgoztak a suli mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!