Mit válaszoljak állásinterjún ezekre?
Miért hagyta abba/szakította félbe egyetemi tanulmányait?
Mondjon néhány mondatot magáról.
Mennyi fizetést szeretne?
1-es kérdés: mondd el, hogy miért: nem votl kedved hozzá, rájöttél nem neked való, mással akartál foglalkozni, nem volt pénzed finanszirozni stb (az igazat)
2-es kérdés: mondj néhány mondatot magadról, a személyiségedről, mit csináltál eddig, miért vagy ott, hogy jutottál oda az életben ahol vagy stb (az igazat)
3-as kérdés: mond el mennyit szeretnél (ezt nyilván úgy, hogy te mennyit tartasz reálisnak az adott munkáért és mennyit szeretnél, ebből a kettöből hozz ki egy számot, amivel elégedett lennél és reális is)
milyen választ kéne irni szerinted?
Nem tudom milyen képesítései vannak, nem tudom mit csinált eddig az életében, nem tudom miért hagyta abba az egyetemi tanulmányait, nem tudom milyen ember ő és hogy jutott el oda ahol most van és nem tudom mennyi fizetéssel lenne elégedett és mennyi lenne a reális, mivel nem írta milyen munkakör.
Ha tudnám ezeket tudnék konkrátabb választ adni. igy marad az, hogy általánoságban leirom mit kéne ilyenkor válaszolni szerintem
Nem kell őszintéskedni, mondd azt, ami az elvárás!
Egyetem: fontosabb volt az aktuális munkahelyed és mivel ütközött az egyetemmel / tanulással, Te fontosabbnak tartottad, hogy ne kelljen hiányozgatni. De mivel fontos a tanulás, ezért folyamatosan képezted otthon magad, olvasol szakirodalmat. Akkor fogsz tovább tanulni, ha a munkahelyeddel tökéletesen összeegyeztethető.
Magadról: itt senki nem a szüleidre meg az óvodás éveidre kíváncsi, arról beszélj, hogy mit dolgoztál eddig, abból is emeld ki azokat a részeket, ami kapcsolódik az adott munkakörhöz. Ha semmit se dolgoztál eddig, akkor a diákmunkákat, ha azt sem, akkor valamit találj ki, ami úgy-ahogy hihető: besegítettél haverodék boltjában, vagy bármi! Iskolai eredményekről is beszélhetsz, ha azok jók voltak, mindenről, ami kicsit is kapcsolódik a munkakörhöz vgy előny lehet (tudsz vakon gépelni, honlapot készíteni, akármi!)
Fizetés: számold ki mi a minimum amire szükséged van,ha nagyon kell a meló, akkor mondd, hogy alkuképes vagy.
Nem értem miért pontoztak le, amikor általános dolgokat lehet csak válaszolni egy ilyen kérdésre.
Én semmiképp nem javaslom hogy hazudjál. Nyilván a releváns dolgokról kell beszélni és magadat jó fényben feltüntetni, de nem kell behazudni semmit.
1. Attól függ.Ha balhé miatt csaptak ki/léptél ki hazudj.Amúgy meg az igazat,de legjobb a családi ok.
2. Írd le ki,mi vagy. Sport,tanfolyamok,önkéntes munka.
3. Munkakörtől függ...
Egyet értek az elsővel: csak az igazat! (Gondolom te sem szeretnéd, hogy hazudjanak neked.)
Ha nem szimpatikus a válasz legfeljebb nem te kapod az állást, de legalább nem kellett hazudnod.
Annyiban eltér elsőtől a véleményed, hogyha azt mondják, hogy mesélj magadról, akkor arról beszélj, hogy milyen olyan affinitásod van, ami a munkában hasznos lehet.
Sok hülye. Engem pontoztok le kretének, én mindig heteken belül el szoktam helyezkedni.
De ti csak haljatok éhen nyugodtan, több hely marad nekünk :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!