Állásinterjún mit válaszoljak ezekre a kérdésekre?
1. Mondjon magáról 3 rossz tulajdonságot!?
2. Miért vagyok alkalmas az adott munkakörre, mik a motivációim?
3. Mivel tudok hozzájárulni a cég sikereihez?
4. Milyen elvárásai vannak cégünkkel szemben?
5. Mennyi ideig szeretne nálunk dolgozni?
6. Hol látja magát 3 év múlva az üzleti- és a magánéletben?
7. Miért Ön a legalkalmasabb erre a pozícióra, foglalja össze pár percben?!
Ezekre a kérdésekre CSAK TE tudhatod a választ, mert mindenkinek más a motivációja, a képességei, az elvárásai, a jövőképe stb.
Szerintem szánj arra időt, hogy magadtól megválaszolod ezeket a kérdéseket, alaposan átgondolva. Írd is le magadnak egy papírra. Aztán mielőtt mész interjúra, olvasd át.
Ehhez jó lenne tudni, hogy milyen cég, milyen munkakör. Különben a 2-7-ig kérdésekre nem lehet válaszolni. Az sem mindegy, hogy hány éves vagy, van-e valami tapasztalatod.
Rossz tulajdonságnak olyat kell mondani, amit akár pozitívan is lehet értelmezni, tehát nem kifejezetten rosszat.
Elvárásoknál nem sokat mondanék, hogy ne legyek elrettentő :) Csak ilyen általánosságokat, hogy kiszámíthatóság, biztos jövedelem, fontos, hogy érezzem, hogy szükség van a munkámra, hasznos lehetek a cégnek, stb.
Mennyi ideig szeretnél ott dolgozni? Minél tovább!
3 év múlva a magánélet? Na erre ne válaszolj semmi olyat, hogy szeretnék megházasodni és gyereket szeretnék :)
Így hírtelen rávágva ezt mondanám. Amúgy utálom az ilyen kérdezz felelek játékokat mert igazából semmire se jó maximum "spam" szűrésre.
1. Mondjon magáról 3 rossz tulajdonságot!?
- Túlságosan kötelességtudó vagyok, betegesen szeretek túlórázni, szeretek néha mások helyett is dolgozni.
2. Miért vagyok alkalmas az adott munkakörre, mik a motivációim?
- Azért vagyok alkalmas mert ezt a munkakört. problémamentesen eltudom látni és az motivál, hogy a leendő fizetésemből fenntudjam tartani a megszokott életszínvonalamat.
3. Mivel tudok hozzájárulni a cég sikereihez?
- A munkámmal.
4. Milyen elvárásai vannak cégünkkel szemben?
- Vegyenek fel és adjanak az elvégzett munkámért cserébe fizetést.
5. Mennyi ideig szeretne nálunk dolgozni?
- Ameddig kölcsönösen megvagyunk elégedve a munkáltatómmal.
6. Hol látja magát 3 év múlva az üzleti- és a magánéletben?
- Az attól függ, hogy megkapom e ezt a munkát vagy sem. 3 év múlva majd térjünk vissza erre a kérdésre.
7. Miért Ön a legalkalmasabb erre a pozícióra, foglalja össze pár percben?!
- Mert probléma mentesen eltudnám végezni a leendő munkakörömet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!